Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
i just can’t get you out of my mind | September 30, 2020 | The Way We Play

I just can’t get you out of my mind

2 years ago

De bilder jag sparar ner, visar vad jag tänker på mest just nu:

i just can’t get you out of my mind

Efter att ha varit så modig att jag publicerade bilder på mig själv i en hel veckas outfits, har jag tänkt väldigt mycket på hur det faktiskt påverkade mig själv. Jag gillar ju att “jobba bakom kameran” och egentligen inte synas själv. Samtidigt har jag en blogg, som handlar om mig, så jag brukar sprinkla med väl valda bilder på mig själv där jag tycker att jag är fin.

Att sedan visa er min egen garderob, gjorde att jag kände mig lite naken. Dessutom såg jag själv hur “basig” och kanske ointressant den är. Samtidigt har jag fått fantastisk respons från er, kära,  kära läsare, ni är fantastiska, vilket sporrat mig att publicera fler bilder.

Men – tillbaka till min gardrerob. Jag vill köpa mer nya kläder, för att variera mig. Vet inte om det är bra eller dåligt. Jag vet ju hur min bransch funkar, de flesta stora influensers som ofta lägger upp bilder på sig själva, FÅR en hel del kläder från olika företag för att just visa upp dem. Eller LÅNAR kläder från presskontoren, just för att variera sig. Deras kläder är NYA och går att köpa i butik nu. Oftast.

Själv är jag ju emot köphets och överkonsumtion. Min garderob baseras ju i första hand på kläder som jag tror ska hålla länge, både i stil och kvalité, så jag köper inte så mycket nytt, och bara väl genomtänkta plagg. Jag fortsätter gärna att lägga upp veckans outfits om ni vill, annars kan jag gå tillbaka till “Le Wishlist” där jag bara visar kläder som går att köpa nu.

(bilden har jag lånat från vouge.com)

i just can’t get you out of my mind

Så här skulle jag visa att min höstgarderob 2020 såg ut. Inte exakt de plaggen, men den här färgskalan (vilket är den färgskalan jag stylar de flesta jobben i nu). Nougat, sand, och så lite svärta. Precis som alla rum behöver lite svärta, behöver ju garderoben det (för att återgå till diskussionen svart). Och om man vill undvika grått, för att det känns kallt, så är ju det här varma färger, som det även är lätt att hitta i butikerna nu. Och som mönster är ju rutigt det allra finaste att bryta av det enfärgade med.

(bilden har jag lånat från @littleliffner, vars fina väska även är med)

i just can’t get you out of my mind

Jag letade runt i min mans garderob efter en kavaj jag lånade förra hösten, men det visade sig att han lämnat den på landet. För det är ju ett tips till er, som har en man hemma, att låna hans kavaj, då brukar de bli perfekt oversized.  Jag hoppas det inte har blivit för kallt om en månad, då vi åker till landet över höstlovet, och jag kan ta med den där kavajen hem till stan igen.

i just can’t get you out of my mind

Om ni av nån anledning ska gå på fest (vem gör det nuförtiden, vi ska ju fortsatt vara försiktiga manar myndigheterna?) och bara vill köpa en klänning, är det här min absoluta favorit. Jag köpte den för 2 år sedan när jag skulle på bröllop i Berlin, och använde den på ett annat bröllop förra hösten. Nu har Totême tagit upp den i produktion igen, så att fler har möjligheten att känna sig så fina som jag har gjort (och förhoppningsvis kommer att göra igen).

i just can’t get you out of my mind

På bröllop i Berlin maj-18

i just can’t get you out of my mind

De internationella modeveckorna pågår, och det är så spännande att se hur man har löst corona situationen. Mycket filmer, förstås, men även datanimerade visningar, och Jeremy Scott för Moschino visade en helt magisk visning där både modeller och publik var marionetter.

Men – det som fick mig att reagera mest i år, var att helt oväntade märken hade plus-size modeller, som Versace. Didn’t see that coming, om man säger så. Apropå vår diskussion om att modemarknaden måste anpassa sina kläder efter “människor” och inte modeller, känns detta som ett stort steg i rätt riktning. Äntligen!

i just can’t get you out of my mind

Och så lite inredning.

Residence publicerade en rad bilder från magiska Villa Wehtje, ritad av Josef Frank 1936 som ligger i Falsterbo. De här bilderna kom genast upp i min inspirations-mapp eftersom vi har en dialog med en arkitekt nere i Skåne nu, angående en varsam renovering av vårt sommarhus, som vi vill ska behålla alla tidsenliga detaljer. Vårt hus är från 1963, och tonen är väldigt dansk, eftersom vi har en hel del originalmöler från Borge Mogensen och Wegner, men även Svenskt Tenn-stilen passar bra in, med mycket rotting och luftiga lampor. Älskar detta!

i just can’t get you out of my mind

Så slutligen vill jag rekommendera en dokumentär som går på SVT Play just nu, “Christo – konsten att gå på vatten”. Christo var en av vårt tids största konstnärer, och han gick bort i maj. Detta var hans sista konstprojekt, projekt där han gjorde enorma installationer i miljö, som går att se på under en tid, för att sedan plockas ner. “Alla våra projekt är konstverk, men de är totalt värdelösa” som han säger själv. Det är Christos skisser till de olika projekten som har sålts för DYRA pengar, ibland för att finansiera nästa projekt.

