Le weekend

3 weeks ago

Den här helgen jobbade jag inte och det känns som att jag maxade ut allt bara därför.

le weekend

Fredagen började med träning, igen, för tredje gången förra veckan, SÅ skönt att få ha ett gym för sig själv. Jag har i o f s bara kommit till löpbandet ännu, men så bra att springa en halvtimma och få upp pulsen, redan på fredagen märkte jag att det gick lättare.

Sedan gjorde jag klädreturer efter en fotografering, bloggade om äppelformen, gick förbi med en blomma till mamma som fyllde år och lämnade den med distans, köpte alvedon och en blomma till en vän som varit sjuk och lämnade utanför dörren, handlade middag, städade (finns inget härligare än en nysåpad lägenhet på fredagen), och lagade risotto milanese medan resten av familjen kom hem.

le weekend

Vi hade nämligen bestämt att fira min mamma via Skype tillsamman med mina bröder och deras familj, och det blev väldigt lyckat, mer lyckat än vi trodde . Min pappa som älskar att hålla tal, fick även nu chansen,  och avslutade med att påpeka att han faktist hade tänkt bjuda oss alla på pizza, bara så att vi visste det. Så flott, min käre far.

le weekend

På söndagsmorgonen fick jag ett meddelande från min morgonpigga vännina som bor på Malta. Hon hade sett att jag skrivit om Ennio Moricone på bloggen och hade spelat in en film till mig där hon spelar piano. Filmen rörde mig på så många plan, och tårarna började trilla, varpå killarna kom ut från sitt rum och kramade om mig .

Som vanligt förstod de inte varför jag grät till filmen, men min väninna förstod:

“Ser du mig framför dig som 16-åring”

Ja exakt så. Tiden som går, vänskaper som håller, pandemi i världen som håller oss från att ses, osv.

Sedan samlade jag mig och gick och köpte bröd på Hagabageri. Vi har fått en ny spegel i en av hissarna, så nu går det att göra helkropps-bilder. Kanske ska göra en hel “en vecka – sju bilder” i hissen?

le weekend

Helgfrukost: avocadosmörgåsar, acai med granola, blåbär och banan, scrambled eggs (som Oscar fortfarande står och lagar när bilden tas), kaffe med havremjölk. Svenskan som läses i flera timmar efter det att barnen lämnat bordet. Bästa stunden på hela veckan, om du frågar mig.

le weekend

Sen var det dax för hårklippning av min yngste son. Vilket hår! Hade nästan svårt att klippa av det, kvalitén är helt fantastisk, trots att det var flera månader sedan vi klippte det. Hugo har själv bestämt att han ska ha långt hår, han tycker att “page”-längden blir för tjejig, men alltså inte den här längden. Jag märker ibland att det är vuxna som säger “hon” till honom, trots att han nu är 10 år, så det här med långt hår är tydligen fortfarande något som uppfattas som tjejigt. Eller så är det hans söta ansikte (inte alls partisk här) i kombination med det långa håret.

Jobbade faktiskt med en manlig, norsk fotograf förra veckan med vackert, långt, blont hår. Han hade blivit kallad “hon” på flyget, tills han vände sig om… Vi skrattade ganska länge åt det.

le weekend

Efter långfrukost och hårklippning var det så läge för en visit på vår riktiga kvarterskrog, Teaterbaren. Förlåt att jag säger detta nu, alla Vasastan-bor, men jag blir så lycklig så det pirrar i hela kroppen på mig när vi kommer till våra egna kvarter i vårsolen. Längtar nu riktigt mycket efter att få flytta hem.

le weekend

Efter lunch gick Oscar och jag och köpte nya gymnastikskor till honom, eftersom han vuxit ut de gamla. Han har nu stl 43. Jösses, vad hände?! Han var ju typ lika lång som hans fot är nu när han föddes, och det var ju inte så länge sedan? Eller?

Han efterfrågade ett par tubsockor med logga på, och det är ju helt rätt nu, så det fick han också, såklart. Han är sin mors son, väldigt mycket. Och precis som jag hade varit, var han glad resten av dagen för sina nya strumpor.

