Veckans stiltips – fest

2 weeks ago

Ja, så kom det då, festinlägget.

Ni får ta det för vad det är, kanske bara lite verklighetsflykt, eller kanske en anledning att klä upp sig ändå, även om man bara kommer att ses i små grupper. Jag tänker i alla fall klä upp mig för mina tre män därhemma, och hoppas att de klär upp sig med.

veckans stiltips – fest

I slutet av mars, när Andreas fyllde år, firade vi honom hemma, vi fyra, uppklädda till tänderna och med skaldjur och champagne. Det blev bra det med!

De plagg jag kommer att föreslå är också kläder som kommer att hålla stil i många år framöver, och kanske även användas till vardags, med en stickad tröja till?

veckans stiltips – fest
 1. Jag har ju berättat för er att jag letar efter en slinkig kjol, och såklart fanns den perfekta hos Totême. Den här skulle jag kunna använda till stickad tröja och kängor, men även såhär, med blus och högklackat till.
 2. Kavaj är ju ett plagg som alla borde ha i sin garderob, till vardags med jeans och polotröja till, och till fest, med tillhörande byxa till, eller över klänningen, nonchalant vilandes över axlarna. Det finns så många olika varianter på marknaden, så ni får prova er fram till den som passar er bäst, men den här från House of Dagmar är lite extra fin.
 3. Skor med öppen tå och hög klack, passar lika bra till byxor som till kjol och klänning. I mocka från Arket.
 4. Nootka har så fina örhängen, dessa i form av en pärla, men i silver, passar till allt, både till vardags och till fest.
veckans stiltips – fest
 1. Eftersom jag älskar blusen i samma material har jag klämt lite på denna klänning från Stylein, skillnaden, som också gör hela grejen, är v-ringningen i ryggen.
 2. Har suttit och tittat på vårmodevisningar, och hittade en helt underbar outfit från Balenciaga med enorma strassörhängen till collegetröja, vilket genast fick mig att vilja köpa ett par enorma strassörhängen, som dessa från Glitter.
 3. Eftersom de flesta kläder jag har är svarta, kan jag tänka mig att ha en accessoar som är i färg, som dessa puderrosa skor från ATP Atelier.
 4. Hela denna look från Rodebjer är så fin, med den vita blusen, som också passar till kostym, och wrap-kjolen, som även går att ha ovanpå badräkten till sommar. Men tillsammans, framförallt med örhängena och bootsen, blir det fest.
veckans stiltips – fest
 1. I Brasilien bär man ju vitt på Nyårsafton, och varför skulle inte vi kunna ha det också?! Denna vita klänning, också med en spännande rygg, från Rodebjer, skulle vara ursnygg under en kort eller hellång fuskpäls och klackar till.
 2. Som små handväskor i guld ser Blue Billies nysläppta örhängen ut, passar utmärkt till Jul & Nyår.
 3. Mitt i alltihop en kofta, men finstickad i cashmere, som går att ha över slipklänningen och till paljettkjolen och lika fin till jeans, eller över pyjamasen på julaftonsmorgon. Från Lisa Yang.
 4. Slip-klännigen, min favoritklänning. Går att ha över blus och tunnsrtickad polo, under kavaj och koftan. Jag har en från Vince som jag har använt i så många år, den här kommer från Acne Studios. Finast med ett par platta, slip-ins, tycker jag.
veckans stiltips – fest
 1. En kavaj till, eftersom både kavaj och kostym går att ha både till fest och till vardags. hela looken kommer från Acne Studios.
 2. Som en blandning mellan kvinnlig blus och herrskjorta är blusen från House of Dagmar med sin puffiga ärm och herriga krage.
 3. Min favoritform på väska just nu, och så kom COS med denna skönhet!
 4. Återigen ett sätt att sätta färg på en annars svart outfit, med scruchies i mjuka, rosa toner. & Other Stories.
 5. Snart släpper H&M årets Conscious Exclusive-kollektion, och den här fina wrap-blusen skulle jag gärna vilja ha, med det finns också flera klänningar i färg och fina kostymbyxor och statement-smycken.
veckans stiltips – fest
 1. Jag har skrivit om den här förut, men för mig är det här den perfekta klänningen, så därför kan jag inte inte ha med den när jag skriver om fest. Punkt. Från Totême.
 2. Barockpärlor är ju så vackert, dessa från Sophie by Sophie passar i mitt tycke till allt.
 3. Om ni vill känna er som att ni är med i film från Hollywood, tycker jag att den här väskan från Little Liffner vore ett perfekt köp.
 4. Så enkelt att vara festfin med lite paljetter, denna kjolen från H&M med sin slits klär upp vilken look som helst.
veckans stiltips – fest
 1. Hej finaste klänning från Ganni – som en dröm! Går också att ha med finstickad polo eller blus under.
 2. Ett par örhängen i strass till, bara för att jag tycker att det är fint. Från H&M
 3. Platta slip-ins från Flattered som är perfekta till fest, men jag har dem även till vardags när det är lite varmare ute.
 4. H&M har ju ibland lite högre kvalitéer, och då blir plaggen lite dyrare, men fortfarande överkomliga, som denna grå kjol i siden som klassar in direkt för mig som den perfekta, slinkiga kjolen.

