Autumn leaves

4 years ago

Hösten kom ju lite snabbare än jag hade räknat med, även om jag fortfarande har flip-flop på mig idag.

Jag har fått lite önskemål om höstkappor och stövlar + en jacka/ kappa som kan fungera på lekplatsen från er läsare. Låt oss se vad jag har hittat:

autumn leaves

Jag börjar hösten med en trench (så tar vi de lite varmare kapporna när det blir kallare, ok?)

De här tre kapporna tycker jag är snyggast just nu (för jag kunde inte hitta House of Dagmars magiska trench, den måste vara slutsåld).

  1. Trenchernas trench, den absolut ultimata trench drömmen är den här från Acne Studios
  2.  Den här oversized trenchen har jag tipsat om förut, och den är fortfarande på min önskelista, från Arket
  3. Den här trenchen från Totême kan jag varmt tipsa om, då jag själv har den i svart. Förra vintern var ju en mild vinter, och jag klarade mig med denna trench hela säsongen. Nästan ända in i maj, om jag minns rätt. När det var lite kallare, hade jag en kabeldunväst från Uniqlo under. Det räckte. Tips är ändå att välja en liten storlek.
autumn leaves

Det är ju fint med en lite nättare stövlett att ha i garderoben. Med en lite lägre klack så att det faktiskt går att ha dem hela dagen utan att få ont i fötterna (ursäkta tant-kommentaren, men sedan jag fick barn kan jag knappt gå i högklackat längre. Dessförinnan sprang jag runt i 10 cm hela dagarna utan problem…) Jag har bara tagit med svarta här, men en del av dem finns ju i andra färger, och t o m jag kan gilla tanken på att bryta av en svart look med ett par stövletter i färg.

  1. Som en strumpa med klack, men så coola, från Acne Studios.
  2. Fina med den snedställda klacken, från ARKET 
  3. Dessa blir aldrig omoderna, från Totême

Jag tänkte lite på den där frågan om en allvädersjacka som klarar av att vara i lekparken, men att den ska vara snygg. Jag har ju själv barn och har hängt i lekparken i ganska många år, men aldrig ägt en allvädersjacka. Det närmaste jag kommit en praktiskt funktionsjacka är när jag åker skidor. Så jag har nog alltid tänkt utseende före funktion. Därför vill jag nog påstå att t ex min svarta trench från Totême skulle fungera alldeles utmärkt i lekparken, den är fotsid, varm och har en glatt yta som skyddar mot regn (ja, kanske inte spöregn, men vem vill gå till parken då?)

Jag tittade dock på Filippa K Softsport, som ändå har ett funktionstänk i sina kläder utan att de känns som just sportkläder, och jag har för mig att de hade en dunkappa förra året, men nu hittade jag ingen jacka där. Kanske för tidigt på säsongen, vem vet. Däremot skulle nog jag ha på mig detta om jag gick till lekparken idag:

autumn leaves

En quiltad, lite längre jacka. Praktisk, kan bli smutsig men tvättas av med en lite glättigare yta, men fortfarande snygg. Eller hur?!

  1. Den här blir ju perfekt, Arket, där de även har snygga fleecetröjor man kan ha under. Och de har faktiskt en regnjacka med fishtale, som är riktigt snygg.
  2. Eller denna, från & Other Stories, som är lite längre men kan knytas med skärp
  3. Eller varför inte den här, ursnygga som jag vill ha, från Rodebjer
autumn leaves

Till det skulle jag ha “chunky boots” som det så fint heter. Jag kommer att köpa ett par av dessa i höst, inte för att gå till lekparken, utan för att jag tycker att de är snygga.

Alla påminner de ju om varandra, så nu gäller det att jag håller tungan rätt i mun så att det blir rätt märke på rätt känga

  1. Dessa kommer från ATP Atelier
  2. Dessa kommer från Arket
  3.  De här kommer från &Other Stories
  4. Det här är Flattereds variant, med lite högre skaft
  5. och slutligen har vi de från Eytus

Gabriella Skog · 4 years ago
Alltså åh, en quiltad jacka. Så snyggt! Och chunky bootsen från Arken drömmer jag också om. Tack för inspo!

Malin Rudén · 4 years ago
Ja, så snyggt, och fint ihop! Kram

Ragnhild · 4 years ago
Takk for den fine bloggen din, Malin! Liker din klassiske stil og hvor gjennomtenkt du virker i dine kleskjøp. Lurte på om du eller leserne dine kunne svare meg på en liten ting? Jeg funderer på å investere i Acnes klassiske svarte enkeltknappede kåpe (Black wool single-breasted coat). Vet noen hvordan den holder seg i bruk? Klær i ull har en tendens til å bli loete på meg. Tror det heter ludd på svensk? Vet noen om denne kåpen har lett for å «ludda». På forhånd takk, hvis noen kan svare. Hilsen Ragnhild fra Norge.

