Random

4 years ago

Hösten har ju på riktigt dragit igång nu, och det märks också i mängden aktiviteter. Jag tittar i min mobil för att själv minnas allt jag redan hunnit med

random

Ni som har följt mig ett tag vet att jag är väldigt konstintresserad. Ser det som en förlängning i allt det jag håller på med, en stark inspiration som håller mig igång. Och ibland har jag också turen att få möta konstnären bakom konsten. Nu senast hade jag äran att få träffa Anders Krisar, som jag har följt i många år.

För länge sedan var han med i samma fotograf och stylistagentur som jag och vi gillade direkt varandra och pratade om att jobba ihop. Men jag tror att det gick ganska snabbt för honom att lämna det kommersiella fotografiet för att istället ägna sig åt konstnärligt fotografi. Som sedan har gått över i skulptur och andra uttryckssätt.

random

Han har redan i flera år porträtterat sin mamma, som var bipolär under hans uppväxt, och när hon dog låt  han gjuta en “dödsmask” i guld av hennes ansikte. På denna utställning, som nu finns på CF Hill, finns nu dessa avgjutningar av hans mors ansikte, som blir varma genom ett element, så att vaxet de ligger i smälter och ger olika uttryck. Väldigt vackert.

random

Det nya inslaget i Anders konst, är att han nu också berättar, att förutom att ha växt upp med en bipolär mamma, blev även hans pappa scizofren (ja, Anders och hans bror levde ett liv där de så mycket det gick, dolde sina föräldrar, och bl a klädde sig oklanderligt så att ingen skulle se att deras uppväxt skilde sig från alla andra runt omkring).

Hans pappa lever idag på ett särskilt boende, och målar extremt mycket, på det som finns, t ex väggarna. och Anders har tagit steget att våga berätta om sin pappa, och även ställa ut hans konst tillsammans med sin egen. Han åkte till hemmet och lämnade konstmaterial som papper, dukar, färg och kritor till sin pappa och nu finns det material för en hel utställning, vissa verk märkta Picasso eller Edvard Munch, men det är Mårten Havalai som har målat dem.

random
random
random

Förra helgen var vi på Ulriksdahls Wärdhus, och den nya restaurangen Emmer. Inredningen är så fin och minimalistisk, gjord av en av våra bästa inredare Lotta Agaton, och maten är så närodlat som det går, nämligen i trädgårdarna utanför. En fin hösturflykt, som jag varmt kan rekommendera.

När jag lade upp denna bilden, fick jag en fråga angående min skjorta. Hur stylar jag den sedan in i hösten? Ja, jag tycker ju att den är fin som den är nu, med byxorna till, som en pyjamas (har alltid älskat pyjamaslooken) men snart blir det ju lite kallare, så då kommer jag att bära den såhär:

random

Såhär, instoppad i ett par byxor med hög midja (kan också vara jeans) med en finstickad ullpolo under. Jag måste uppmana er alla att köpa en finstickad polotröja i höst, det är bästa plagget att använda under alla vår- och sommarskjortor och blusar, och varför inte klänningar. Den jag har kommer från COS, men det finns liknande på bl a Arket.

random

Äntligen, äntligen, äntligen kom vi till skott och köpte nytt porslin hem. Det blev Swedish Grace. Jag hade en romantisk bild av att bara ha udda, loppisfyndade tallrikar, men eftersom vi är fler som bestämmer här hemma, blev det inte så, jag fick inget medhåll. Så nu har vi en vit bas, och kan komplettera med uppläggningsfat och skålar, bl a från min favoitkeramiker Bissa G Segerson.

Vårt gamla porslin sålde jag på mindre än 24 timmar på blocket. Underbart när något vi har älskat, fortsätts att älskas av någon annan.

random

Var även på en presentation av Mes Dames, ett nygammalt märke som nu, efter några år av vila, presenterade EN produkt, en premiumprodukt, nämligen en stickad tröja i alpacka. Tröjan finns i  färgerna svart, grå och beige (ullen behöver inte färgas in, detta är alpackans naturliga färger) och modellen är rundhalsad med slitsar i sidorna. Tröjan är otroligt mjuk och skön att ha på sig, och jag ska visa hur den ser ut på snart. Ni kan läsa mer här

random

Fick även ett DM med en fråga om jag kunde tipsa om damur.