Hoppas ni hittar något ni gillar, eller hittar inspiration som ni sedan kan ta med er när ni handlar second hand. Vestiaire Collective är ju enkelt online, och jag kan varmt rekommendera Arkivet, som finns både i Stockholm och Göteborg. Sedan, om man tycker att det är tråkigt att lägga ut pengar på festplagg, som kanske inte används så ofta, finns det ju kläder till uthyrning, bl a från It’s Re:Leased och Gemme Collective, där man också kan hyra skor och handväska.

Men först och främst – hoppas att ni får en jättefin jul och ett härligt Nyår!

Ta hand om er.

 

 

hanna dahlin · 2 weeks ago
Hej Malin! Din blogg sätter verkligen guldkant på min tillvaro :) Jag har en fråga angående klänningen från Stylein. Jag tycker den är så fin och funderar på att köpa den, men liksom du skrivit tidigare, brukar jag föredra naturmaterial och den är gjord i polyester. Du som sett klänningen på riktigt, vad tycker du?

Sofia · 2 weeks ago
Snyggt allting! Vad fina dina killar är. Ha en mysig helg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Sofia<3 Trevlig helg du med!

Paulina · 2 weeks ago
Wow & herregud så mycket fint! Så många bra och hållbara tips, nu får du en att vilja shoppa järnen men samtidigt slänga ett öga på sin garderob och kanske tänka till om de plagg som redan hänger där! Du är ens STJÄRNA - tack!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack, tack, tack Paulina! Lycka till med garderobsfynden!

Frida · 2 weeks ago
Älskar dom här inläggen. Bockar av det jag redan har och kanske adderar något till önskelistan. Sakta men säkert bygger jag min bästa basgarderob! Tack!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Frida<3 Så bra med den perfekta basgarderoben, ännu bättre om den får växa fram långsamt. Lycka till!

Ulrika · 2 weeks ago
Tack så jättemycket för alla dina superbra tips!! Instämmer i inlägget innan och sakta men säkert håller jag nu på att skapa en mer långsiktig basgarderob och dina tips har verkligen varit värdefulla:) Trevlig helg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Ulrika, Så roligt att höra att du skapar en basgarderob utifrån mina tips! Lycka till!

Moja · 2 weeks ago
Malin, du är alltid spot on! Tack för din perfekta festlista. En fråga angående sidenklänningar/kjolar/blusar: hur 17 gör du för att de inte ska `slicka’ sig mot kroppen? Det blir ju sådan elektricitet... Sidenkjolar lägger sig som byxor mot benen och blusar sugs magnetiskt mot överkroppen. Något bra husmorstips?

Malin Ridén · 2 weeks ago
Hej Moja, Jag har faktiskt ett husmorstips, och det är att spreja hårspray under det plagg du ska ha på dig. Har aldrig prövat det själv, dock

Malin Rudén · 2 weeks ago
Rudén ska det stå...

Sandra · 2 weeks ago
Hej Moja! Jag tycker oftast att det inte är ett problem med äkta siden, det klistrar sig inte mot kroppen, på mig iaf. Men så fort det är lite polyester eller "satin" i plagget så är det outhärdligt klistrigt. Det kan tex vara ett foder i sidenkjolen, med polyester i som förstör det hela. Jag har hört att det hjälper att använda ättika som sköljmedel. Obs, har ej provat själv.

Clara · 2 weeks ago
Dina inlägg är GULD Malin! Blir alltid så inspirerad. Fick lite längtan till jul och nyår nu även om dessa högtider kommer firas annorlunda i år! Tack och fin helg till dig!

Moja · 2 weeks ago
Ah, hårspray & ättika... Tack, ska testa!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Underbart med husmorstips, ju. Men - jag håller med - det behöver inte vara dyra plagg, men rena material. Sidenviskos brukar inte heller bli elektrisk, det är syntet som blir det.

Christina · 2 weeks ago
Tack! Det här festinlägget behövs nu - för att drömma om glammiga fester!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Christina<3

Sanna · 2 weeks ago
Jag har ett önskeinlägg. Om jag ska gifta mig snart, ett vårvinterbröllop med bara min man, mig och vår bebis, hur skulle du styla då? Man vill ju vara världens finaste fina och samtidigt så är det ju bara vi tre, så vi kan göra någonting roligare för pengarna än lägga de på dyra kläder. Vad tycker du? Mina ledord är 70-tal siden barockpärla

Malin Rudén · 2 weeks ago
Åh vad roligt Sanna - grattis! Och tack för att du frågar mig, jag ska absolut göra ett inlägg om detta!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se