Veckans stiltips

1 month ago

Den här veckan har jag fått så många läsarfrågor att jag tänkte samla alla i ett inlägg. Det fina är att alla plagg passar ihop, så det kommer bli naturligt så.

veckans stiltips

Först ut är tightsen, eller leggings eller vad vi ska kalla dem (häromkvällen när jag åkte med Hugo till fotbollsträning i mörker och kyla, informerade jag honom om att jag hade långkalsonger under mina jeans för att inte frysa. Han anmärkte på mitt ordval och tyckte att jag skulle kalla det för underställ istället. Det är inte bara mina läsare som märker ord…) kärt barn har många namn, helt enkelt.

Ofta när jag skriver att jag har tights på mig, är det verkligen tränings-tights jag har. På bilden ovan, som är från april , såg jag ut såhär nästan varje dag, när den enda mänskliga kontakten jag hade på dagarna, var andra mammor och pappor vid lämningen. Och för den som tränar, vilket jag också gör i perioder, kan jag verkligen rekommendera dessa leggings från Arket, som inte har några sömmar som kommer mellan mig och yogamattan. Filippa K Soft Sport har också liknande.

Men – alla är olika. Camille Charriere har sagt att en fransyska skulle aldrig visa sig i träningskläder, hon byter om på gymmet, eller hemma. Den übereleganta kokboksförfattaren Mimi Thorisson äger inte ens ett par tights, och jag är ganska så säker på att stildrottningen Caroline de Maigret inte gör det heller. Jag kommer nog inte propsa på att leggings är ett måste i basgarderoben, men det är ett roligt komplement om man vill variera sig.

Så, hur bär man tights utan att se ut som att man är på väg till gymmet?

veckans stiltips

Här ser ni tre exempel på sätt att bära leggings, som @hedvigso med en kavaj över, lång nog att gå ner över stussen och som @flolinden som bär sina med en stor stickad tröja över och på sista bilden med en kappa över.

På alla tre bilderna är ju de där bootsen, som kan kännas ovana att ha när man har varit van vid nättare skor, men jag tycker att det är fint att ha dem såhär, som en rejält avslut på ett smalt ben.

Totême, t ex  har leggings, som man aldrig skulle drömma om att ha på gymmet, men som känns påklädda när man har dem på stan.

veckans stiltips

Den här fina bilden har Mira Wickamn tagit på Sofia och Elsa, jag har lånat den från Elsas blogg.

Om man tycker att det känns för tight med tights, kan “jazzbyxan” vara ett alternativ (iallafall kallar Elsa den det). Det är ju en byxa i stretch, som kan vara lite utställd nedtill, eller som Elsas byxa, med en liten slits framtill. Jag är egentligen inget stort fan av kjol på byxa, men här, som Elsa bär dem, ton-i-ton med sin klänning, tycker jag det är fint.

Jag har frågat Elsa och vet att byxorna hon bär kommer härifrån.

veckans stiltips

bild lånad från pinterest

Nästa läsarfråga gällde ytterplagg nu när det blev kallt så fort. Jag har tidigare tipsat om lite mer praktiska dunjackor och jackor som fungerar i lekparken här, så nu tänker jag att vi tittar på hösten fina kappor:

veckans stiltips
  1. Som en trench, fast i ull, från Totême
  2. En av mina favoritkappor, så fint med quiltat, från Rodebjer
  3. Stand har ju så många fina kappor i fuskpäls, men den här rutiga är nog den finaste av alla just nu
veckans stiltips

4. Den här fina kappan kommer från House of Dagmar

5. Stylein har en kappa som har två sidor i olika färger

6.  Den här kappan vill jag knappt tipsa om, för den är jag sugen på själv, och ofta när jag tipsar om något, så är det slut när jag väl tar mig till affären. Men, här är den ändå, från H&M

veckans stiltips

bild lånad från pinterest

Då så – då har vi kommit till nästa läsarfråga: Hur stylar man en jeansstil utan att se för ung/ rockig ut och som ska fungera på jobbmöten?

Det finns ju inget så klassiskt som jeans, när jag tittar på Pinterest hittar jag bilder på Julia Roberts, prinsessan Diana, Caroline Bessette Kennedy, Sofia Coppola, Jenna Lyons och Elin Kling & Linn Hägglund, på bilden här ovan, m fl, alla i klassiska jeans, ofta Levis 501.

Alla borde ha ett par klassiska blåjeans i sin garderob, för de passar till det mesta. Om man inte vill se ung/ rockig ut, förslår jag kavaj till, slip ins (när det är varmare) eller en stövlett med liten klack, kanske ett smalt bälte, kreol- örhängen, och en handväska, kanske klämd under armen. Och vita, krispiga herrskjortan, kanske med en polo under. Och samma accessoarer. Och, som alltid, en stor, stickad polotröja lite nedstoppad i jeansen. Med samma accessoarer.

