En vecka – 7 outfits

3 weeks ago

Jag fick en kommentar i bloggen på mitt förra inlägg, som jag inte kunde släppa och sov dåligt den natten. Jag är så bortskämd med att tonen härinne är så varm och vänlig, att jag är ovan när den inte är det. Så dumt också att kika in på fredagskvällen för att se om någon kommenterat, och mötas av det.

Inlägget om handväskorna skrev jag eftersom jag fått läsarfråga angående detta och ville tipsa om väskor som jag tycker är fina.  Handväska är ändå något, som får följa med oss varje dag, så det är bra om de är av bra kvalité och en modell man inte tröttnar på så att vi kan ha dem i flera år. Därför rekommenderar jag väskor i äkta skinn, för att de håller längre. Sedan kan man ju vara vegan, och föredra väskor som inte är i skinn, och då kanske man ska titta på en väska från Stella McCartney, t ex, fast då är vi uppe i samma priser som de andra designerväskorna.. Puh. Det är helt enkelt helt omöjligt att tillfredsställa alla. Dessutom vill jag tro att alla ni som känner mig härinne, vet att jag skriver om cirkulärt mode, även om det kan leda till att ni vill köpa nytt, så hoppas jag att det blir något som varar länge.

Jag undvek också denna gång (men har gjort det förut) att ta med någon väska från kedjorna, även fast t ex Arket och &Other Stories gör väskor i skinn som efterliknar de designerväskor jag skrivit om. Just därför. Man kan läsa mitt inlägg som inspiration, och sedan gå och köpa sin väska någon annanstans.

Avslutningsvis ville jag skriva att det även är en bra idé att köpa sin väska second hand. Tog Birkin-bag som ett exempel, eftersom den har en rolig historia. Vad jag kanske skulle varit tydligare med var väl att ALLA väskor kan köpas second hand, inte bara en som kostar som en mindre bil. Och att jag inte förväntar mig att ni, som läser den här bloggen, ska köpa en sådan dyr väska, bara för att jag skriver om den. Och kan ni det – grattis – jag dömer ingen.

Nästa gång ska jag vara tydligare, och inte skriva ett inlägg medan Hugo slåss med träsvärd med två kompisar som följt hem efter skolan, för att sedan spela fotboll (visserligen med en mjuk boll, men ändå) i vår hall. Hade lite svårt att koncentrera mig, kanske skyndade mig igenom inlägget och var kanske inte tillräckligt tydlig.

en vecka – 7 outfits

Nu blir det iallafall en vecka – sju outfits.

Söndag

Gick runt på Moderna muséet i flera timmar, så nöjd över att ha köpt nya sneakers – från Véja. Har vida Acne-byxor och min college-tröja från Ganni med ballongärmar som jag älskar.

en vecka – 7 outfits

Måndag

Var en sådan typisk höstdag, där man klär sig varmt på morgonen, och sedan svettas i solen på eftermiddagen. Tror temperaturen gick upp till 18 grader, helt magiskt!

Skjorta & stickad väst, Arket, Jeans, Weekday. Sneakers, Véja

en vecka – 7 outfits

Tisdag

Åt lunch med en vän som jag inte sett på länge, så jag gjorde mig till och klädde upp mig lite.

Skjorta, Zara. Tunnstickad polo under, COS. Byxor, Acne Studios och stövletter, Stella McCartney (som jag köpt på The Outnet, Net A Porters outlet, där de säljer kläder från tidigare kollektioner som inte blivit sålda. Till bättre pris, naturligtvis.)

en vecka – 7 outfits

Onsdag

Har kanske haft mina sneakers varje dag sedan jag köpte dem, så nöjd. Den här dagen hade jag möte med en fotograf hemma, i flera timmar, sedan på kvällen gick jag på ateljé-möte med den fantastiska konstnärinnan Astrid Sylwan.

Trenchcoat, Totême, stickad ullpolo COS (obs! Måste förtydliga att jag också har en polotröja från COS, som alltså inte är tunnstickad. Den tunnstickade är bättre under något, som skjorta eller kavaj, då den är lite transparent. Den här går att ha som den är. jeans, Weekdays, sneakers Véja.

en vecka – 7 outfits

Torsdag

Äter lunch på Schmaltz med Elsa och Michelle och tack vare trenchen ovanpå kan vi sitta utomhus. Det kanske var sista gången, nu när temperaturen sjunker? Efteråt är jag bjuden på afternoon te på Sibyllan, så jag har klätt upp mig lite och satt på ett halsband.

