Le week

1 month ago

Hela förra veckan var så  intensiv, såpass att jag helt glömde bort stackars Hugos tandläkartid (inget akut, bara rutinundersökning. Men ändå). En annan dag släppte jag allt, när Hugo ringde gråtandes från Slussen då han åkt buss helt fel. Var tvungen att be honom stanna där, och åkte och hämtade honom så fort jag kunde.

När Andreas kommer hem från jobbet frågar han mig alltid “vad har du gjort dag?” Ja, vad har jag gjort egentligen…

le week

Ben Gorham, ni vet han med Byredo, har släppt en kollektion med kläder i samarbete med Peak Performance, så dit gick jag på tisdagkvällen. Såhär skulle jag kunna klä mig varje dag (och det gör jag också) svart polotröja – COS, vida byxor, Acne Studios, sneakers Véja, och kvällen till ära ett par örhängen från old Céline. En av anledningarna till att jag älskar polotröja så mycket, är att jag kan stoppa ner mitt hår i kragen, vilket visserligen ger en puckel på ryggen, men fin profil när håret bullar ut på sidorna.

le week

På onsdagen är det dax igen, denna gång med A Day’s March släppet av damkollektionen. Jag varierar mig lite, och har tunnstickad polo med sidenblus (H&M) över, annars samma som på tisdagen.

le week

Som jag skrev här tidigare, så är kollektionen superfin, designad av  Behnaz Aram, som tidigare jobbat med Whyred och &Other Stories. Älskade allt med den här kvällen.

le week

Vilket antagligen påverkade mig lite dagen efter, då TWWP kom hem till mig för att göra en liten film, filmad av finaste Mira Wickman. För att bära något passande, lånade jag en outfit från A Part of the Art, som passade perfekt för ändamålet. På fötterna, mina tofflor från Flattered.

Dagen till ära pendlade jag känslomässigt från att vara stressad, nervös och sedan, när jag började slappna av, gråtmild. Ja, ja, ni kommer att få se resultatet här på TWWP inom en snar framtid.

le week

På fredagen köpte jag de här bootsen från Flattered, som jag väntat på. Jag fick en läsarfråga om hur jag tänker bära dem, och tycker faktiskt att en av lookerna som är finast till är såhär, med tights och storstickad polotröja över. Och trench.

Trench, Totême, stickad cashmeretröja, Lisa Yang, tights, Arket.

le week

bild från pinterest

Såhär skulle jag vilja se ut med kängorna. Tycker väl egentligen att de passar till allt, eftersom de “dressar ner” en romantisk klänning.

le week

På fredagkväll mötte jag upp Andreas efter jobbet (efter att både Hugo och Oscar kommit hem från skolan, så de är hemma och håller varandra sällskap). Vi har som ny tradition att hämta take away på Misshumasshu, och medan vi väntar på maten, tar vi ett glas och pratar igenom veckan.

Tycker att det är så fint med lite bling på män, tror att Andreas har fått allt han har på sig av mig på olika födelsedagar, jular och fars-dagar.

le week

På lördagen hade jag en sådan tydlig bild i huvudet på hur jag skulle ha bootsen, men det blev liksom fel. Det blev för “militäriskt” över det hela, fick mig att tänka på Olle Ljungströms karaktär i filmen G, och bytte genast om. Såhär kan det ju vara på fotografering också, det som kändes så bra i huvudet, blir inte alls lika bra på bild. Då är det bara att byta.

Skjorta, Zara, Tunnstickad polo, COS. Byxor med smala ben, Acne Studios och boots, Flattered.

le week

Det fick bli en stor, mjuk, bylsig tröja till istället, för att mjuka upp looken.

Stickad tröja, Totême, och underdel som ovan.

le week

Lördag kväll stannade vi hemma, lagade mat, lyssnade på musik, tände ljus. Stämningsfullt ändå. Får väl göra det bästa av den mörka perioden på året.

le week

Söndag har jag inga bilder på, men däremot såg jag ut såhär idag. Kjolen, som pausats lite, plockades fram igen, nu med strumpbyxor under.

Jacka, Totême, polotröja, COS, kjol Stylein, Tröja över axlarna, Mes Dames (fy vad kallt det var idag) och kängor från Flattered.

le week

fotografi, Daniel Stigefelt, styling, moi

Kommer ni ihåg att jag stylade Moa Gammel Ginsburg tidigare i år?