En av mina bästa vänner, som jag delade lägenhet med när jag flyttade hemifrån, var konststuderande, och fick möjligheten att hjälpa till när Christo och han fru Jeanne-Claude realiserade ett av deras projekt, “Wrapped Reichtag” i Berlin. Hon gav mig en bit tyg från wrappingen, som jag säkert har kvar någonstans i en låda i källaren (hoppas jag) när hon kom hem.

i just can’t get you out of my mind

Andra kända projekt är när de klädde in Pont Neuf i tyg och “Surronded Islands” utanför Miami. Hans konst är otroligt inspirerande, vacker och estetisk.

Och – for the record – om ni tycker att jag är pretentiös när jag skriver om smala konst-dokumentärer på STV Play, ska ni veta att jag också tittar på Real Housewives och Kardashians, men det är ju inte något jag kan rekommendera.

Sara · 2 years ago
Haha underbart, vi behöver alla lite högt o lågt i form av intag av kultur både lätt o svårare. Förstår du kan känna det som du kanske blottar dig när du visar bilder på sig men snälla sluta INTE med det! Så inspirerande och du ska tro att det satte igång en del tankar i mig.... superintresserad av kläder o mode o försöker också tänka långsiktigt men är också kluven i att vilja leka lite med färger, mönster och uttryck. Men tycker också jag kan känna mig så otydlig i min stil just därför, vilket du verkligen inte gör. ( och med mitt mörkbruna hår har jag fått för mkt jag inte passae i svart?! ) Jaja mkt babbel men vill säga att du ska fortsätta❤️ Och även resonera kring det, det är också spännande! Kram o tack

Malin Rudén · 2 years ago
Exakt - livet kräver både högt och lågt! Jag tycker ABSOLUT att du kan ha svart till ditt mörkbruna hår, jag har väninnor som jag ibland tycker passar bättre i svart än jag, bara för att de har just mörkbrunt hår, Tack snälla för fina ord! Kram

Sylvia · 2 years ago
100% underbart - både konst-tips och outfits från din garderob! Keep up the good work!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Sylvia<3

Annette · 2 years ago
Älskar dom här inläggen! Tack för en fantastiskt mysig plats :)

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Annette, så fint att höra att det här är en mysig plats<3

Ulrika · 2 years ago
Fortsätt gärna med fler inlägg från din "vanliga" garderob :) Väldigt inspirerande och bra med tips på hur man kan ha färre plagg men mer långsiktiga.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Ulrika! Det blir nog fler bilder ur min "vanliga" garderob;-)

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Annette, så fint att höra att det är en mysig plats<3

Monika · 2 years ago
Dina inlägg är jätteroliga att läsa och inspirerar mig mkt! Älskar när du visar från din egen garderob, och också önskelistorna!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Monika! Mer "Le Wishlist" kommer!

Anna · 2 years ago
Älskar dina wishlists och dina outfitbilder, absolut bästa stilen i hela bloggvärlden!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Anna - wow vilken komplimang!

Michaela · 2 years ago
Blir glad att se när det har kommit ett nytt inlägg från dig: alltid inspiration i någon form, tack! Så roligt att få se hur du klär dig så det hejar jag vidare för!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Michaela<3

Jenny · 2 years ago
För mig är det mycket mer inspirerande att se hur du kombinerar plagg från en tajt, genomtänkt garderob, jämfört med någon som bara visar nytt nytt nytt! Fortsätt köra din grej! Så glad att du delar med dig.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Jenny, Jag ska fortsätta att dela med mig!

Therése · 2 years ago
Du är en himla källa till inspiration! Tack för att du vågar visa upp din stil och din garderob <3 Jag tycker du är skitcool! Du gör det väldigt bra, på en bra nivå och på ett ärligt sätt. Jag spanar in på din blogg för att få inspo eftetsom min egen stil är väldigt spretig.Kan tröttna sååå på mej själv. Önskar att jag hade lite mer coolhet , som du :) tack för din blogg , Ta hand om dig!!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Therése! Älskar att bli kallad "cool";-) Denna veckas stiltips är just en läsarfråga angående spretig stil, jag ska försöka svara på den så gott det går. Stay tuned...

Lotta · 2 years ago
Jag vill se både veckans outfit och Wishlist! ;-). Tycker du är inspirerande på alla plan och älskar din stil och dina tips du lägger ut. Tycker också om när du delar med dig av din vardag och ditt yrkesliv. Tummen upp helt enkelt! Allt gott!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Lotta - allt gott till dig med!

Christina · 2 years ago
Väldigt glad att jag har hittat hit! Tack för inspirerande inlägg!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Christina, jag är också glad att du har hittat hit!

Pau · 2 years ago
Hej! Önskar både veckans outfits och le wishlist älskar din blogg!

T · 2 years ago
Fortsätt precis som du gör! Jag såg Design bortom gränser tack vare ditt tips, och det var en fantastisk dokumentär. Tack!

Malin Rudén · 2 years ago
Vad roligt, vad glad jag blir - tack!

Viveka Nordstrom · 2 years ago

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se