Kavaj, Zara, tunnstikcad polo, COS. Halsband, Sophie by Sophie. Byxor, Acne Studios och sneakers, Véja.

en vecka – 7 outfits

Fredag

Går äntligen till frisören för första gången på länge. Jag vet inte hur ni gör, men jag väntar så länge jag kan mellan gångerna, sedan blir jag sittandes i tre timmar för att fixa det. Efteråt möter jag upp Andreas och vi åker till Ari Ramen Sofia för att äta deras fantastiska ramen. Sedan möter jag upp Hugo och hans två kompisar efter skolan och de kommer hem till oss och slåss med träsvärd och, ja resten har ni redan hört, jag försöker att uppdatera bloggen med ett inlägg om handväskor.

Kavaj, Zara. Tröja, Mes Dames, jeans Totëme, stövletter, Stella McCartney.

en vecka – 7 outfits

Lördag

Regn ute, så vi springer nerför backen till Kaj. Inga Hollywood-skådisar den här gången, även om det sitter en och annan svensk kändis bland borden. Vi hälsar på alla, eftersom det är som att vara hemma hos Kaj i hans vardagsrum när man är på lilla Teaterbaren, som dessutom nu har extra långt mellan borden.

Jacka, Totême, polotröja, COS, smala byxor, Acne Studios. Stövletter, Stella McCartney. För säkerhets skull en extra tröja över axlarna, Mes Dames.

en vecka – 7 outfits

Söndag

Ytterligare en museidag, denna gång Nationalmuséet. Vi promenerade dit, och sedan tog vi ett extravarv runt Skeppsholmen och Kastellholmen i den vackra oktobersolen, så bra skor var ett krav. Har letat efter ett par “grova” kängor att stoppa ner byxorna i stövelkanten på, men på alla kedjor tycks dessa vara slut i min storlek. Jag har skrivit om dem själv här på bloggen, och det var visst inte bara jag som ville ha sådana hösten 2020. Plockade fram mina Blundstones, som är lite mer av en klassisk känga, och de fungerade ändå bra för det uttrycket jag var ute efter.

Stickad tröja, Lisa Yang, byxor, en smalare modell av Acne Studios. Och så kängor, Blundstones. Kommer ändå att leta vidare efter en modell med ännu högre skaft och grövre sula till ett bra pris. Originalet från Bottega Veneta är lite över min budget.

Nu blev det visst åtta outfits ändå, håll till godo. Ha en fortsatt trevlig måndag!

Fia · 3 weeks ago
Hej, Jag gissar att det var min kommentar avseende att lägga pengarna på nåt vettigare än en väska och jag vill verkligen be om ursäkt om den landade fel. Det var slarvigt av mig att uttrycka mig så. Som mamma till tjejer så kan jag ibland bli lite trött på att det blivit så normaliserat att lägga hur mkt pengar som helst på en väska. Har du pengarna så grattis men det kan också skapa en hets bland framför allt unga som kanske skulle behöva spara eller lägga pengarna på annat. Igen, ber om ursäkt för att jag inte utvecklade min kommentar. Den var inte elak menad.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Fia, och tack för att du hörde av dig igen, det värmde. Jag tror att varför jag tog åt mig så av din kommentar är för att jag ju håller med dig. Jag jobbar som stylist och skriver en blogg, så självklart är jag en del av köphetsen som vi alla lever med idag. Det finns absolut saker som jag värderar högre än en handväska i livet, samtidigt unnar jag alla, och mig själv, glädjen över ett nytt plagg eller accessoar. Och jag tror att den glädjen är större om man inte kan göra det hela tiden. Jag är själv uppväxt under ganska enkla förhållanden och såg med avund på min väns Mulberry-väska som hon lade upp på skolbänken bredvid mig. Så jag började extrajobba, på lov och helger, och till slut hade jag råd att köpa en likadan (fast en annan färg). Den väskan betydde allt för mig, och jag har den faktiskt kvar fortfarande, trots att detta var i gymnasiet. Så - att längta och önska är väl också bra, och att få jobba för det? Men, det är klart, det finns alltid vettigare saker än handväskor att lägga sina pengar på. Eller som man måste lägga sina pengar på.