Vi mötte upp Andreas som varit på Matmarknaden och köpt fishtacos, sedan åkte vi hem igen, lagade middag, och tittade på film.

le weekend

Söndag var väl egentligen nästan en upprepning av allt ovan, förutom att lunchen nu intogs utanför Östermalms korvgrill efter Hugos fotbollsträning. Och vi åkte och tittade på en lägenhet åt några vänner som letar ny bostad, men fått förhinder. Tur att vi inte letar ny bostad just nu, marknaden verkar vara helt bananas, priser som trissas upp och lägenheter som säljs innan visning.

Avslutade helgen med en riktigt söndagsmiddag, sedan film i soffan. Eftersom lägenheten är ny för oss, har vi inte upplevt hur ljuset flyttar sig från rum till rum allt eftersom. Nu lyser solen in i vardagsrummet precis innan den går ner, när ljuset är som vackrast.

Nu väntar en ny vecka, kanske ska jag få besök av Mira för TWWP. Håller tummarna, det vore så roligt att få dokumentera den här lägenheten och den tiden vi har spenderat här.

Viveka Nordstrom · 3 weeks ago
❤️

Malin Rudén · 3 weeks ago
♥️

Anna · 3 weeks ago
Hej Malin, nu har jag en ny fundering:-) Sorry...jag vill ha en lite längre stickad kjol, kollat Busnel och Dagmar och gillar dem båda men måste sondera terrängen då det ändå blir en liten investering och att jag har den där härliga kjolen hängandes där som passar till allt. Har du fler tips? Vill kunna ha både vår och höst och den skall vara på halva vaden så lite mellan maxi och midi. Vilket material skall jag satsa på? Är i ny lägenhet vi här också, men skall stanna då och trivs helt underbart (tänk att det kan kännas så rätt, man har ju inte testat en helt ny bostad innan liksom;-)), men att följa hur ljuset rör sig det är så intressant. Där vi hyrde innan var mörkt och även om det fanns ljus utanför så letade det sig aldrig in. Kanske därför man uppskattar det ännu mer nu!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Så härligt med ljuset nu! Jag tycker Dagmars kjol är jättefin, en klassiker. Totême har också en fin. Kolla även kedjorna, har sett att H&M har en fin stickad i viskos. Om du inte vill att det blir en sådan stor investering, alltså.

Anna · 3 weeks ago
ÅH tusen tack för tips om kjolar! Dagmar har ju så fina saker, har en del därifrån och är jättenöjd. Känns som deras stil håller över åren också. Hittade inte den på HM men såg några på Åhléns. Känns som längden och att de håller sig svarta och inte bleknar är det jag verkligen vill åt. Ja gärna en veckas outfit med vårkläder!!

Sara · 3 weeks ago
Vilket hår!! Den som hade det❤️ Min son hade långt hår fram tills bara ett par år sedan, är 15 nu, o SOM folk sa ”hon”!! Det sitter djupare än man tror.... Gärna lite foton av din vecka o sin garderob snart! Saknar det! Kram

Malin Rudén · 3 weeks ago
En vecka i outfits i hissen... Kändes precis som att det blev väderomslag idag, så då kanske garderoben varierar sig mer också, hittills har jag växlat mellan 5 outfits.

Paulina · 3 weeks ago
Vilken fin helg och vilke otroligt hår, ljuvligt! & stort tack för all inspiration du ger :)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Paulina ❣️

Camilla A Hopkins · 3 weeks ago
Gillar din blogg så mycket! Din färgskala är så härlig och genomgående! Själv spretar jag åt alla håll! Har så svårt att få till en röd tråd Din sons hår, vilken dröm!!! Skulle så gärna vilja veta vilken modell på sneakers du har på bilden i hissen! Har provat så många och håller på stabil snurrig av alla val! Tack på förhand! Ha en finfin ! /Camilla

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Camilla, Och tack! Sneakersen i hissen är Adidas Falcon, gillar dem mycket. Men titta på New Balance också, de har många fina: Lycka till!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se