Le weekend

3 months ago

En händelse har påverkat hela helgen, och kommer att påverka allt framöver. Men en sak i taget.

Måste ju inleda med en bild på en väldigt väl uppklädd liten herre

le weekend

Den här lille mannen, fick möjlighet att klä ut sig till vad som helst på onsdagen, och valde då dubbelknäppt kavaj,  vit skjorta och slips (egentligen hade han också en mask av en viss fd amerikansk politiker, men den åkte av.) På torsdagen var det nobellunch i skolan, så då ville han ha samma outfit, och när det skulle vara luciafirande och jullunch på fredagen, ville han ha samma outfit igen. Så länge skjortan håller sig vit, tänkte jag, men det gjorde den.

Det roliga är ju att Andreas, som är advokat, hade på sin tidigare byrå ett krav på kavaj, skjorta av slips, 4 dagar av 5 i veckan, så när han startade eget, var det en av de första sakerna han valde bort – slipstvånget. På hans egen byrå, får man klä sig som man vill, bara man är hel och ren, liksom. Och nu väljer alltså vår son, av helt egen fri vilja, att bära just slips till skolan flera dagar. Vi har skrattat så åt det här.

le weekend

Själv måste jag ju slå ett slag för den fantastiska accessoaren scarf, och i fredags blev jag lycklig ägare till en av de finaste – från Le Scarf.  Jag, som många andra just nu, har lite garderobsångest, vi får ju inga nya intryck som inspirerar till nya outfits, och jag känner att jag har fastnat lite. Men, det här är ett så enkelt och snyggt sätt att lyfta en hel outfit.

le weekend

Le Scarf no 15.

le weekend

Intet ont anande om vad som skulle hända, var jag den som var vaken först i lördags morse, och smög upp och drack dagens första kopp kaffe under en filt i soffan. Lägenheten doftar ljuvligt nu, med utslagna hyacinter och julgran. Vi har ju gått “all-in” för jul och tänder levande ljus varje morgon, lyssnar på julmusik och tittar på julkalendern medan vi äter frukost.  Den här hösten har varit så långsam och det finns ju lite längtan efter förändring, men vi boar in oss så gott vi kan.

Det är väl just därför beskedet vi fick lite senare på lördagsförmiddagen kom som en chock.

Vi måste flytta.

le weekend

Om jag ska förenkla det hela så har det visat sig att det finns ett fel i vår lägenhet, som ska åtgärdas och under den tiden måste vi flytta ut. Det här är ett fel som vi har vetat om, men eftersom det inte berört oss direkt, har vi inte trott att det skulle göras något åt det. Det är alltså en tillfällig flytt, sedan flyttar vi hem igen.

Det positiva i det hela, om man ska försöka se det så, är att vi får bo i en lägenhet i Helix, Norra Tornen. Och det tycker ju barnen är spännande.

le weekend

Flytten sker efter jul, så vi kan ändå fortsätta med vårt julmys i lugn och ro (eller lugn och lugn, ni kan ju förstå att jag inte är lugn.)

Jag sov lite oroligt, av förklarliga själv, natten mellan lördag och söndag, men på söndagsmorgonen var det ju Lucia. Och för alla som har gått eller går i en musikskola, vet vi ju att det är den bästa tiden på hela året. Det här saknar jag nu, att få gå upp i ottan för att lyssna på de vackraste av röster som sjunger traditionsenliga jul- och luciasånger.  Så jag gjorde det näst bästa, och satte på den julmusik som går att hitta på Spotify med Adolf Fredriks musikklasser. Och grät, förstås.

Lite känslomässigt labil, helt enkelt.

Camilla · 3 months ago
Jobbigt! Men jag (som slipper själva flytten..) tycker att det ska bli jättespännande att få se hur det ser ut där inne!

Malin Rudén · 3 months ago
Ja, eller hur?! Om allt går bra kan jag lägga upp massor av bilder därifrån och visa er;-)

Matilda · 3 months ago
Så nyfiken på vad som blivit fel? Mvh arkitekt

Malin Rudén · 3 months ago
Jag kanske kan berätta sedan, när det är klart? Jag vill inte hänga ut någon, men det är något som skulle vara klart när vi flyttade in i lägenheten för 2 år sedan. Fantastiskt nog så åtgärdas det nu i efterhand, men jobbigt för oss som måste flytta ut med alla våra möbler.

Julie · 3 months ago
Åh vad jobbigt att behöva flytta ut alla möbler också :(

Trude · 3 months ago
❤️

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se