Veckans stiltips – handväskan

3 weeks ago

Jag har fått läsarfråga om handväskor och tänkte skriva lite om det. Min blogg-kollega och vän Julia har också skrivit om väskor nyligen, så om ni vill ha dubbelt så mycket tips, kan ni läsa hennes inlägg här. Så ska jag undvika att tipsa om de väskor hon har tipsat om. Urvalet är ju gigantiskt….

veckans stiltips – handväskan

Jag har ju den här, Loewes Puzzle Bag. Önskade mig den hett i julklapp för snart 2 år sedan, och har använt och älskat den varje dag sedan dess. Just nu bär jag den utan rem, under armen, men när jag behöver båda mina händer, hänger jag den crossbody. Tycker självklart att det är den absolut finaste handväska som finns, och att den är ganska ovanlig. Precis som när vi kör vår Alfa Romeo, och hälsar på andra Alfor vi möter, nickar jag diskret i samtycke om jag möter en annan puzzlebärare.

veckans stiltips – handväskan

Här kommer ett gäng andra designer-väskor som jag också tycker är fina. Jag har med flit valt att bara lägga upp svarta, men alla finns i andra färger. Fint med nougat, t ex eller starkare färger om ni gillar det.

  1. Bottega Venetas “The Pouch” är väl den absolut finaste och mest kopierade väskan just nu, och den finns i nästan vilken färg som helst. När Phoebe Philo lämnade Céline, spåddes Bottega Veneta bli det nya Céline, och när det gäller väskor och skor har de verkligen tagit ledningen. Så egentligen kan man köpa (om man har råd, vill säga, dessa väskor är verkligen inte gratis) vilken väska som helst. Ser den lilla trekanten på axelremmar lite varstans nuförtiden, och deras rutflätade väskor är även de magiska.
  2. En annan version av en lite större, pösigare clutch-bag, som med fördel bärs under armen, denna från Khaite
  3. Vill man ha en lite mer annorlunda handväska, men ändå en klassiker, Severine Crossbody från Marni också superfin
  4. Det är ju ett säkert kort att köpa från Célines klassiker, som finns kvar sedan Phoebe Philos tid. Trion är ju en sådan, och den går att få till mindre än hälften av priset av en “The Pouch”. Jag har en sådan, och när jag går på fest, knäpper jag bort den främsta av de tre väskorna och bär sparat som en clutch.
veckans stiltips – handväskan

Här kommer några svenska modemärkens  väskor:

  1. Acne Studios Musubi Mini är så fin med sina knutar på sidorna
  2. Little Liffner gör flera fina väskor, som denna Baguette Mini, som bärs nonchalant på en axel
  3. Stand Studio’s Wanda Clutch  är sådär perfekt att bära under armen
  4. Totême har precis släppt sin första väska, T-clutch, och den är ju inte till besvikelse. Kanske inte så praktsikt, men hur fin som helst.

 

veckans stiltips – handväskan
  1. Finska Marimekkos “Karla Bag” har jag skrivit om här på bloggen förut, och jag tycker fortfarande att det är en jättefin väska för en bra peng. Den är inspirerad av en karamell och ska med fördel bäras snett över kroppen.
  2. Svenska ATP Atelier gör många fina skor, men även väskor. Deras Assisi Baguette är en liten pärla
veckans stiltips – handväskan

Slutligen vill jag slå ett slag för att hitta sin alldeles egna handväska vintage, och låta den få ett långt liv. En Hérmes Birkin bag, t ex, säljs för flera hundratusen kronor vintage, vilket ju också är ett bevis för att den behåller sitt värde, OM man av någon konstig anledning skulle tröttna på den (och ha råd att köpa den i första taget). Eller så låter man den gå i arv.

Historien om Birkin-väskan är ju dessutom helt underbar. Modellen, sångerskan och skådespelerskan Jane Birkin, gjorde ju korgväskan till sitt signum, och har synts på bild med den flera gånger. En dag hamnade hon på samma flight som Hérmes dåvarande VD Jean Louis Dumas som såg hur alla hennes saker ramlade ur hennes korgväska när hon skulle lägga den i bagageutrymmet. Hon beklagade sig och förklarade att hon behövde nog en bättre väska, men kunde inte hitta någon som föll henne i smaken. På en servett skissade hon en modell som hon saknade på marknaden och Jean Louis var inte sen att plocka upp idén och realisera den. Och självklart tillägna den åt självaste Jane Birkin.