Saman · 3 weeks ago
Som du sager sa kan man inte vara alla till lags. Tank istallet pa alla som alskar din blogg och njuter av dina inlagg. Helt klart basta blogg i detta forum. Och du verkar varm och jordnara och skriver med glimten i ogat. Angaende vaskor sa ar det helt ok att kopa dyra vaskor om man vill/ har ekonomi. Alla har inte samma ekonomi, inte ens i ett land som Sverige. Man koper det vaska man har rad med precis som med allt annat. Eller koper inte om man inte vill ;) Som sagt alskar dina styling /inredningsinlagg!! ❤

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Saman<3

Julie · 3 weeks ago
När jag jobbade med mode blev jag väldigt ”hemmablind” eftersom man ofta jobbade med väldigt dyra saker (som man ju fick låna). Då tyckte jag att allt under 10.000 för en väska var ”rimligt” och ”ok pris”. Nu har jag haft detox i några år och har en lite nyktrare syn på lyxkonsumtion :) vill tillägga att jag verkligen gillar dina plock-inlägg, även om det inte alltid passar min egen budget. Tycker alltid att du förespråkar genomtänkta och hållbara köp i en bra mix. Ha en fortsatt fin vecka!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Julie, Som jag skrev till läsaren själv som hade kommenterat, tror jag att jag reagerade så starkt för att jag faktiskt höll med henne till viss del, jag vill verkligen inte vara del av köphets osv, när jag egentligen förespråkar cirkulärt mode. Det roliga med plocksidor är ju att man kan få drömma lite, det gör ju jag med, jag har inte heller möjlighet att köpa dyra handväskor. Men , du har säkert rätt, jag blir nog lite hemmablind av att röra mig i en mode-miljö, där alla tycks ha den "senaste" handväskan oavsett pris. Ha en fortsatt fin vecka du med!

Anna · 3 weeks ago
Tack igen! Till skillnad mot många andra verkar du ha ett lågt ppu! Ett par veja på väg hem nu, verkar vara de sista på hela internet jag fick tag på, tjoho! Ang svart polo, finns en tunn i modal på Arket, lika fint under tror du eller en annan känsla när man ser lite genom tyget som på tunna ullpolon?

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Anna, vad roligt med Véja, jag är supernöjd md mina! Angående modal, så är ju det inte ett stickat material, utan mer som viskos, vilket isåfall passar bättre i en collegetröja, tycker jag, och inte polotröja. Men det finns ju hur många, fina polotröjor på Arket i ull, och det behöver inte vara just den tunnstickade.

Sofia · 3 weeks ago
Kul med oufits! Blev nyfiken på ringen på sista bilden, vad är det för spännande? :-) Och jag blir så trött på mästrande kommentarer! Inte ska du behöva skriva långa resonemang för att tillfredsställa vissa läsare.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Sofia, Mitt i den heta väska-debatten så skäms jag nästan lite för att berätta var min ring kommer från, men det är en Hèrmes som jag har fått i present av min snälla man när jag fyllde år Precis som så mycket i min garderob har jag haft den i flera år, bär den varje dag, och tröttnar aldrig!

Monika · 3 weeks ago
Åh, jag älskar dina inlägg! Du ska inte behöva vrida och vända på allt du skriver-vi som läser måste kunna tänka själva, också! Dina tips och egna outfits är ju tänkta som just tips och inspiration och det är ju upp till var och en att bestämma om man behöver ngt av detta, vill ha exakt lika eller hitta andra alternativ (från andra märken och till andra priser). Det du mest förespråkar, tycker jag, är att köpa nya plagg som man vill använda lång tid framöver och som kan kombineras med eller lyfta de plagg man redan har. Fortsätt att skriva som du gör!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Monica<3

Lotta · 3 weeks ago
Så härlig med en dos inspiration! Håller med föregående "talare", jag älskar dina inlägg! Har också gått och suktat efter ett par Bottega Veneta kängor, synd att de är så himla dyra. Har precis klickat hem ett par Lia från Flattered istället, hoppas de inte kommer kännas för klumpiga bara... Snyggt att stoppa in kostymbyxorna :-)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Vad roligt Lotta, jag håller just nu på att jaga ett par Lia från Flattered, men det står att de är försenade i leverans på hemsidan, så jag har försökt att hitta dem i butik istället. Men de är helt perfekta, tycker jag, grattis!