Hon är ju en slags superkvinna, som inte bara varit modell utan också pluggat på Handels, varit skådespelerska (i bl a Jordskott där hon spelade huvudrollen) och regissör. Nu har hon dessutom skrivit en bok, Gertrud, som fått så bra kritik. Jag har varit så sugen på att läsa boken, och i onsdags, när jag var på A Days March, var hon också där och hon erbjöd mig en bok, vilket jag självklart och väldigt svenskt avböjde (inte ska väl jag…?). Sedan ångrade jag mig, hörde av mig till henne och idag kom boken!!!

Så glad, det kommer att bli perfekt läsning nästa vecka, när vi har höstlov och åker till vårt landställe nere i Skåne. För, även om det inte verkar så, jobbar jag också mellan alla andra aktiviter som jag skriver om, så det ska bli skönt med lite ledighet.

le week

Anna · 1 month ago
Hej Malin, nu är det jag Anna igen:-) Tack för så inspirerande inlägg. Jag har aldrig tights men väldigt ofta tjocka stumbyxor och kjol eller klänning så konceptet i sig att ha tight på benen är jag inte främmande för MEN hur bär man tights? Kan man ha det eller är det långkalsonger eller sk skällsplagg? Jag har inga fotomodellsben vilket man inte behöver ha men man kanske inte vet riktigt hur det liksom skall se ut och hur man matchar. Jättetacksam för tips kring det. Kanske jag vågar köpa mig ett par tights (hade inte ens när jag var gravid så jag är heelt novis på konceptet men hade varit kul att addera något till garderoben som är helt nytt för mig).

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Anna! Tights, leggings, jazzbyxa. Kärt barn har många namn. Kanske dax att reda ut begreppen med ett stiltips i bloggen.

Saman · 1 month ago
Hahaha Hitler Jugend, alskar ditt satt att skriva! Vill copy pasta alla dina outfit!!

Annette · 1 month ago
Älskar dessa inlägg! Så roligt och inspirerande att läsa!

Lovisa · 1 month ago
Så himla snygga outfits! Vilken kjol från stylein är det?

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Lovisa! Jag gick in på Styleins hemsida, och nu har de inte kvar den, tyvärr, det är en bomullskjol, så den kanske är för somrig nu. Arket hade också en liknande, men den hittar jag inte heller längre. Får nog vänta tills i sommar igen, då kommer de nog tillbaka.

Malin Rudén · 1 month ago
Hej igen Lovisa, Fick tips från Sara, en läsare här, om denna kjol på Arket https://www.arket.com/en_sek/women/skirts/product.elastic-waist-midi-skirt-black.0871691001.html . Den påminner mycket om min kjol och är minst lika fin!

Carin · 1 month ago
Tack för en grym blogg! Alltså matbordet är ju helt fantastiskt! Var kommer det ifrån, vill sååå gärna ha ett likadant!!!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Carin! Det är ett Ib Kofod Larsen- bord som vi köpt på auktion.

Eva · 1 month ago
Längtar alltid till dessa inlägg, älskar älskar. Får så många tips och nya ideér och det känns roligt att få inspiration till nya kombinationer, så tack! Kram

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Eva<3

lena · 1 month ago
Malin - har du reflekterat vad Hitler jugend var för en organisation innan du referar till det som en modestil? Det var ju en organisation där man skulle föra vidare utrotning av människoraser. Jag kommenterar aldrig men det känns så sjukt opassande och fel. Nazism är inte en moderörelse.

Saman · 1 month ago
Är du seriös Lena? Tror du på allvar att hon menar det som en "moderörelse"? Har själv använt uttrycket otaliga gånger. Hon menar så klart att det blev lite "fel" militarisktisk. Fortsätt med att inte kommentera!

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Lena, Jag är mycket väl medveten om vad Hitler Jugend var för en rörelse, min mamma är uppväxt i Tyskland under Andra Världskriget. Jag väljer att inte uttala min politiska åsikt här, för jag tycker att den är ganska uppenbar. Lika uppenbart tycker jag att det framgår i inlägget att jag inte förespråkar stilen som en modestil, utan tycker att det blev fel och byter om. Läs inlägget en gång till, jag tror att du har missförstått det hela.

Sara · 1 month ago
Tips! Den svarta kjolen finns en liknande på Arkets rea, Elastic waist midi skirt! Tack för härliga inlägg som man blir inspirerad av!!!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Sara, det var exakt den kjolen jag tänkte på, men hittade den inte. Då är den alltså på rea, bästa tipset ju!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se