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Ragnhild, Och tack! Jag tycker absolut att du ska köpa den enkelknäppta ullkavajen från Scen Studios, Deras kvalitéer och snitt ligger över de flesta svenska modemärken, en anledning till varför de har blivit så stora utomlands. och den kavajen är så fin, du kommer att ha glädje av den i flera år framöver. Tror inte att den kommer att bli "luddig";-)

Ragnhild · 4 years ago
Takk for svar! :)

Julia Brukroken · 4 years ago
Jag känner mig sjukt inne när man råkar pricka något i varje segment! Älskar din stil (å dig lite också men det vet du ju redan.) kram!

Malin Rudén · 4 years ago
Det är klart att du kan pricka in alla segment Julia! Längtar tills vi ses! Kram

Clara Larsson · 4 years ago
Vilket generöst inlägg! Tänk att få tips av ett stylistproffs helt gratis, tusen tack för det! Precis köpt en magisk trench från Dagmar med läderdetaljer, blev så pepp på att använda den nu :D

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Clara, Det var ju precis den trenchen från House of Dagmar jag menade, jag letade efter den men hittade den inte. Det är SÅ fin, grattis!

Anna · 4 years ago
Om det är trenchen från i somras såg jag den på Booztlet. Den som är sååå fin! Tack för en inspirerande blogg!

Malin Rudén · 4 years ago
Tack Anna, det är precis den trenchen jag menar! Hittade den bara inte på House of Dagmars egen hemsida.

Frida · 4 years ago
Älskar dom här inläggen, så genomtänkt och inspirerande. Tack!

Malin Rudén · 4 years ago
Tack Frida<3

Sandra · 4 years ago
Perfekt, tusen tack! Quiltad kappa från Arket är nu på väg till mig, borde göra sig bra i lekparken :)

Malin Rudén · 4 years ago
Åh vad roligt Sandra att jag kunde tipsa dig om något. Jag tänkte faktiskt göra ett helt nytt inlägg med praktiska kläder, då jag själv tänkte att jag var lite sparsam med tips där. Men - Arket jackan är toppen, kanske inte lika vind och regntålig som en Didriksoon, men du kommer vara mest stylish i hela lekparken;-)

Sandra · 4 years ago
Det får gärna komma ett inlägg med fler praktiska kläder! Jag hänger min flesta timmar ute med ungen min och behöver vara varm, men snygg :) Kram och tack igen!

kaja · 4 years ago
Elsker bloggen din. Takk for alle tips!

Malin Rudén · 4 years ago
Tack Kaja<3

A · 4 years ago
Om man tröttnat lite på sina Falcon, har du några sneakerstips?

Malin Rudén · 4 years ago
Hej A, Jättebra fråga, och något jag faktiskt hade tänkt skriva om. Nu tycker jag att det är finare med en plattare, retrosneakers igen. Novesta Star Master Trainers, Véja, WOS33 Trainers eller varför inte ett par klassiska, låga Converse tycker jag känns helt rätt just nu.

Louise · 4 years ago
Tusen tack att du tar dig tid att göra dessa härliga inlägg, så inspirerande! Lite nyfiken, vilka av de chunky bootsen kommer du satsa på?

Maln Rudén · 4 years ago
Hej Louise, Och tack! Jag kommer nog att köpa dem från Arket;-)

Malin · 4 years ago
Hej Malin! Älskar din blogg och dina stylingtips, blir alltid så inspirerad!! Jag har ett önskeinlägg, hoppas att detta är något som du tycker skulle vara kul att hjälpa till med; jag är gravid i 6e månaden och bor i Nice i Frankrike, har således inte haft mycket annat till val än att slänga på mig en klänning pga 30 graders hetta. Känner mig nu urbota trött på klänning och är så otroligt taggad på lite svalare väder, men vet inte ALLS vad jag ska ha på mig som funkar ihop med min kanonkula? Har du några bra tips? Stort tack på förhand! Kram //Malin

Malin Rudén · 4 years ago
Hej malin, Vad roligt - tack! Kul inlägg faktiskt, jag ska absolut ta mig an det. Hade själv bara "vanliga" kläder under mina graviditeter, förutom ett par gravidjeans mot slutet. Min utmaning var dock att ha varma kläder mitt i vintern som rymde min stora mage, tyckte att det var lättare att vara gravid på sommaren, då det bara var att dra en voluminös klänning över. Och de klänningarna vet vi ju är på modet nu. Jag återkommer!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se