Och med den historien önskar jag er en trevlig helg!

Fia · 3 weeks ago
Eller tjejer så investerar ni dessa summor i något vettigt.

Emma · 3 weeks ago
Tråkig och onödig kommentar Fia. Alla är vi olika och tycker om att spendera våra pengar på olika saker. Något som du anser vettigt att spendera pengar på kanske någon annan inte tycker är vettigt. Det är däremot onödigt att nedvärdera någon annans intresse genom denna kommentar. Om dessa inlägg inte intresserar dig så finns det ingen som tvingar dig att läsa men du behöver inte nedvärdera oss som faktiskt uppskattar inläggen och som tycker att det är vettigt att lägga pengar på en väska. Har aldrig kommenterat innan men kikar in här minst 2-3 gånger i veckan och uppskattar verkligen alla inlägg du skriver Malin :)

emma · 3 weeks ago
åhh valde mellan puzzle och en pochette metis senaste gången jag investerade i en väska, blev en pochette metis i svart skinn då jag kände att den var mer användarvänlig och inte lika boxig men gillar verkligen puzzle också

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Emma, Pochette Metis är också superfin och en klassisk väska som du kommer ha glädje av länge.

Camilla · 3 weeks ago
Älskar dina stiltips! För min del tycker jag i allra högsta grad att det är "vettigt" att investera i väskor. Trevlig helg till dig också!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Camilla<3

Tove · 3 weeks ago
Så lyxigt med dina genomtänkta och proffsiga tips, jag ser riktigt fram emot fredagarna!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Tove<3

Sara · 3 weeks ago
Fina allihop!! Har Acnes musubi o det är en helt underbar väska som knappt ser använd ut efter två år! Har varit sugen på en Puzzle bag länge men är osäker på storlek... är small en lagom storlek eller ska man ha den större?! Hjälp mig resonera här Tack!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Sara - Acnes Musubi är superfin och också en klassiker som kommer hålla länge! Jag är supernöjd med min Puzzlebag, det är en storlek Small och jag tycker att storleken är perfekt, jag får verkligen plats med allt jag behöver. utom laptop, men den behöver jag inte bära runt på.

Sara · 3 weeks ago
Älskar din kläd- och väsktips! Du har en fantastisk känsla och stil och jag vill ha nääästan ALLT av det du lägger upp. Snälla fortsätt på detta spår... även tips om inredningsdetaljer, hudvård, skönhet etc. välkomnas. :-)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Sara<3 mer tips kommer, även inredning och hudvård.

Emma · 3 weeks ago
Jättefina väskor! Men jag undrar mest hur folk har råd att köpa dessa?

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Emma, Exemplet med Hérmes var mer för att berätta en historia, och peka på hur mycket en väska kan kosta. Men, jag hoppas inte det uppfattades som att jag uppmuntrar till att köpa SÅ dyra väskor. Och jag ville peka på att det också går att köpa väskor second hand men även att sälja dem vidare, för att tänka cirkulärt. Bland de väskor jag rekommenderar finns också 2000 kr-klassen, fast i god kvalité som förhoppningsvis håller länge, för den som inte kan lägga så mycket på en handväska.

Paulina · 3 weeks ago
Underbara tips från ett riktigt stilproffs, du inspirerar verkligen Malin!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Paulina❣️

Madeleine · 3 weeks ago
Hej Malin! Härligt att läsa historien om hur Birkin-väskan blev till. Hur en lyhörd fabrikör tar till sig en yrkesarbetande kvinnas bryderi med att få med alla grejerna i en enda väska och gör något funktionellt, snyggt och högkvalitativt av det också. Den väskan är ju en av världens mest kopierade idag! Inspirerande historia, på flera plan.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Madeleine❤️

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Madeleine❤️

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se