En vecka – en garderob

1 month ago

Så var det dax igen för en vecka – 7 outfits.

Det har blivit svalare ute (lite för snabbt för min smak) så inga flip-flops denna vecka, utan lite mer “stängda” skor”. Och ett par “nya” byxor…

en vecka – en garderob

Just när vi har pratat byxor med vida ben, ska jag förvirra er lite. Tog fram ett par byxor i garderoben, som jag använt nästan hela veckan. Det är ett par gamla Acne Studios, och jag hade tänkt rensa ut dem till second hand, men när jag provade dem, insåg jag att jag absolut inte kan göra mig av med dem. Eftersom jag ofta bygger mina outfits på en siluett, t ex stort upptill, smalt nedtill, kom det sig att de här byxorna kändes helt rätt till många av de plagg jag har, som är just stora upptill.

Just de här byxorna finns ju inte att få tag på nu, men det finns liknande på t ex Totême.

en vecka – en garderob

Såhär t ex bär jag dem, med min stora stickade tröja (Lisa Yang), oversized kavaj (Zara) och slip-ins från Flattered.

Den här dagen sprang jag på stan med en vän och hjälpte henne med en basgarderob. Hon har, som ganska många, en “splittrad” garderob med många fina plagg, som inte matchar med varandra. Jag hjälpte henne att få en bas, som hon kan matcha sina andra kläder med.

Det här var en sådan dag, som det har varit ganska många av på sista tiden, kallt på morgonen, som så småningom gått över till varmare under dagen, så kavajen åkte av och hängde mest på armen.

en vecka – en garderob

Sprang en massa ärenden även nästa dag, så det fick bli Adidas Falcon till mina nyfunna byxor. Och säsongspremiär för min utanpåskjorta från Arket, självklart med en tunnstickat polo från COS under. Kavajen, som hela tiden åker på och av, får ibland också hänga nonchalant över axlarna.

en vecka – en garderob

Måste ändå ha mina byxor med vida ben någon dag, så det fick bli denna. Satt mest hemma och jobbade, men när jag väl var ute och sprang, mötte jag en mamma från skolan som gav mig en komplimang för min workwear-jacka. Det roliga är att den är inte min, utan Oscars, som jag lånade i sista minuten när jag sprang ut, från A Days March. Han är ju en herr-small nu, vilket också är en perfekt storlek för mig. Under har jag min älskade collegetröja med ballongärm från Ganni. Och Adidas Falcon.

en vecka – en garderob

Denna dag var jag på &Other Stories huvudkontor och fick hösten presenterad för mig, så fin. Sedan till The_Wiman för en kollektions-presentation. Jag har min overshirt från Arket, med tunnstickat polo från COS under, jeans från Totême och denna dagen, för första gången på hösten, stövletter. Mina kommer från Stella McCartney, så de såklart gjorda i “fusk-mocka” (hon gör inga skor eller accessoarer som väskor i äkta skinn eller mocka). De har perfekt låg klack, vilket gör att jag kan gå i dem en hel dag, utan att bli trött i fötterna.

en vecka – en garderob

Fredag.

Den här dagen blev så mycket bättre än jag räknat med. Andreas ringde mig spontant innan lunch, så vi möttes upp och gick till vår nya favoritrestaurang Misshumasshu. Sedan gick vi tillsammans till Matmarknaden och handlade middagen (fishtacos) . När vi gick hem för att lämna maten, såg vi att uteserveringen på Schmaltz låg i solen, så vi stannade till och tog ett glas pet nat (som är ett ekologiskt naturvin med bubblor, och lite mindre alkoholhalt än vanliga viner, perfekt en fredagseftermiddag). Där och då, antagligen uppmuntrade av stunden, vinet och den allmänna fredagskänslan, bestämde vi oss för att göra slag i saken med en ny lampa, så vi gick till Nordiska Galleriet och beställde en Astep-lampa från VV Cinquanta som jag nyligen skrev om här i bloggen.

Dagen till ära har jag armyjacka från Totême, collegetröja från Ganni, byxorna från Acne Studios och stövletter från Stella McCartney.

en vecka – en garderob

Lördag.

Gick på stan med Oscar en sväng och tittade på kläder, sedan mötte vi upp Andreas & Hugo, som spelat fotbollsmatch, på Teaterbaren. Skvallrade lite med Kaj, som vanligt, sedan gick Andreas och jag till Svenskt Tenn, Plan Ett och lite andra inredningsbutiker. Skyndade oss till Matmarkanden (igen) innan de stängde och handlade middag (risotto) och hade en skön hemmakväll med killarna.

Kavaj, Zara, polotröja COS och för att förvirra er ännu mer, tajta jeans från Weekday. Känns lite 90-tal, men jag valde dem för silutten, stor kavaj upptill, smala ben nedtill. Och det känns mer påklätt än leggings. Till det, stövletterna igen.

en vecka – en garderob

Söndag.

Vi åkte till Millesgården i det fina vädret. Chansade att ha bara ben och tog på mig kjol, vilket var helt rätt beslut, för det var en ljuvlig dag.

Stickad cashmeretröja, Lisa Yang, kjol Totême och sneakers, Adidas Falcon.

