Veckans stiltips – äppelformen

4 weeks ago

Efter att jag skrivit inlägget om timglasformen kom det fler frågor från er läsare om olika kroppsformer och tips om hur man klär sig. Så fint att vi alla är olika – tänk vad världen skulle vara tråkig om det inte var så?! Och alla kroppsformer är ju vackra, det gäller bara att fokusera på ens styrkor och framhäva den. I allt, egentligen.

Så dagens tips gäller “äppelformen” som läsaren själv valde att kalla den (förra veckan var ju mer päronformade, om vi ska hålla oss till frukt-associationerna). En kroppsform som inte har midja, men byst och smala ben.

 

veckans stiltips – äppelformen

Bild från The Frankie Shop

Har du smala ben – grattis! Så fint att betona dem. Och isåfall ha överdelar som går ner över stussen. Också så bra mode nu, med alla oversized tröjor som finns, som denna från Samsœ Samsœ, den är ju perfekt. Även samma modell, fast stickad funkar ju också bra, med eller utan polotröja. Eller hoodie. Och alla dessa leggings. Behöver ju inte vara tights, utan smala, lite mer dressade byxor.

veckans stiltips – äppelformen

Bild från The Frankie Shop

Som dessa, också från The Frankie shop 

Det finns fler som har fina leggings:

veckans stiltips – äppelformen
  1. Totême
  2. & Other Stories
  3. Stylein
veckans stiltips – äppelformen

Bild från Arket

Alla typer av fyrkantiga överdelar, som en oversized kavaj är ju också fint, med smala byxor nertill. Har ni förresten sett att den här kavajen från Arket som jag så många gånger tipsat om, nu finns på rea?

veckans stiltips – äppelformen

Bild från Khaite

När det kommer till klänningar så är det ju fortfarande fint om de är korta (med täta, svarta strumpbyxor till under vinterhalvåret) så att dina smala ben syns. Men gärna A-linjeformade, med lite vidd nertill. Eller varför inte empire-skuren som den magiska klänningen från Khaite? Jag vet inte hur ni känner för dekolletage, själv är jag lite blyg i det sammanhanget, men om man själv tycker att man har en fin byst – framhäv den gärna i vårens alla vackra fyrkantiga urringningar. För äppelformen blir ju det dubbelt upp – både snygg urringning och snygga ben!

veckans stiltips – äppelformen

För oss vanliga dödliga som inte har råd med en Khaite-klänning har Arket en som är jättefin. Även  & Other Stories och H&M har fina, korta A-linjerformade klänningar.

Nästa veckas stiltips blir morotsformen, breda axlar och smala höfter, även det ett önskeinlägg. Och nu börjar det ju bli dax för La Garderobe spring-edit, eller vad säger ni?!

Trevlig helg!

 

 

Ulrika · 4 weeks ago
Tack snälla för fina superbra tips:) Ganska likt hur jag klär mig, smala byxor och överdelar som är vidare och går nedanför midjan. Trevlig helg!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Så bra, då hade du ganska bra koll på din kropp och vad den passar i. Trevlig helg!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se