Make you feel my love

3 years ago

Har ni också fått era mest lyssnade låtar under 2020? Min var “Make You Feel My Love” med Adele. kanske för att vi ofta spelar den precis innan vi lyssnar på inspelningen där Oscar sjunger den på våra vänners bröllop, vilket var magiskt och  fortfarande är en av förra årets höjdpunkter.

Så – apropå bröllop har jag fått en ny läsarfråga:

Make You Feel My Love

Först och främst – grattis! Alltid så härligt med bröllop.

Kanske inte en så aktuell fråga så här i december och mitt under brinnande pandemi, men här gillar vi ju att drömma oss bort, så varför inte. Nu kör vi:

Make You Feel My Love

bild från pinterest

Om jag skulle gifta mig igen, vilket ju verkligen inte är aktuellt, jag har redan gjort det två gånger och efter mitt första, korta och intensiva äktenskap, hittade jag ju hem till Andreas och det finns absolut ingen anledning att ändra på det. Men OM jag skulle gifta mig igen, har jag några favoritklänningar och looker som jag gillar.

Faktum är att den här klänningen , som Carolyn Bessette  bär på denna bilden var en av förlagorna för min första bröllopsklänning. Hon jobbade på Calvin Kelin när hon och John F. Kennedy JR träffades, men bar en klänning av nykomlingen Narcisco Rodriges på bröllopet, till allas förvåning. På 90-talet var ju Calvin Klein känd för just sina slinkiga slip-klänningar som bars av bl a Kate Moss, så en av dem hade säkert kunnat fungera som brudklänning för denna it-girl. Men istället valde hon alltså den här otroligt vackra klänningen som har gått till historien och känns lika rätt idag som då.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Det fina med den här typen av klänning är ju att den aldrig blir omodern och alltid kommer att vara modern. Klassisk, men ändå inte “kungaklassisk” om ni förstår vad jag menar?

Om man inte vill sy upp en klänning, vilket ju kostar en slant, tycker jag att svenska Deitas har fina, vita klänningar

Make You Feel My Love

Som den här

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

En annan variant på den hellånga, slinkiga klänningen är ju denna, som stylisten Alexandra Carl hade när hon gifte sig med sin Jacob John Harmer. Klänningen är sydd av Self Portraits designer, Han Chong, som var någon Alex redan jobbat med länge och han kände hennes stil. Hon valde att ha en cape stället för slöja, som hon senare tog av sig under kvällen.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Lång ärm och öppen rygg.

Make You Feel My Love

Även om just Alexandras klänning var specialsydd för henne, så är det fina i kråksången att Self Portrait har flera fina brudklänningar i sin kollektion, bl a den här.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Ingen missade väl det drömmiga bröllopet mellan modellen Caroline Brasch och kocken och krögaren Fredrik Bille Brahe? Cecilie Bahnsen var ett relativt nytt danskt märke då, men eftersom både Caroline och alla hennes brudtärnor (bl a Helena Christensen och Sophie Bille Brahe) bar klänningar från samma märke, blev det en stor uppståndelse.

Make You Feel My Love

bild från Pinterest

Den legendarisk bilden på brudtärnorna. Jag har stirrat och stirrat på den här bilden, på deras skor och handväskor, men även klänningarna.

En detalj till som jag gillar med den här looken är Carolines naturligt utslagna hår, med slöjan fäst på bakhuvudet, som en klassisk 60-tals stil.

Make You Feel My Love

Gillar man den lite mer romantiska stilen, skulle ju då denna klänning från just Cecilie Bahnsen vara något.

Alla dessa klänningar är ju moderna, men klassiska, som jag tror kommer att hålla i stil i många år framöver. För det är ju precis det man vill, kunna titta tillbaka på sin bröllopsbild x antal år senare och fortfarande tycka att klänningen är fin. Här kommer några andra alternativ:

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Det här kan man ju verkligen kalla budgetalternativet, men för den skull inte mindre fint. Ytterligare en stylist, så kanske därför vågade Lolita Jacobs sig på att ha skjorta, eller är det en skjortklänning? Modigt är det ju, men ändå fint och klassiskt. Hon har inte ens höga klackar till (vilket ju hade gett henne längre ben) men det behövs inte, hon har spiror som klarar av den här korta längden på kjol. En viktig detalj ju ändå slöjan, återigen fäst på bakhuvudet i sann 60-tals anda. Tycker nog att hela looken andas 60-tal.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Eller den här, ganska vågade, djupt urringade kavajen, som Bianca Jagger hade när hon gifte sig med sin Mick. Det här paret visste nog att de hade hela världens ögon på sig, och deras val var nog väldigt medvetna. Bianca kände sig nog proprare än vad hon brukade, om man tittar på hennes andra outfits från den här tiden. Hatt med flor är ju pricken över i:et i den här looken.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

Det som faktiskt förvånade mig, när jag tittade på bilderna från deras bröllop, var att Bianca har kjol på sig, jag har alltid trott att det är en hel kostym hon bar. Det hade ju faktiskt varit snäppet coolare.

Make You Feel My Love

Här kommer en till lite mer klassisk klänning, på Monica Ainley. Återigen med slöja.

Make You Feel My Love

På By Malina hittar man flera brudklänningar, men även slöjor, som denna.

Make You Feel My Love

Bild från Pinterest

En till, väldigt fin klänning, är ju den här Balenciaga-skapelsen som Elin Kling bar på sitt bröllop med Karl Lindman. Elin valde alltså att inte ha Totême på sig på sitt eget bröllop, men annars tycker ju jag att de har flera klänningar som man verkligen skulle kunna ha som bröllopsklänning. T ex denna:

Make You Feel My Love

Och den här klänningen från Rodebjer som var med i mitt fest-collage, passar ju utmärkt till bröllop och har en fin 70-tals vibe över sig.

Så – slutligen. Jag kanske inte hittade något som stämde in på ledorden, men alla klänningarna går det ju att ha barockpärla till.

Vill man inte lägga en stor peng på en klänning som bara går att använda en gång, går det ju att hyra klänning hos t ex Elsa Billgren. Då ingår det provning, som kan göras som något roligt tillsammans med sina vänner, och sedan hyr man bara den klänning som passar bäst och lämnar tillbaka den när den har används. Dessutom hänger ju min klänning där, om du är smal över axlarna (m a o flaskhals) och för övrigt har en timglasformad kropp, så kommer den passa perfekt.

Make You Feel My Love

Man kan också söka på de märken jag nämnt ovan, på Vestiare Collective, The Outnet, Tradera och andra platser där det går att köpa billigare än butikspris.

Och – nu kommer min sista poäng – man måste PROVA sig fram, det är ju det viktigaste av allt. Ha bara på dig en klänning som du känner dig fin och som sitter bra.

Men nu tar vi helg. Trevlig helg!

Sara · 3 years ago
Så fint ju!!! Din bloggkompis Brukroken hade precis en underbar brudklänning som hon sålde>3

Malin Rudén · 3 years ago
Ja, jag såg det, från The Row. Om jag var hon skulle jag spara den tills hon gifter sig, den är ju magisk.

Maria Lanner · 3 years ago
Åhh så fint! Carolyn Bessettes klänning var min stilbild också när jag gifte med för lääänge sen! /Kram Maria

Malin Rudén · 3 years ago
Wow så fint! Skulle gärna vilja se hur du såg ut då. Kram

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se