Nu kommer jag antagligen att bära dessa plagg några dagar till, så för att inte tråka ut er, gör jag om det här lite längre fram i höst för ett mera påklätt inlägg

Linda · 1 month ago
Jag älskar de här inläggen - och din stil! Är så sugen på armyjackan från Toteme, vilken storlek skulle du rekommendera för mig som vanligtvis har S? Är den väldigt oversize så att man borde välja en mindre eller ska man köra på sin vanliga storlek? Tack för en fin blogg!

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Linda, Och tack! Angående armyjackan, tycker jag verkligen att du ska gå ner i storlek (så mycket det går). De är verkligen oversized, och jag köpte S för att jag, som gillar stort, inte passade i M. Jag har även en trench från Totême, där gick jag ner till XXS innan den satt bra, enligt mig. Så ta en mindre storlek än du vanligtvis har.

D · 1 month ago
Det virker så koselig når dere går innom uteserveringer og handler inn til middagen sammen. Et drømmecityliv<3 :) Elsker stilen din! Lurer på hvordan du tenker når det gjelder farger. Jeg liker egentlig veldig godt sort og grått, og ikke minst syns folk ser så fine ut i det (som deg!) men etter at jeg hørte på en fargeekspert snakke om hvordan man påvirkes av farger klarer jeg ikke gå med grått lenger uten å føle meg grå. Har du noen fargefilosofi? Hilsen fra Oslo

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Dina, Ja, det är verkligen mysigt när min man & jag får tid att mötas och sitta på uteserveringar! Och tack! Din fråga är så bra, att jag måste få spara den och svara här i bloggen, jag tror att det är fler som tänker om du. Allt gott från Stockholm!

josefin · 1 month ago
Så fint allt! Jag har helt tappat det under månader av hemmajobb...stilen blir allt mer avslappnad kan man säga.. hehe. försöker gräva i egna garderoben efter nåt nygammalt att plocka fram. Tack för inspiration!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Josefin, och lycka till med garderobsfynden!

Sandra · 1 month ago
Spännande fråga med färger. Jag är också en sån som klär mig i grått, svart och beigt, har trivts i det ända sen gymnasiet (som är ett tag sen nu..). Men jag har aldrig upplevt att det påverkar mig, att jag skulle känna mig "grå", intressant tanke. Tvärtom ger det mig en harmonisk och lugn känsla. Allt annat är så himla färgglatt och rörigt (typ naturen just nu) och det ger mig färgintryck så det räcker för mig. Jag ser ju sällan hur jag ser ut själv ut utan tittar på alla de fina färger som finns omkring mig. Så fort jag tar på mig nån färg eller mönster känner jag mig som en clown utklädd i gardiner och det är ingen bra känsla för mig :) Tack Malin för fantastisk inspiration!

Malin Rudén · 1 month ago
Jag håller med dig, Sandra. Samtidigt om jag också kan tycka att det ju ser lite tråkigt ut med en hel vecka i svart/ grått/ vitt, kanske, även om jag känner mig trygg i det. Jag har ju samma färgskala hemma också, och tröttnar aldrig. Tänker ta upp detta i ett inlägg. Tack för att du läser och kommenterar!

Louise · 1 month ago
Stilig vecka! Håller med ovan kommentar ang harmonisk färgskala! Har du tips på några lite vida byxor likt de du har som finns i butik?

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Louise! i mitt inlägg "veckans stiltips" tipsade jag om vida byxor, som påminner om mina https://thewayweplay.se/malin-ruden/2020/09/veckans-stiltips/. Sedan finns det fina på House of Dagmar och Rodebjer också. Lycka till!

Saman · 1 month ago
Varenda outfit är perfektion! Tack för bästa inspiration.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Saman, så roligt att du gillar mina "basiga" outfits;-)

Lisa · 1 month ago
Underbart inlägg! Så inspirerande, jag vill rensa garderoben och fokusera på få plagg. Love it!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Lisa, bra att rensa, ibland blir det lättare att se vad man har. Lycka till!

Caroline · 1 month ago
Morrn☀️ Tycker dessa inlägg är super! Tjing Caroline

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Caroline<3

Ulrika · 1 month ago
Tack för bra inspiration och tipsa gärna mer om hur man kan få ihop en helhet i garderoben. Som du beskrev i ett tidigare inlägg gällande din vän som har många fina plagg men svårt att matcha ihop på ett bra sätt. Stämmer väldigt bra in på mig..! :)

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Ulrika, Jag skrev ett inlägg om detta i våras, men det här är ju ett ämne som inte nog kan skrivas om. Jag ska absolut ta tag i det och skriva om det igen!

Anna K · 1 month ago
MAGISKT! Så inspirerande! Jag har en fråga - hur skulle du styla skinnbyxor, främst skinnleggings jag undrar över, i höst?

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna, Vad roligt att jag kan inspirera dig med min basiga garderob;-) Jag skulle kanske helst se skinnbyxor, och inte leggings i höst (förlåt) och då i modellen ankellånga med smala ben. Men - leggings är också fint, helst med något stort upptill, stor kavaj, stor overshirt (med polotröja under) och gärna en sko som är lite chunky, för att avsluta siluetten: Stort upptill, smala ben, stort nedtill.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se