Stunder av lycka

4 years ago

Jag återvände till Torekov efter några dagars arbete i Stockholm. Efter att ha längtat till familjen, men även huset i några dagar, var lyckan total över att få återvända. Dessutom visste jag nu att detta var mina sista dagar, sista dagar på sommarlovet och sista dagarna i vårt älskade sommarhus. Så jag maxade allt i några dagar, försökta ha total närvaro hela tiden och njuta av alla intryck jag fick. Det fantastiska vädret bidrog till magiska dagar och jag tror att jag gick runt med ett leende hela tiden.

stunder av lycka

Varje gång jag öppnar dörren till vårt hus får jag som en liten rysning av välbehag. Lyckan över att det här huset verkligen är vårt alldeles egna, med allt vad det innebär. Från det att jag möts av den där alldeles egna doften, som bara vårt hus har, till det att vi går och lägger oss, njuter jag. En kväll när vi gick och la oss, sa Andreas att han redan längtade till vår första kopp kaffe på morgonen, som vi brukar ta i rottingsoffan på trappan, i väntan på att barnen ska vakna, och jag höll helt med. Jag älskar varje hörn av vårt gamla hus, men även närvaron av himlen och havet, och ljuden, hur naturen låter runt omkring oss. Allt detta vet jag att jag kommer att sakna något så enormt under de tunga vintermånaderna hemma i stan. Nu är vi ju för det mesta lediga när vi är i huset, så därför att det ju också kopplat till helg, och inte vardag. Men ändå. Tror att jag skulle känna såhär jämt, om vi bodde där året om. Kanske.

Mina sista fem dagar var iallafall fyllda med allt det jag tycker om att göra som:

stunder av lycka

Att äta på finrestaurang i flera timmar med vänner på årets kanske varmaste dag

stunder av lycka

Njöt av varje sekund då också.

stunder av lycka

Att åka till en strand och ligga i en stor ormgrop efter att matsäcks-mackorna var uppätna och vi hade badat oss svala igen.

stunder av lycka

Att åka båt till ön och bada och umgås med vänner.

stunder av lycka

Att cykla överallt, som vi gör därnere.

stunder av lycka

Min fina gamla cykel, jag kommer att sakna den med.

Vi gjorde såklart en massa andra saker också, som att gå långpromenad på heden, äta middag medan vi tittade på solnedgången, ta kvällsdopp och åkte faktist på loppis en sista gång och köpte en tavla.

Men, nu är jag tillbaka i stan, åkte hem i förväg för att jobba några dagar, och i skrivande stund är resten av familjen på väg. Jag har förberett med god middag och det är väl lite så den närmaste tiden får bli, att ta en dag i sänder och njuta av sensommaren även här hemma i stan. Och inte tänka så mycket på hur tunga de där mörka vintermånaderna kan bli.

carina · 4 years ago
ormgropsbilden! oj, så fint ... den hade jag framkallat direkt om jag var du!

Malin Rudén · 4 years ago
Tack Carina! Du har ju helt rätt! Så kan jag titta tillbaka och minnas allt det fina med den här sommaren;-)

Julie · 4 years ago
Man ska inte underskatta att ha en plats att längta till! Ser ut som ni haft helt fantastiska dagar, så förstår dock att det är svårt att slita sig :) Får jag önska ett styling-inlägg med höst-skor? Älskar mina croppade byxor på sommaren och skulle gärna vilja förlänga deras säsong till längre in på hösten.

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Julie, Helt rätt, alltid fint att kunna längta dit, en plats som ju finns kvar. Jag har fått förfrågan om en "Le Wishlist" inför jobbstart och höst, som jag har börjat knåpa på, där kommer det också finnas skor med. Annars för jag ett helt eget inlägg, om det inte räcker.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se