Tre bröllop och en begravning

1 month ago

Tre bröllop och en begravning

Nu har vi flyttat in i vår tillfälliga lägenhet.

Och trots att vi har fått all hjälp som går, blir det ju en hel del jobb iallafall. Lägenheten är helt ny, helt oanvänd innan oss, och den ska säljas efter att vi bott här så här får inte spikas i några väggar, så vi har inte tagit med någon konst. Gardiner & taklampor hade inte fungerat heller, då takhöjden är lägre än vår och eftersom den här lägenheten är mindre än vår, har vi inte heller tagit med alla möbler. Det betyder att jag under i stort sett hela flytten har stått och pekat med hela handen och skrikit ”magasin” och ”Norra Tornen”. Hur jobbigt som helst för alla inblandade.

Tre bröllop och en begravning

Med oss har vi de möbler och porslin som vi använder och behöver. Det tog mig ändå en hel dag att packa upp alla saker och ställa möbler på rätt plats och på kvällen när pojkarna kom hem kunde vi äta middag och sova i våra egna sängar.

Tre bröllop och en begravning

Vår möbler passar bra in i den nya lägenheten, ganska roligt faktiskt. Först bodde vi i funkis, sedan sekelskifte,och nu, nybyggnation, och överallt känns våra möbler som hemma.

Tre bröllop och en begravning

Nästa dag var det begravning.

Vi mötte Andreas syskon, deras respektive och barn utanför kapellet och kramades, ett beslut vi visste inte stämmer med några som helst restriktioner, men något vi alla behövde. Sedan hölls det en liten, men intim ceremoni, där det målades upp en sådan fin bild av min svärfar, mannen som har uppfostrat min man, och gjort honom till den fina person han är.

Och så sjöng Oscar. Då bröt vi alla ihop. Känslorna har suttit utanpå huden den senaste tiden, och när han sjöng ”Så skimrande var aldrig havet” acappella, gick det inte att hålla tillbaka tårarna mer.

Tre bröllop och en begravning

Finklädd Hugo

Efteråt tog vi alla en stund tillsammans och  pratade om minnen av en saknad. Oscar fick frågan om han sjungit på någon begravning förut, och det har han ju inte. Bara på bröllop, tre stycken, närmare bestämt.

Tre bröllop och en begravning

kofta & kjol, Marville  Road. Boots, Flattered. 

Jo, just det. Nu har vi inte heller kunnat sätta upp speglar på väggarna, det får liksom räcka med badrumsspegeln för att se om en är någorlunda ok. Eller, passa på att göra en helfigurs-selfie när vi är på Teaterbaren, som här.

Tre bröllop och en begravning

Men imorgon sitter jag här och svarar på era läsarfrågor, jag har några roliga att ta tag i.

Kram

Sofia · 1 month ago
Vad fint det ser ut! Som du säger, era möbler passar in så fint. Hoppas att det är OK att ställa en klädfråga? Inför våren skulle jag gärna vilja ha en casual kavaj, att ha som ytterplagg. Samtidigt är jag så trött på oversize och skulle vilja ha en mer figurnära modell. De figurnära jag har sett har dock varit så strikta, tex Hopes The One. Nog borde det väl finnas en casual figurnära med mjukare axlar och mer casual material? Tackar på förhand!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Sofia! Svår fråga, det finns ju klassiska kavajer som är figurnära, hos t ex Filippa K, men så fort det blir som ytterplagg blir de ju lite oversized. Har du tittat hos &Other Stories, Dagmar, Toteme, Marville Road? Ska göra lite research och återkomma!

Sofia · 1 month ago
Tack snälla för tips! Ska jag kolla upp!

Anna · 1 month ago
Den där koftan är SÅ fin! Vilken strl har du på din?

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna! Det är en stl 38 så att blir lite oversized som jag gillar

Clara · 1 month ago
Har en fråga lite liknande Sofias ovanför :) Håller på att uppdatera till en mer hållbar garderob med hjälp av dina listor på plagg i tidigare blogginlägg (Älskar verkligen dom inläggen och har redan investerat utifrån dom!) Är på jakt efter något kavajliknande att ha över t-shirt på jobbet, och gärna något klassiskt. Vill inte ha en typisk kavaj eftersom det blir för "stelt" på min arbetsplats, ska funka till jeans eller svarta byxor. Du tipsade om jättefina overshirts, men känner att dom kanske kommer att kännas omoderna snart? Tacksam för tips!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Clara - vad roligt att använder mina listor till att uppdatera garderoben! Det får nog bli ett helt kavajinlägg inser jag, lättare att svara med bilder.

Malin Rudén · 1 month ago
Hej igen Clara, Jag tror jag läste din fråga för fort - var det så att du ville ha ett alternativ till kavaj? Att ha över t-shirt på kontor men ändå känna sig finklädd? Vad sägs om Dagmars Bea-jacket i valfri färg el längd? Eller Styleins ”Balsas”-jacket, som är som en kimono? Båda är mjukare än en kavaj, och kvinnligare än en overshirt.

josefin · 1 month ago
Vilken fin stund det låter som ni fick tillsammans, beklagar sorgen. Du kanske redan skrivit om detta i tidigare inlägg men kommer ni inte att bo i lägenheten på lång sikt? Och vad är i så fall nästa steg? Ha en fin dag, Josefin

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Josefin, Eftersom vår lägenhet måste renoveras (det saknas isolering i golv och vissa väggar så allt kommer att brytas upp) blir vi omplacerade i Norra Tornen i 4-6 veckor tills arbetet är klart. Sedan flyttar vi hem igen(-(

Therese · 1 month ago
Beklar sorgen, väldigt fint skrivet <3

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Therese❣️

Hanna · 1 month ago
Jag beklagar sorgen. Låter som att det var en fin begravning. ❤️ Så skönt att ni nu är på plats i lägenheten. Det ser jättefint ut! Halva flyttkarusellen gjord. Hoppas ni får en bra tid i Norra Tornen. Ha en bra vecka! / Hanna

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Hanna! Exakt - halva flyttkarusellen avklarad. Det kommer att bli bra. Ha en bra vecka du med!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se