Typ såhär:

veckans stiltips

Alla bilder kommer från Pinterest, utom den stickade tröjan i högra hörnet, den kommer från Khaite

Avslutningsvis kör jag en lite bildkavalkad på hur man kan styla bootsen

veckans stiltips

alla bilder från Pinterest

Så, det var det hela för den här gången. Imorgon, lördag, åker jag till landet med min familj för att vara där på en hel veckas höstlov. Vi hörs därifrån.

om ni inte redan följer mig på instagram, så heter jag @stylistmalinruden

Trevlig helg!

Alex · 1 month ago
Åh vad jag älskar dina inlägg :) !! Trevlig helg :)

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Alex<3 Trevlig helg!

Sara · 1 month ago
Jag säger detsamma!! Det är som en present för en modeintresserad!! En godispåse med inspo!! Klickade precis hem H&M-rocken som den ytterkläders-fantast jag är! Hade aldrig hittat den själv, har svårt hitta godbitarna i kedjornas enoooorma utbud. Tack för det! O njut i Skåne men glöm inte oss

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Sara för de fina orden, det är ju för att jag får sådant fint gensvar från er läsare som jag skriver, eftersom jag inte får betlat för att göra det. Och vad roligt med rocken, den är verkligen SÅ fin!

Anna · 1 month ago
Åh men härligt Malin!! Tack och vilken inspirationsinjektion! Det känns så lyxigt att ha "din" hjälp!! Måste också kolla upp rocken från HM och blir sugen på att testa konceptet tights nu. Och vilken dröm kappan från Totême är. Uppskattar mixen av budget och lyx (investering ser jag det som:-)). Har en annan oversize rock i svart från HM som jag känner mig så fin i, riktigt lång och stor på rätt sätt.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna - så härligt att höra! Den svarta rocken låter helt rätt!

Clara Larsson · 1 month ago
Underbart inlägg, tack Malin! Hoppas du får en härlig höstlovsvecka!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Clara<3

Ulrika · 1 month ago
Tack så mycket för all inspiration :) Har fått flera bra tips från dig som jag använt då jag försöker uppdatera garderoben med fler basplagg, superbra! Trevlig helg

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Ulrika<3 Ha en fin helg du med!

Julie · 1 month ago
Så mycket fint! Ha en underbar höstlovs-vecka

Malin Rudén · 1 month ago
Tack detsamma Julie❣️

Kajsa · 1 month ago
Alltså BÄSTA tipsen! Min ledstjärna vad gäller styling!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Kajsa❣️

Sara · 1 month ago
Måste dubbelkolla; är det färgen Sand du har på din Lisa Yang? O storlek 1? Svårt gissa på hemsidan men chansar ... tänker det är ett köp man ändå aldrig kommer ångra. Eller hur?! Tack!

Malin Rudén · 1 month ago
Ja, Sara, modellen heter Jennie, i färgen Sand och jag har stl 1. Bästa, bästa tröjan jag ägt, älskar den!

Cecilia · 1 month ago
Gillar dina tips så mycket! Tack för en inspirerande blogg!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Cecilia<3

Caroline · 1 month ago
Godmorgon, Har inte FB och funderat på att det är lite synd att jag då inte kan ”gilla” dina inlägg. Eller är det bara jag som missat någonting? Tack för en bra blogg! Caroline

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Caroline, Jag har inte heller FB, eller jag har en vilande oaktiv profil. Kan tyvärr inte den tekniska biten kring bloggen, den frågan får jag skicka vidare till tjejerna som driver siten.

Saman · 1 month ago
Kan du tipsa om tunna höstjackor (liknade den gröns militärjackan from Totême som du har). Tack för världens bästa/ mysigaste blogg!❤️ P.s. har inte heller FB så jag kan gilla dina inlägg

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Saman, För mig är det ju härligt när ni kommenterar❣️ Nu har jag flera läsare som vill ha tips om varmare jackor, då det börjar bli kallare här. Men jag förstår att du som inte bor i Sverige har andra önskemål Jag ska kolla och återkommer! Kram

Sanna · 1 month ago
Hej Malin! Älskar älskar dina klädtips och styling! Men, jag kanske har blivit för gammal men vem är Linn Hägglund?

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Sanna, Linn Hägglund är stylist och bästa kompis med Elin Kling. Hon hade själv en blogg för flera år sedan, under namnet Linn Gustafsson.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se