åtta saker om mig

4 weeks ago

Jag fick en fråga av Julia Brukroken på instagram där hon ville veta 8 saker om mig. Kanske är det 8 saker ni inte visste om mig, så jag svarar här på bloggen istället. Jag har ju blivit inspirerad av Julia och hennes 8 saker, som var väldigt personliga, så det här blev ganska personligt det med. Tänkte att vi kunde vara skönt med en liten paus i valvakan med något helt annat.

åtta saker om mig

Ett av mina första jobb (om man inte räknar med att jag jobbat som barnflicka i Paris) var som ridå-dragare på Operan. Det var en helt fantastisk tjänst, där jag, under ledning, drog i en spak så att den stora ridån drogs upp, sedan var jag ledig till dess att det var paus, och ridån skulle ner. Det kunde vara lite intensivt under applådtack, då ridån går upp och ner flera gånger, annars hade jag en hel del tid att se alla fantastiska föreställningar, baletter och operor, som gick under den här tiden.

tjänsten togs bort så småningom (de insåg väl att det var för lite jobb för en person, så ridådragandet fick skötas av någon av de andra scenarbetarna) och jag gick vidare till att bli påkläderska istället. Det kan man ju nästan säga att jag är än idag.

åtta saker om mig

Jag blev kär i Andreas första gången jag såg honom, där på lilla baren på Riche, och han i mig. Jag hade aldrig upplevt kärlek vid första ögonkastet tidigare och tiden efter minns jag som i ett töcken, som berusning. Nu har ju själva töcknet lagt sig, men fortfarande nu, många år senare, kan jag se det där som jag såg då, allra första gången.

åtta saker om mig

Det var jag som friade till Andreas.

Eller, egentligen så var det ju inget frieri, snarare en fråga som jag tyckte att vi kunde prata om. Vi skulle ju resa till Italien den sommaren, så varför inte också passa på att gifta oss i Rom samtidigt?! Det var så tydligt att Andreas blev så besvärad i den sekunden jag frågade honom, vi hade ju aldrig pratat om giftermål innan dess. Jag blev dock inte alls orolig över det, eftersom jag var så bergsäker på hans kärlek. Vad jag inte visste då, var att han hade planerat att fria till mig den sommaren, på heden, nedanför vårt hus i Torekov. Men – jag hade inte tid att vänta på något förlovning, så två månader senare sa jag “ja” till honom i Rom, med bara de 25 närmaste familj och vänner omkring oss.

Bästa beslut jag tagit.

åtta saker om mig

När Hugo föddes, gick allting väldigt fort. Det står 5 minuter i journalen, men det är säkert en underdrift. Från det att vattnet gick hemma, och värkarna drog igång, tog det en timme tills han kom ut, exakt på dagen han var beräknad. Han höll på att komma i taxin, men jag knep ihop, och lyckades faktiskt gå den sista biten från taxin till dörren på BB. Tänk vad stark kvinnokroppen är ändå! När dörren öppnades skrek jag “den kommer nu” (vi har aldrig tagit reda på kön innan).  Två krystningar senare var han ute, och vi skrattade för att det gick så fort. Jag kan ju lugnt påstå att jag inte skrattade under Oscars förlossning.

Både Oscars 9-timmarsförlossning och Hugos 5-minutare är de starkaste upplevelserna jag har haft i mitt liv, inget slår det.

åtta saker om mig

Jag gick också på Adolf Fredriks musikskola när jag var liten, och närde förstås en dröm om att något av mina barn skulle gå där, så lyckan var stor när Oscar klarade intagningsprovet. Sedan har det ju visat sig att Oscar är så otroligt mycket mer musikalisk än jag någonsin var. Men det händer ibland att vi sjunger tillsammans och då sjunger jag så högt jag kan och låtsas att jag är Beyoncé eller Adele…

åtta saker om mig

Anna och jag har gått i samma skola sedan vi var 10 år gamla, men blev bästa vänner när vi var 16 år och är det än idag. Våra barn är inte döpta, men Anna är “gudmor” åt både Oscar och Hugo, och om något skulle hända mig är hon den som känner mig bäst från tiden innan jag träffade Andreas, och skulle kunna berätta allt för dem om mig, och göra bilden rättvis. För ingen känner mig som hon.

åtta saker om mig

Det var när jag fick veta att Andreas familj hade ett landställe i Torekov som jag ville gifta mig med honom. Närå, jag skoja bara, såklart inte.

Men, när jag kom till Torekov för första gången blev jag helt förälskad i platsen, naturen, havet och huset. Jag längtar så mycket efter att resa nu, till alla platser på jorden som jag älskar, Rio de Janeiro, Paris och Toscana, men Torekov kommer alltid att vara min favoritplats. Jag drömmer om att vi så småningom flyttar dit, när barnen är stora och vi inte behöver jobba så mycket längre, och bor där året runt, kanske med en liten övernattningslägenhet i Stockholm. Men då måste vi verkligen höja standarden lite, från sommarhus till året runt-boende, något vi försiktigt jobbar på, får se om det går.

åtta saker om mig

Mitt absolut bästa partytrick är nog att jag kan vifta på öronen, eller, för att vara helt ärlig, så bara ett av öronen. Men jag är superstolt över det, så nästa gång vi träffas, får ni gärna fråga om det, så ska jag visa er!

Emilie · 4 weeks ago
Hej! Hur gammal är du?

Malin Rudén · 4 weeks ago
Hej Emelie, Jag är 49 år<3

Nina · 4 weeks ago
Älskar verkligen din blogg!! Så inspirerande, vacker och äkta. Sluta aldrig!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Tack, tack, tack Nina - jag älskar att ni läser och kommenterar!

Cecilia · 4 weeks ago
<3

Malin Rudén · 4 weeks ago
<3

Sara · 4 weeks ago
Härligt inlägg!! Vore oxå kul att få en lista över Bästa köp/sämsta. Köp/nästa köp etc... ja sorry jag älskar sånt:-) Ni vet tidningen Styleby när man får kika in i folks garderober o de listar bästa jeans, bästa skor etc. Det är ngt så härligt att få kika in lite i olika människors liv!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Tack Sara! Vilken rolig idé (och gillar att bli jämförd med Styleby). Ska se om jag kan få till det lika bra!!

Åsa · 4 weeks ago
Underbart inlägg blev rörd och berörd på ett härligt sätt såhär på morgonen med en kopp kaffe och din text denna dag måste ju bli super bara :-) önskar dej en fin helg!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Åh vad fint Åsa, tack! Hoppas att du också har haft en fin helg!

Sara · 4 weeks ago
Malin! Var är dina veckans outfit?! Längtar!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Så roligt att du längtar efter veckans outfit Sara! En vecka på landet och sedan en massa jobb har gjort att jag varken hunnit blogga eller plåtat några outfits. Men, jag håller på med en annan grej för bloggen, som kommer upp snart, med en massa outfits. Så håll utkik!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se