Annette · 3 weeks ago
Hej och tack för en superfin och inspirerande plats! Jag är lite sugen på en trench från toteme, men bor inte i närheten av butiken och i dessa tider undviker man ju helst kollektivtrafiken. När möjligheten att prova är begränsad - hur skulle du säga att den är i storleken? Rymlig, liten? Ha en fin måndagkväll!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Annette! Trenchen från Totême är superstor i storleken, och blir också ganska lång. Jag är 1.70 och köpte till slut XXS för att jag bor nära butiken (och köpte den förra hösten, innan Corona, då alla provrum var öppna och allt var som vanligt) och hade möjlighet att prova mig igenom alla storlekar tills jag hittade den jag tyckte om. Den är fortfarande lång i ärmen och såpass rymlig att jag får plats med flera lager kläder under. Så gå på en liten storlek om du kan! Lycka till!

Annette · 3 weeks ago
Tack för hjälpen! Slog till på en small på tradera. Är 180 cm lång och för det mesta en medium så hoppas det blir bra:)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Vad roligt att du hittade en på Tradera, grattis! Du kommer bli superfin i den och förhoppningsvis använda den lika mycket som jag har gjort!

alex · 3 weeks ago
Tack för dina superbra tips!! Jag kan säga att jag inte ens är i närheten av kunna köpa de väskor eller kläder du oftast tipsar om men de ger bra inspiration och jag kan hitta liknande på kedjorna =)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Alex! Underbart - det är precis det som är meningen!

Åsa · 3 weeks ago
Håller med övriga älskar dina stiltips. Köpte polon den tunna från COS helt perfekt under kavaj. Ska se över garderoben och köpa på mej lite fler basgrejer som känns hållbara tack för all inspiration! :-)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Åsa, och vad roligt med polon, den är ju perfekt under kavaj. Jag använder den under allt under vinterhalvåret, då den är varm också.

Anna · 3 weeks ago
Så härliga outfits! Måste bara fråga vad kör du för storlek på tröjan från Lisa Yang?

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Anna, Min Lisa Yang är en storlek 1 och perfekt oversized.

Anni · 3 weeks ago
Malin, jag uppskattar verkligen dina inlägg! Är tyvärr inte så bra på att kommentera MEN jag återkommer till din blogg någon gång i veckan för jag tycker det är så mysigt att läsa dina reflektioner, följa med på restaurang- och museibesök och se inspiration och plock - högt och lågt prissatt - från kedja såväl som lyxmärke. Det är också fint att se dina plagg användas i flera olika sammanhang, känns som att det öppnar ögonen för att se sin egen garderob med nya ögon.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Anni, vad glad jag blir för din fina kommentar! Och tack för att du läser, det betyder massor för mig<3

Ebba · 3 weeks ago
Älskar din blogg. Du är så stor inspiration för mig. Älskar att du visar upp att barnen hänger med på Museum och liknande. Hoppas jag kommer göra samma med min dotter när hon blir lite större. Vill bara uppmuntra dig lite, också jobbat med mode länge, som Vm i butik. Känner att jag blivit helt blind i hur jag konsumerar och du har verkligen visat ett fint sätt att använda samma saker på många olika sätt. Känns typ som jag har en ny garderob? TACK för det ❣️

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Ebba, Vad fint att jag inspirerar dig, det gör mig så glad! O ch du börjat använda din garderob på ett nytt sätt! Vad gäller museum, börja gå tidigt med din dotter, då kommer hon att tycka att det är en självklarhet. Och de flesta museer har aktiviteter för barn, olika tipsrundor som de kan följa och lämna in mot en liten present, målarrum där de själva kan gå loss efter att de inspirerats av all fin konst de sett. Museer är barnvänligare än man tror, en så bra plats nu när det blir kallare och kanske svårare att vara ute lika mycket. Lycka till<3

Sofia · 3 weeks ago
Åh jag älskar den där svarta västen med den ljusgula skjortan och bestämde mig för att köpa båda men hittar inte på Arket. Utsålt kanske?

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Sofia, Skjortan är beige (tänk vad missvisande det kan bli med färg på bild) och just den finns inte kvar ser jag, men den här är ju liknande, superfin https://www.arket.com/en_sek/women/shirts-blouses/product.oversized-poplin-shirt-beige.0929494001.html. Västen tycks också vara slut (redan) men då hittade jag denna, https://www.arket.com/en_sek/women/knitwear/product.funnel-neck-wool-blend-vest-black.0908015002.html. Med polokrage, visserligen, men det är ju också fint! Annars, kolla in den här fina från COS https://www.cosstores.com/en_sek/women/womenswear/tops/knitted-tops/product.cashmere-plain-knit-vest-black.0924675001.html

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se