Veckans stiltips – varma jackan

3 weeks ago

Jag får så många läsarfrågor om varma jackor, det verkar som om ni fryser nu. Så här kommer lite tips. Jag har delat in dem i olika kategorier, för att vara extra tydlig:

veckans stiltips – varma jackan

bild från pinterest

Dunjackan

 Så varm och härlig att krypa in i, men kanske svår att se snygg och stylish i. Äsch, det klarar ni, med lite roliga accessoarer som en snygg handväska, coola boots och kanske ett bälte i midjan.

När jag har letat efter dunjackor på marknaden, känns det som att det finns två kategorier, modemärkens dunjackor och riktiga dunjackor för sport och fritid, som klarar kyla och väta. Så jag har delat in dem i 2 olika typer:

veckans stiltips – varma jackan

Här är de coola dunjackorna, som är supersnygga men vi vet inte riktigt om de håller för väder och vind.

1.Acne Studios

2. Rains 

3. Stand Studio

veckans stiltips – varma jackan

Här är de riktigt bra jackorna, som både är snygga och klarar av de mesta väderförhållandena och håller säkert i flera år

  1. Fjällräven
  2. Klättermusen
  3. Peak Performance x Ben Gorham
veckans stiltips – varma jackan

bild från pinterest

Quiltade kappan.

När vi tittar tillbaka på hösten -20 så tror jag att vi kommer att tänka quiltat (och då menar jag modemässigt, inte pandemi och usa-val. jag tror ni förstår…) Den quiltade kappan är så fin, och även dess lite kortare vän jackan, som kan vara ett tips till läsare som bor på lite varmare breddgrader. Känns nästan lite Brittiskt Royalt sådär, när drottningen är ute och går med sina basset-hundar. Väldigt aktuellt nu när säsong 4 av The Crown drar igång. (Och som jag just fick veta av en läsare, så är det ju hundrasen Corgi, som drottningen har, inte Basset, som jag så felaktigt skrev.)

Här kommer ett gäng fina:

veckans stiltips – varma jackan
  1. & Other Stories
  2. Rodebjer
  3. Totême
veckans stiltips – varma jackan

bild från pinterest

Dunkappan

Sedan, för de som verkligen fryser riktigt mycket, kan den hellånga dunkappan vara ett alternativ. Som en vandrande sovsäck, men fortfarande så snygg att man med rak rygg kan gå till lekparken.

veckans stiltips – varma jackan
  1. Filippa K
  2. Arket
  3. Ganni

 

veckans stiltips – varma jackan

Till slut så har vi även denna, 3-i-1-dunparkas från H&M, som alltså är två jackor som går att använda var för sig, men också tillsammans. Perfekt.

Och med det så tänkte jag ta helg.

Trevlig helg!

Ragnhild · 3 weeks ago
Setter stor pris på bloggen din! God helg :)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Ragnhild <3

Sara · 3 weeks ago
Jag kan slå ett slag för den långa dunkappan från Arket, om man inte har något emot att se ut som en vandrande sovsäck nä :-) Har den i svart o fryser aldrig! Tycker Arket överlag har väldigt bra dunjackor, även på killsidan. Men så är jag också ett riktigt Arket-fan. Ha en härlig helg!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Jag håller med dig Sara, skulle också känna mig ursnygg i den svarta dunkappan från Arket. Jag är också ett Arket -fan;-)

Viv · 3 weeks ago
Drottningen har Corgis, om man ska vara petig. Tycker dessutom de är så coola så missar inte chansen att sprida vidare infon, ursäkta på förhand!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Viv! Såklart det ska vara rätt hundras! Avslöjad i min hund-kunskap - tur att jag är bra på en sak - mode;-)

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se