Le weekend

4 weeks ago

Så här såg bästa hösthelgen ut för oss:

le weekend

Egentligen känns det som att helgen började redan på torsdag kväll, då jag mötte upp en väninna på Schmaltz och satt och pratade på deras uteservering. Tänk att det – med hjälp av lite värmelampor, faktiskt fortfarande går att sitta ute, helt underbart. Jag skulle kunna leva på det här – nötter och oliver. Och ett glas pet nat, förstås.

le weekend

På fredagen möter jag upp Andreas efter jobbet och vi går till vår nya favorit Misshumasshu för att hämta takeaway till hela familjen. Jag lagar mat hemma i stort sett sju av sju dagar i veckan, så det är mycket välkommet med en paus ibland. Medan vi väntar på maten tar vi en öl och diskuterar veckan som varit.

Fredagskvällen slutar med en “Sagan om Ringen”- film, nu har vi betat oss igenom de tre första, och tittar nu på Hobbit-triologin. Älskar att vi kan titta på samma filmer tillsammans.

le weekend

På lördagsmorgonen går jag upp för att köpa färskt bröd på Riddarbageriet. Det här är inte en sådan vanlig syn, ett helt tomt Nybrogatan, som senare under dagen fylls av människor och liv.

Oscar har gjort scrambled eggs medan jag är borta, och det här är familjens favoritmåltid på hela veckan så vi sitter länge och äter frukost och läser tidningen.

le weekend

Salong kalsong är öppen en liten stund och jag toppar Hugos fantastiska hår. Själv färgar jag håret för att se ut så där, hans är helt naturligt. Min frisör hör oroligt av sig på instagram och undrar om det är jag som klippt mig själv, hon vet att jag gör så ibland och det blir alltid tufft för henne att klippa allt jämnt igen, men den här gången kan jag lugna henne med att det är Hugo på bilden.

le weekend

När vi börjar bli hungriga igen, går vi några meter ned för gatan bort till Teaterbaren och Kaj. Det är löjroms-dagar, så jag beställer en toast skagen (fast med mörkt bröd. Jag vet inte vem jag försöker lura med att verka hälsosam, för sedan äter jag upp alla killarnas pommes frites). Vi hör ljud nerifrån Teatergrillen, som vanligtvis är stängd för lunch på helgerna, men Kaj berättar att det är överraskningsfest för Alicia Vikander därnere. Vi är rörande överens om att både Alicia och hennes man Michael Fassbender är riktiga stjärnor, som vi gärna skulle vilja se.

le weekend

Går på toaletten några gånger för att hoppas få en glimt av paret, men ser dessvärre ingen, så jag passar på att ta en selfie i en av Stockholms mest selfie-använda spegel.

På kvällen ska min vän komma på besök, hon äter inte kött och är intolerant mot både laktos och gluten, så vi klurar lite över vad vi ska laga för mat. Oscar går hem och lagar en chokladkaka utan mjöl och med laktosfritt smör (som blir helt amazing), medan Andreas och jag går och handlar mat. Det blir fishtacos, med majsbröd, och jag är sjukt nöjd över att vi har lyckats med den svåra uppgiften – en hel måltid helt utan kött, gluten och laktos.

le weekend

Efter middagen plockar Oscar fram ukulelen och sjunger för oss, och jag känner mig som en del av familjen von Trapp. Sedan tjatar jag på honom länge att få lägga upp filmen på Instagram, men han säger bestämt nej. Synd. Inget får så många likes som när jag lägger upp filmer med Oscar som sjunger på min insta och modershjärtat svämmar över av stolthet.

le weekend

På söndagen sover jag länge, och när jag tassar upp hittar jag de här två i soffan. Hugo, som vi måste dra upp ur sin säng varje morgon när han ska gå till skolan, är alltid vaken först på helgerna.

le weekend

Det är Andreas tur att köpa bröd, och medan jag finner tillfredställelse i att diska undan det sista efter gårdagens middag gör Oscar scrambled eggs igen. Det blir tända ljus denna morgon, för det regnar och vi pratar om vad vi kan göra en regnig söndag.

Vi bestämmer oss för att gå till Moderna Muséet. Jag vet att ni med barn kanske inte ser det som en självklarhet att gå till museum på helgerna, och det gör inte våra barn heller. Vi “lurar” med dem med löften om spännande upplevelser, och sedan när de klagar på att vi har lurat dem, säger vi – uppriktigt – att det är en spännande upplevelse för oss. Och så kör vi “Huvudsaken är ju att vi gör något tillsammans” – kortet.

När vi går över gatan på väg mot Moderna, kommer plötsligt Alicia Vikander och Michael Fassbender gående mot oss, hand i hand, på söndagspromenad i Stockholm, och jag är extremt nöjd över att vi fick se dem.

le weekend

Nöjd stylist över att ha lurat med sina barn på museum och sett Alicia Vikander och Michael Fassbender. Och nöjd över att det blev en sådan bra helg.

Lisa · 4 weeks ago
Låter som en riktig panghelg!!

Cecilia · 4 weeks ago
Drömhelg

Mick · 4 weeks ago
Brukar läsa om andras helger i Svds Perfect Guide men eran låter absolut mysigast hittills :)

Malin Rudén · 4 weeks ago
Ha ha ha, som SVD Perfect Guide. Det kanske är för att jag skriver med lite med glimten i ögat? Tack Mick!

Lotta · 4 weeks ago
Så glad att jag trillat in på din blogg. Så fin mix av allt.

Anna · 4 weeks ago
Alltid lika inspirerande!

lotta · 4 weeks ago
Hej Malin! Sprang förbi dig inne i Fältöversten idag (tisdag runt 9.30) och hade så gärna velat stanna och säga hej! Men jag hade så bråttom och kopplade lite sent att det var du... Läser din blogg här till och från med stort nöje. Jag ÄR den spretiga garderoben och har alltid beundrat ditt sätt att alltid se snygg ut i ett par få plagg som är P e r f e k t a. Du är precis lika snygg som på 90-talet (ja det var ju då vi umgicks) och har verkligen varit sann i din stil. Ser att allt är bra med dig och familjen. Roligt att se glimtar från hur gamla vänner har det. Kram från Lotta från ett ”annat liv”❤️

Malin Rudén · 4 weeks ago
Men HEJ Lotta, vad roligt att du såg mig (jag såg inte dig. Skulle till tandläkaren med Oscar och vi var förstås sena...) Tack - vad roligt att du läser bloggen! Nästa gång måste du stanna mig så att vi kan hälsa! KRAM <3

Lotta · 4 weeks ago
Det lovar jag att jag ska göra! Kanske vi inte båda ”rusar genom livet” just då. ☺️ Kram

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se