Svenska designers

3 weeks ago

Jag har fått flera läsarfrågor om jag kan välja 5 favorit-plagg hos var och en av några svenska designers. Det var jätteroligt att göra det, för när jag hade valt 5 plagg hos 5 stycken utvalda designers, visade det sig att jag hade en hel garderob. 20 stycken perfekta plagg, skor och accessoarer.

Tycker som vanligt att det är viktigt att vi stöttar svensk handel och köper svensk design. Nu valde jag  bara 5 stycken svenska designers, det finns ju fler jätteduktiga. Men vi börjar såhär.

Svenska Designers

Först ut är ju förstås Totême. Det är väl ingen hemlighet att det är ett av mina favoritmärken, jag hittar ofta något här. Det är något med stilen, och passformen passar mig. Därför var det nästan svårt att välja bara fem plagg. Men de här blev det:

 1. Har suktat efter den här jackan ett tag, en workwear-jacka i svart i nylon. Så fin.
 2. Ett av mina favoritplagg är den svarta T-shirten, jag har den till allt Den dressar ner en blank kjol och dressas upp med ett halsband till. Extra fint att den är oversized
 3. De perfekta jeansen finns på Totême, Regular heter modellen. Med dem behöver jag inga andra jeans.
 4.  Ett par sneakers klarar jag mig också på, de här vill jag väldigt gärna ha
 5. Den slinkiga kjolen, ett måste i min garderob. Den här kommer att bli fin till T-shirt och oversized kavaj.

 

Svenska Designers

bild från Little Liffner

Det var när jag såg @anoukyve på den här bilden som jag undrade varför jag inte köpt den där tröjan från House of Dagmar som jag tycker så mycket om? Den har ju alltid tillhört en av mina favoriter, ett plagg jag ofta rekommenderar och en av Dagmars klassiker som alltid finns.

Svenska Designers
 1. Därför är den det första plagg jag skulle plocka från House of Dagmar
 2. Hela den här outfiten skriker ju Malin, så här vill jag ha både blus och byxa. Älskar!
 3. Ytterligare en t-shirt som skulle vara fin i min garderob.
 4. Den perfekta sommartröjan,  marin, stickad, som dras över vad som helst en sen sommarkväll när solen gått ner och jag fortfarande sitter kvar ute i trädgården med mina nära och pratar.
Svenska Designers

Bild från Refine

När den här bilden passerade i mitt flöde, insåg jag att jag måste ha en lite oversized jeansjacka i min garderob.

Svenska Designers
 1. Den fina jeansjackan hittar jag hos Stylein
 2. Där finns också den här smickrande toppen, med fyrkantig urringning, som jag tror passar till det mesta i sommar
 3. Så fint med blått istället för svart, både denna topp
 4. och byxa vill jag ha
 5. Och min fina sommarklänning kommer definitivt från Stylein
Svenska Designers
 1. Min nästa designer är ju Acne Studios och deras kavajer som är bäst på marknaden. Såklart måste jag ha en sådan härifrån.
 2. Jag gillar ju att alltid ha en collegetröja i min garderob, som går att matcha med jeans, kostymbyxa eller slinkig kjol, precis som man vill.
 3. Min handväska tar jag självklart från Acne, den här kommer att hålla i många år
 4. Kostymbyxan, såklart. No words needed.
 5. En trenchcoat är ju vårens plagg, jag plockar min hos Acne Studios.
Svenska Designers
 1. Slutligen Rodebjer. Den här klänningen har jag tyckt om väldigt länge, och den passar perfekt i min somriga garderob
 2. En till stickad tröja att hålla mig varm med, älskar ballongärm.
 3. En vit blus måste jag också ha, och denna från Rodebjer är lite extra fin
 4. I vår vill jag ha bruna, fyrkantiga solglasögon, de här blir perfekta!
 5. Quiltad jacka är ju superfint till våren, jag tar den här
Svenska Designers

Sådär, gjorde ett collage med bara en del av alla plaggen ovan, men ändå ser man ju direkt att det går att klara sig med denna, helsvenska garderob.

Ylva · 3 weeks ago
Så fina grejer - och stort tack för att du skriver ut var plaggen kommer från och inte tvingar läsaren att klicka på adlinks för att få veta!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Ylva! Adlinks, som man ofta ser hos influensers, är ett sätt att tjäna pengar, om läsaren köper det plagget du rekommenderar får även influensern någon procent. Jag har en blogg som är helt osponsrad och jag tjänar inga pengar på att rekommendera kläder, utan skriver bara om sådant jag tycker är fint. Och hoppas att ni gör det också!

Monika · 3 weeks ago
Vilken härlig inspiration! Längtar efter vår när jag ser detta! Så mkt fina plaggSkulle gärna ha en hel del av detta i min egen garderob

Malin Rudén · 3 weeks ago
Eller hur?! En komplett garderob på 29 plagg och accessoarer i bara svensk design. Drömmen!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Alltså 20 plagg ska det ju stå, inte 29...

Sara · 3 weeks ago
Åh vad kul!!! Tack! Nu blir man ju sååå sugen på att plocka lite av varje

Malin Rudén · 3 weeks ago
Så sugen på vårgarderob nu och underbart om allt är av svensk design.

Anna · 3 weeks ago
Ja men så kul inlägg, vilken inspo! TACK! Alltså perfekta blandningen av olika plagg och älskar helheten! Bra att ha som moddboard för mig här som håller på med min garderob och fixar iordning och investerar i lite nytt med.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Anna! Blev själv sugen på att investera i lite nytt med.

Tove · 3 weeks ago
Älskar dina inlägg! Åh, blev så inspirerad nu inför våren. Tack!

Julie · 3 weeks ago
Så fina grejer! Är själv väldigt sugen på Totemes militärgröna jacka till våren. Frågan är om det är motiverat när jag 90% av tiden har på mig arbetsbyxor och fleecetröja haha?

Malin Rudén · 3 weeks ago
Absolut motiverat - just den passar jättebra till arbetsbyxor och fleecetröja. Och en massa annat också. Kram

Sandra · 3 weeks ago
Har inte haft jeansjacka sen jag var 9 år men kände nu att det är ett måste till våren! Lätt att hitta till vilken budget som helst dessutom. Blev sugen på väldigt mycket annat också, men måste nog kolla igenom garderoben efter vad som redan finns först :)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hur fint som helst med jeansjacka, och precis som d sa så finns det ju budget-jeansjackor att hitta lätt. Ta gärna en som är lite oversized, känns mer rätt nu än de små lite tajtare som var moderna då när det begav sig sist (när du var 9 år kanske?).

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se