Mixed tape

3 years ago

Idag blir det ett blandband, lagom till helgen, med lite av varje som händer runt omkring mig, i mina egna och sparade bilder på mobilen.

mixed tape

ibland klämmer jag in mig i duschen, om så bara för att ta en bild

Jag skickade den här bilden till Julia Stridh efter att hon gjort sitt badrumsinlägg här på bloggen. Den bilden som varit hennes inspirationsbild är från vårt badrum. eller, ja, inte VÅRT badrum då, men den digitala bilden som visades för oss som var intresserade av att köpa lägenheter i vårt hus. Det här var ju en av våra målbilder, eftersom det tog 1,5 år från det att vi köpte vår lägenhet, till det att den var klar och vi kunde flytta in.

mixed tape

målbilden

Inte så långt mellan den digitala bilden och verkligheten, eller vad säger ni?

mixed tape

Det är nu två år sedan vi gick in på NK, då All Blues hade en pop-up i Ljusgården och vi bestämde oss på studs att göra avbildningar av Oscar & Hugo i en 3D scanner, som senare blev detta halsband. Så fint att de står och kramas, tycker jag, bröderna. Jag har inte halsbandet varje dag, det är lite tungt och jag är väldigt rädd om det. Men i o m att All Blues hade öppning i sin nya Flaggship-store här i Sthlm häromdagen, kändes det rätt att ta fram det.

mixed tape

Bild från ADs instagram

Jag älskar rislampor, och har alltid gjort. Har man bara en liten peng till en lampa, kan man alltid köpa en rislampa, och komma undan med det, så fint är det, tycker jag. Och de passar i alla miljöer. Just de här rislamporna på bilden är Isamo Noguchi, så de är ju lite dyrare, men vi köpte precis 2 st till pojkarnas rum från Hay, och eftersom det var lamp-rea på Nordiska Galleriet fick vi dem nästan gratis (det var iallafall vad tjejen i kassan sa. Förstår att hon tyckte det, med tanke på att de har betydligt dyrare lampor där.)

 

mixed tape

Såhär fint blev det i Hugos rum med en nya lampan. Rofyllt, liksom.

mixed tape

På ett sånt där kedjebrev på Instagram, ni vet, blev jag tillfrågad om vad jag gjorde. Eftersom jag har stängt av alla push-notiser från Intagram på min telefon (efter att ha sett The Social Dilemma) nåddes jag inte av frågan förrän 12 timmar senare, när jag öppnade min Instagram. Just då satt jag i soffan och tog en kaffe och väntade på att det skulle bli ljust ute, och funderade på om vi skulle bygga en platsbyggd bokhylla längs med hela väggen, efter att ha läst danska RUM.

mixed tape

Bild från danska RUM

 

Då skulle det ju bli något såhär.

Har inte bestämt mig än om det är en bra idé eller inte. Det står fortfarande lådor med böcker i källaren, som då skulle få plats, samtidigt som vi kanske blir av med lite av hela rymden i rummet. jag vet inte. Vad tycker ni?

mixed tape

Apropå rymd – den här magiska miljön jobbade jag i denna vecka, dessutom med det pittoreska namnet “Studio Lilla Paris”. Tänk att det finns sådana här studiolägenheter lite här och var i gamla hus runt om i staden, vi måste bara lyfta blicken och se dem. Sen, att det inte fanns någon hiss i huset, och jag var tvungen att bära upp alla kläder jag hade med mig för vad som kändes som en miljon trappor, det är en annan historia.

mixed tape

Bild från Funda Christophersens instagram

En sak till som jag borde tagit med i min önskelista till jul är ju fler sådana här borstar från Mason Pearsson. De är kända för att håret får bättre kvalité om man borstar med dem,( jag vet, visst låter det helt otroligt?!), och de kostar en mindre förmögenhet. Jag köpte min för många år sedan, så den har en hög PPU, men nu är det så att jag är den enda som äger en hårborste i den här familjen, och just nu är vi åtmindstånde tre stycken som använder den, kanske fyra. Jag önskar mig fler, gärna i olika färger, så att vi vet vems som är vems, och jag kan få ha min hårborste ifred.