Mitt eget ur är en Omega Speedmaster som jag fick för många år sedan som födelsedagspresent, och jag älskar den fortfarande. Det är egentligen ett herrur, eftersom jag inte är så förtjust i bling. Och ju enklare ur, desto lättare att ha tillsammans med allt. Jag tycker ju förstås att man ska satsa på ett damur som man tror att man ska älska i många år framöver.  (Scrunchisarna i siden kommer från By Barb).

random

Så, förutom min Omega Speedmaster, kan jag alltså rekommendera:

  1. Rolex Oyster, en klassisker
  2. eller, förstås, i mitt nästa liv, skulle jag själv vilja ha en Hermês Cape Cod, med det där dubbla armbandet som Margiela designade för dem 1998. En drömklocka!
random

Avslutar världens längsta inlägg med en bild på Malin 7 år, som dök upp . Mina föräldrar är akademiker, och har alltid älskat färg och form men inte kunnat lägga så mycket pengar på kläder. Jag ärvde för det mest mina storebröders kläder, och gick runt i banylonpolo och hängselbyxor i manchester (min äldste bror är 8 år äldre än jag, så det var inte precis modernt, när väl jag ärva det, efter min andra bror.) Men, denna dagen, jag minns den speciellt, eftersom det var första skoldagen, fick jag ha klänning. Vilken lycka! Den var säkert ärvd av någon släkting eller vän, för jag tror inte min mamma skulle köpa en ny bara för skolstart, men jag älskade den. Och att få ha klänning.

Det fina är ju att den är helt rätt nu också, med sina stora kragsnibbar, puffärmar och småblommiga mönster, skulle det kunna vara något från Ganni eller Vêtements. What goes around comes around. Kanske inte så konstigt att jag är så intresserad av kläder idag.

Julia · 4 years ago
Älskar dina garderobe-inlägg! Minns att du tipsade om Acnes byxa som investering. Kan inte du länka till den? Eller kanske den inte finns längre. På deras hemsida blir jag osäker på vilken det skulle kunna vara. Eller ännu hellre, ett helt inlägg om brallor. Hur är tex Dagmars, Filippa Ks, andra stora svenska och danska märkens lyxbralla? Hösten är brallans tid!

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Julia Och tack! du har helt rätt, mina Acne-byxor från förra året finns inte längre, jag har också tittat på deras hemsida. Däremot finns det ju många fina byxor där... Bra idé med ett inlägg om brallor, måste göra ett djupdyk. Vill ju också veta hur passformen är osv. Men återkommer!

Saman · 4 years ago
Det här inlägget väckte många känslor...

Sylvia · 4 years ago
Hej Malin! Jag undrar om inte du skulle kunna tipsa om snygga men framför allt bekväma sneakers? Jag jobbar på ett konstgalleri så måste så någorlunda "städad" ut så mesh på en sneaker går tyvärr bort (annars är ju Adidas Falcon en stark tävlande), men skulle vilja ha ett par som jag kan promenera till jobbet i samt ha på mig på galleriet också. TACK (och varmt välkommen förbi Wetterling Gallery för mer konst)! / Sylvia

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Syliva, Jättebra inlägg! Jag, som själv börjar tröttna på DAD-sneakers, som just Adidas Falcon, är sugen på en lite mer retro sneaker i höst. Ska absolut göra ett inlägg om detta. Och vad roligt att du jobbar på Wetterling Gallery, där har jag varit många gånger!

Sylvia · 4 years ago
Åh vad roligt, tack! Ser fram emot! :) vad kul! Hoppas vi ses på galleriet inom en snart framtid då! :) / S

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se