Le weekend

3 months ago

Nu är det mörkt och ganska tungt, eller vad säger ni? När det inte känns som att det blir dag de få timmar det är ljust ute. Längtan efter sol är så stark nu, att jag återigen börjar drömma mig bort till Brasilien, eller var som helst där det är sol just nu. Sinnet är tungt,  så jag försöker fokusera på det som gör mig glad istället.

Le Weekend

Jag brukar ta en promenad för att syresätta hjärnan och få en chans till ljus då få timmar det är det. Då brukar jag lyssna på podd, och häromdagen lyssande jag ikapp missade avsnitt av Billgren Wood. Det tog ett tag innan poletten ramlade ner, och jag insåg att de pratade om mig och hur jag bäddar hemma.  Enligt Elsa (Billgren) har jag den “perfekta bäddningen” (och jag som egentligen bara bäddar sängen som min mamma lärt mig när jag var liten). Jag spelade upp avsnittet för min familj när de kom hem på kvällen, och vi diskuterade lite att Sofia (Wood) kommenterat att hon inte förstår sig på mig, då jag bor, i hennes tycke, en fantastisk lägenhet, som jag inte delar med mig av. Vi tycker ju att vi delar den med varandra och våra vänner och njuter varje dag av att bo som vi gör och vi har gjort ett inredningsreportage i Residence och även ett Small Talk här, på TWWP. Men, jag lade iallafall ut den här bilden på instagram, med min bäddning, för att dela med mig lite mer.

Men fint att få bli kallad “stilguru” av Elsa, det gjorde mig glad!

Le Weekend

Något annat som gjorde mig glad, var ett paket som kom med bud en kväll. I paketet, som kom från Lindex, låg en jättefin pyjamas, som jag ska ha på mig i jul, och så denna, otroligt snygga top i fuskläder. Faktum är att jag var tvungen att lukta på den, för att fusklädret kändes så äkta. Och så snygg också! Älskar att få julklappar, älskar att bli bortskämd. Och så fint att jag fick en känsla av att plaggen faktiskt var handplockade för precis mig. Tack Lindex, det gjorde mig glad!

Le Weekend

I oktober plockade jag ekollon på Djurgården. Försöker välja en ek som ser stor och ståtlig ut, så att resultatet blir extra fint. Sedan låter jag ekollonen ligga i vatten, tills de öppnar sig lite, och kanske ett litet skott letar sig ut. Då vänder jag dem upp & ner i en liten vas (det finns ekollon-vaser på Svenskt Tenn, där står det också hur man gör, det är där jag har lärt mig). Har man tur, så får den rot och sedan brukar det slingra sig en liten grön kvist upp. När jag tog den här bilden, hade jag en, nu har det öppnat sig kanske fem till, tror det kommer att bli åtta totalt. Så fint, och också något som gör mig glad så här års.

Le Weekend

Tänk att vi bor knappt tio steg från en av Stockholms mysigaste restauranger, Schmaltz. I fredags, när Andreas också jobbade hemifrån (jag gör ju det jämt, och blir så glad när han också är hemma) gick vi till Schmaltz och åt lunch. Lite variation från mina Finn Crisp-mackor och kokt ägg som går på repeat hemma nu. På Schmaltz  finns denna bagel på menyn, och den är lika god som den ser ut. Det är så mysigt att kunna gå dit och äta, och prata med Andreas och den perfekta starten på helgen. Det gjorde mig glad.

Le Weekend

Lite senare på eftermiddagen kom vår gran, som vi beställt från Smålandsgran. Vi sa ju att vi skulle gå “all- in” den här julen, sa Andreas, när han valde en ännu större gran än vi haft tidigare. och stor är den verkligen, den är helt enorm. Vi var tvungna att springa till Östermalmstorg, där de säljer granar, för att köpa en ny julgransfot, då den gamla vi hade, både var för liten för att rymma den tjocka stammen och kanske inte hade orkat att hålla upp detta majestätiska träd. Vi var t o m tvugna att knipsa av en bit av toppen, som låg mot taket och Hugo fick klättra upp på en stege för att sätta dig stjärnan, innan vi klippte upp nätet, så att grenarna kunde sträcka ut sig. Vi insåg att vi måste köpa både mer belysning och fler dekorationer, för att de överhuvudtaget ska synas.

Men – det doftar helt magiskt i hela lägenheten nu och den är verkligen otroligt vacker. Det är jag glad för.

Le Weekend

Att vara hemma är ändå mysigt. Vi dricker glögg, äter pepparkakor, lagar god mat och tittar på “Så mycket bättre”. Det gör mig glad.

Le Weekend

Andra advent, vi tänder ljus och njuter av den fina amaryllisen som vi fick i present som en lök, nu blommar. Och varje gång jag går in här, i den virtuella världen, möts jag av kommentarer från er, kära läsare, vilket får mig att känna mig mindre ensam, nu när en inte kan umgås så mycket i verkliga livet. och det betyder massor för mig och gör mig extra glad!

Ta hand om er!

Maja · 3 months ago
Så mysigt och fint =) Tack för att du släpper in oss i ert hem. Det sprider ljus i denna tid.

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Maja<3

Anna · 3 months ago
Hej Malin, tack du gör mig glad med, med dina tips och fina bilder och inspiration. Med risk för att låta som en stalker så berättar jag för mina vänner här hemma att jag minsann har en ny "kompis" som lär mig massor om stil och hon svarar på mina frågor och ja det är så roligt alltihop. Det gör mig jätteglad. Kanske de här tiderna vi har nu har gjort att vi får lite nya kontakter på helt andra sätt än man fick förut. Vänner på en blogg, ja varför inte?! Min son och jag har också gått all in med granen, det måste man i år helt enkelt;-)

Malin Rudén · 3 months ago
Hej Anna! Det är väl exakt så det är, att man kan bli vänner över en blogg just nu. Inga konstigheter alls, bara roligt.

Julie · 3 months ago
Ni verkar så duktiga på att ta vara på de fina vardags-stunderna i er familj! Som jag sagt förut, din blogg ger mig lite hopp om framtiden när allt känns jobbigt här i småbarns-kaoset med två bröder som aldrig slutar bråka. Kram!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Julie❣️ Dessvärre bråkar våra killar med varandra fortfarande, och tävlar om allt. Men det är med kärlek och jag vill tro att det på något sätt förbereder dem för vuxenlivet.

Saman · 3 months ago
Jag blir glad bl.a. av dina mysiga inlägg❣️

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Saman, jag blir glad när du kommenterar❣️

johanna · 3 months ago
Bästa bloggen! Tack!

Christina · 3 months ago
Vilket härligt inlägg - det finns många saker att vara glad för, tack för att du påminner om det!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Christina❣️

K · 3 months ago
Hej Malin, tack for en fin blogg. Vad kommer era sangbord från? Har lange varit på jakt efter ngt liknande. tack!

Malin Rudén · 3 months ago
Hej K, Våra sängbord är från Asplunds, Claeeson Koivisto Rune, "Rand" tror jag de heter. Det är alltså byråer, som är fyllda till bredden med det mesta, därför har vi inte kommit för oss att köpa mindre sängbord.

Ulrika · 3 months ago
Vilket fint hem du har och tack för all inspiration du ger kring mode, serier och massa annat :)

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Ulrika❣️

Simone · 3 months ago
Hej Malin, Vart kommer bokhyllorna ifrån som ni har på golvet?

Malin Rudén · 3 months ago
Hej Simone, De kommer från Mogens Koch, "Reol" heter de och vi har köpt dem från Bruun Rasmussens auktionshus.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se