mixed tape

En ska till som jag helt glömde i ett tidigare inlägg var ju pyjamasen. Hur kunde jag skriva ett helt festinlägg utan att ha med en endaste pyjamas?! Jag älskar ju pyjamasen, inte när jag sover, men när jag går på fest. Det här är ju pyjamasens Rolls Royce, från Olatz, men den är ju helt magisk att glida runt i, jag skulle absolut ha på mig den på Nyår.

mixed tape

Bild från Rosie Assoulins instagram

Annars föreställer jag mig ju att Nyårsafton kommer att se ut såhär; All dressed up but Nowhere to Go.

mixed tape

Slutligen vill jag tipsa om en bra serie på SVT Play, Jenny Skavlan klär av Modebranschen. Mina Norska läsare har säkert redan sett den, men ni som inte har sett den, borde se den. Hon är så befriande och rak och bra och det handlar ju om att inte ta mode på så stort allvar. Fast samtidigt så tar hon branschen på stort allvar, vad gäller konsumtion och att göra kläder (och skyltdockor) i lite större storlekar. Tänkvärt och sevärt på alla sätt.

Men, nu tar vi helg. Trevlig helg!

Saman · 3 years ago
Dina inlagg ar battre an de flesta modemagazin!❤

Malin Rudén · 3 years ago
Tack Saman❤️

Moja · 3 years ago
Började genast resa i tankarna när jag såg bilden på ”Studio lilla Paris”.... Framtida önskeinlägg: tips på glasögonbågar som tar för sig men inte är clowniga (och som går i linje med din klädstil).

Malin Rudén · 3 years ago
Ja, nu längtar men ju efter att resa. Glasögonbågar - spännande - det kan bli ett utmanade men roligt inlägg.

Anna · 3 years ago
Man blir så glad när det finns ett nytt inlägg, älskar din blogg!

Malin Rudén · 3 years ago
Tack Anna❣️ Vad glad jag blir - det betyder jättemycket för mig!

Helene · 3 years ago
Hej, så fina gardiner och upphängning måste fråga vart de är ifrån?

Malin Rudén · 3 years ago
Hej Helene, Och tack, vi är väldigt nöjda med gardinerna. De kommer från https://www.gotain.com, och vi valde linnegardin i färgen sand, och i sovrummen är de med mörkläggning. Vi har samma gardiner i hela lägenheten, fast i vardagsrummet är de inte mörkläggningsbara. Upphängningen är som en Kirsch-stång med hakor, vi fick faktist hjälp att sätta upp dem (också genom Gotain) då vi har 3,70 i takhöjd.

Karin · 3 years ago
Har precis hittat din blogg och älskar den!! Drömmer själv om en bokhyllevägg, ni kanske skulle kunna ha lägre bokhyllor längs med hela väggen? Alltså att de har en höjd liknande ett sideboard. Personligen tycker jag den lösningen i rum med större rymd/högt i tak är "best of both worlds". En Mason Pearson-borste står på min önskelista i år, vad har du för borststrån på din? Jag tycker det ser ut som att vi har lite liknande hår nämligen, och kan inte riktigt gå och provborsta med de olika alternativen :)

Malin Rudén · 3 years ago
Tack Karin! Och tack för att du kommenterar på bokhylleväggen, den enda som gjort det ju. Sideboards-höjden är ju en riktigt bra lösning, ska kolla Pinterest om jag kan hitta inspiration. Jag har en Mason Pearson-borste med enbart svarta strån, vilket jag nu ser på hemsidan är för fint till normalt hår (jag valde den nog bara för utseendet då). Jag har ganska tjockt hår, eller som min frisör brukar säga, många hårstrån, så hade jag läst på kanske jag skulle ha valt en annan borste, men den här fungerar alldeles utmärkt på mig (och Hugo, som också har tjockt hår;-)

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se