Sporty spice

3 months ago

sporty spice

Efter en helg med en hel del regn måste jag nog ändå göra ett kompletterande inlägg gällande höstjacka (och vinter) som tål vind, regn och parkhäng. Det är ju ändå så att även modemärkena sneglar över och gör samarbeten med sportklädesföretag och jag själv gillar ju att blanda in något sportigt (som en hoodie under en kavaj) i min outfit.

Det här collaget har bara några exempel på hur sport- och mode kan korsbefruktas.

 

sporty spice
  1. Patagonia är ju ett sådant märke som vunnit mark även i modesammanhang, och deras retro- fleece tycker jag att man kan bära rakryggat vid lekparken. perfekt nu, men sedan även under en kanske lite tunnare (vindtät) jacka. Fleece både värmer och är vattenavstötande, då de ofta är gjorda av gamla återvunna pet-flaskor.
  2. Rains måste jag ju nämna. Det danska märket har tagit regnkläder till en helt ny nivå, gå bara in på deras hemsida så förstår ni. Aldrig förr har väl ett regnställ känts så hett?! Lite som när vårt svenska märke Stutterheim kom med sina handgjorda regnkläder för några år sedan.
  3. Jag har ju även fått frågan om täckjackor, och om man fortfarande vill vara cool, men varm, tycker jag att denna från STAND Studio är superfin. Finns i flera färger.
  4. Arket gör ju också täckjackor, både som jacka men också hellång som kappa. Deras jacka i moleskin, som går en bit ner över stussen, är både snygg och praktisk.
  5. Ett annat märke som gärna blandar in sport med mode är danska Ganni. Gärna looken beppehatt, blommig klänning, kängor och fiskeväst. Deras täckjacka är också fin, en blandning mellan mode och sport.
  6. Rains igen. Hur fint med brun, genomskinlig regnjacka?! De gör också fina täckjackor, väl värda att ta sig en titt på.
  7. Vill man vara säker på att vara cool i lekparken, kan denna poncho från Acne Studios vara något. De gjorde ju även ett samarbete med svenska Fjällräven, där de tog de extremt bra expeditionsjackorna (och ryggsäckarna) till en modenivå. Vill man ha en riktigt varm dunjacka, t ex om man bor i Umeå, skulle man kanske välja en från just Fjällräven.
  8. Den här regnkappan från Ganni är väl ytterligare ett exempel på ett modeplagg med tydlig funktion.

Hanna · 3 months ago
Får jag fråga ☺️ Blev så sugen på dina fina tröja från Lisa Yang, vilken storlek har du? Vad tkr du om storleken? Tack på förhand!

Malin Rudén · 3 months ago
Hej Hanna, Jag har storlek 1 i min, och den är perfekt, precis lagom oversized. Det är modellen "Jennie" i färgen sand. Lycka till!

Hanna · 3 months ago
Tack för svar!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se