Veckans stiltips – boots och bågar

3 months ago

I veckans stiltips svarar jag ju på era läsarfrågor, så gott jag kan. Nu har jag börjat få fler och fler DM på Instagram, och det är ju också härligt, men kommentera gärna här på bloggen, så svarar jag så fort jag kan.

  Denna vecka har jag två frågor som jag ska svara på, det första gällde bågar, alltså glasögonbågar. Jag har ju själv inte glasögon, eller ja, nu ljuger jag ju, för jag har börjat med läsglasögon, alltmer ofta, faktiskt. Eftersom jag egentligen inte har något synfel, utan det är mer åldersynthet, köpte jag mig ett par läsglasögon på Izipizi, och gillar dem skarpt.

veckans stiltips – boots och bågar

Mina glasögon 

 När jag gillar glasögon på andra, är det ofta svarta, ganska rejäla bågar, tänkt er kulturtant (jag ska själv bli kulturtant har jag bestämt) . Vad jag har förstått så kan du i princip ta vilka bågar som helst, solglasögon eller vanliga, och göra dem till glasögon. Även med funktionen att de blir mörka, när du går ut i solen.

veckans stiltips – boots och bågar

Bild från Pinterest

Så om du har ett par solgalsögon som du gillar, ta samma bågar med vanligt glas. som säkert Jenna Lyons har gjort. Hennes glasögon har ju blivit som hennes signum, och hon är svår att känna igen utan dem.

Här kommer några modeller jag gillar:

veckans stiltips – boots och bågar

Båda de här bågarna kommer från Céline, och båda skulle vara jättefina som glasögon. Jag har det paret längts ner, och älskar dem, har haft dem flera år nu, och tröttnar aldrig.

veckans stiltips – boots och bågar

Bild från pinterest

Men det finns ju också vanliga bågar som är fina:

veckans stiltips – boots och bågar
 1. Här är mina läsglasögon från Izipizi. De går att få i olika styrkor, om man inte har något annat synfel.
 2. Klassiska Ray Bans kan ju aldrig gå fel, lika fina som solglasögons som läsglasögon.
 3. Också fina från Saint Laurent.

veckans stiltips – boots och bågar

Bild från Pinterest

Nästa fråga gällde ju boots, boots som går att gå i hela dagarna, så bekväma, men fortfarande snygga. Som ska passa till jeans, kostymbyxan och kjol.

Här kommer några som jag tycker är snygga:

veckans stiltips – boots och bågar
 1. Khaite
 2.  Arket
veckans stiltips – boots och bågar

Bild från Pinterest

En lägre cowboyboots har börjat söka sig in bland bootsen (igen). Antagligen för att ledande märken som Bottega Veneta har visat den.

veckans stiltips – boots och bågar
 1. Bottega Veneta
 2. & Other Stories
veckans stiltips – boots och bågar

Bild från Pinterest

Jag har börjat bli sugen på boots med djurmönster (igen) som leopard, igen eller snakeskin. Väldigt fint om man bara har en hel svart outfit (som jag så ofta har) och bryta av den med mönster.

Här är några som jag tycker är fina:

 

 

veckans stiltips – boots och bågar
 1. Acne Studios
 2. Arket
veckans stiltips – boots och bågar

Bild från Pinterest

Slutligen så gillar jag ju även fortfarande denna modell på stövlett, med smalt skaft, som en så kallad “sockboot”. Passar så bra till ankelkorta jeans och byxor, men även kjol.

veckans stiltips – boots och bågar
 1. Totême
 2. COS

 

Och med detta så lämnar jag er nu och tar helg.

Trevlig helg!

Julie · 3 months ago
Tipsar om Berlin-baserade Aeyde som har fantastiska boots med en hel del djurmönster. Superfin kvalitet och väldigt sköna att gå i. Ha en fin helg och tack för all härlig inspiration!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Julie, Jag har kikat lite på Ayede, men aldrig sett dem live. Tack för tips! Antar att ränderna aldrig går ur (en fd stylist).

Sara · 3 months ago
Tack för bra tips!! Jag vill oxå tipsa om att skorna på Massimo Dutti faktiskt blivit riktigt bra det sista! Men ingen slår Acne. Skinnet. Kvaliteten. Hantverket. Och den edge de har. Håller i evighet. Dessvärre kostar de som en mindre bil;-) Ha en härlig helg!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Sara, måste kolla upp Massimo Dutti. Jag hade med både riktigt dyra och lite billigare skor, just för att. Men Acne är ju superbra, och har ett bra andrahandsvärde om man vårdar dem väl.

Moja · 3 months ago
Tack, Malin, för glasögontipsen! Det var jag som undrade om du kunde komma med idéer för jag kände för att få en `second opinion’ innan jag bestämmer mig för att köpa nya dyra bågar. Det komiska är att innan du hann skriva om bågar idag så har jag dels tittat på klassiska Aviator från Ray Ban och dels lånat hem 3 par grövre bågar från Saint Laurent men också från Cutler and Gross (som det lutar åt...). För övrigt har jag köpt cowboy bootsen från & Other Stories till min dotter som fyller år imorgon. Förstår mer och mer varför jag dras till dina tips! Ha en fin weekend.

Malin Rudén · 3 months ago
Vad roligt Moja, jag kommer ihåg att det var du som frågade om bågar. Cutler & Gross är ju också ett fint märke, tror jag har haft solglasögon från dem. Du hittar säkert rätt. Och din dotter kommer vara coolast i stan med sina boots från Stories. Kram

Anna · 3 months ago
Jag kollade in Aeyde, men så fina skor! Kängorna, vill ha!! Tack för tips!! Och djurmönstrat blev jag sugen på igen också! Avseende glasögonbågar så kan jag tipsa om Tom Ford som har jättefina bågar. De har lite roligare stil men ändå enkla och fina olika färger och har en ljus bärnstensbåge nu som är fin när man är blond men ändå inte vill ha helt utan färg på bågen.

Malin Rudén · 3 months ago
Tack för tips Anna! som du ser så ger ju ni läsare tips till varandra - väldigt bra! Tom Ford har väldigt fina bågar, min man har ett par därifrån.

Anna · 3 months ago
Och Jenna Lyons har ju cool stil! Så snyggt det hon har här i din blogg!

Kaja · 3 months ago
Anna, kan du lenke Tom Ford-brillen?

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se