Sommarlov

3 months ago

sommarlov

När vi fick detta besked kunde jag knappt tänka på något annat – nu åker vi till Torekov! Hurra! Så de senaste dagarna har egentligen bara handlat om det, att planera, lämna lägenheten i stan i goda händer, avsluta, planera sommaren och bara längta. Nu är det nedräkning!

sommarlov

Träffade vänner jag inte sett på länge, för att säga hej och hejdå inför sommaren. Elsa var en av dem. Alltid lika inspirerande. På bilden tar jag en bild på flaskan, för att detta naturbubbel är det enda jag vill dricka resten av sommaren. Det ser ut som att vi dricker hela flaskan till lunch, som min man kommenterade när han såg bilden, men detta stämmer alltså inte, vi tog “bara” varsit glas. På Schmaltz, ett av de ställen jag kommer att sakna i sommar.

sommarlov

Det fixades och piffades en hel del också. Gick till frisören för första gången på riktigt länge. Eftersom jag själv klippt av mitt eget hår, lite smått desperat mitt under pandemin, blev det lite knepigt att fixa till, men inget som Sofia inte klarar av. Färg är hon riktigt bra på också, nu kommer jag vara fin hela sommaren.

sommarlov

Hemma var “Salong Kalsong” öppen och jag klippte Oscars hår. Blev ganska bra den här gången, för eftersom jag inte är en utbildad frisör, är det en liten chansning varje gång. Vi tog våra nya frisyrer och gick till Teaterbaren, något vi inte gjort på flera månader, för att säga hej & hejdå till Kaj.

sommarlov

Det blev lite hudfix också. Jag testade en professionell hemma-peeling från Exuviance, som kom i små, smidiga engångsförpackningar med pads i. Det blir lite pirr i hunden, men det är ju pirret man vill åt. Min man tittade på mig senare på dagen och tyckte att jag hade ett snyggt glow, så resultatet var precis det som jag ville ha.

sommarlov

Jag är ju ingen hudterapeut, men så mycket har jag lärt mig, att efter pirr, måste man skydda huden mot sol. Exuviance har ett perfekt solskydd, med SPF50, som nog också bidrog till mitt glow den där dagen.

sommarlov

Helgen fortsatte i något slags lyckorus, så när vi sprang in i vänner på stan, och de föreslog en drink för att fira Nationaldagen, hängde vi genast på. Vi skålade in sommaren och det kändes som starten på något härligt.

sommarlov

På söndagkväll åt vi en spontan middag med några andra vänner. Eftersom vi inte heller setts på flera månader (senast vi sågs planerade vi Italien-semester tillsammans, vi skulle hyra ett hus i Puglia, men det blir alltså inte av) pratade vi mycket om den tid som varit och hur vi tror att framtiden kommer att se ut. Finns det något positivt som vi kommer att bära med oss ur denna pandemi? Självklart pratade vi om de stora sakerna, världsekonomi, vaccin, politik, men också resandet. I min bransch, syns det tydligt att trots att vi inte har kunnat flyga in modeller eller själva rest till exotiska platser för fotograferingar, så har det gått bra ändå. Förhoppningsvis kommer vi att bära med oss detta i framtiden, och inte göra så många onödiga resor.

För mig har pandemin inneburit, förutom mindre jobb, att jag har haft tid för människor på ett annat sätt. Efter lämning varje morgon, har jag kunnat gå runt Djurgården, och allt oftare har en annan mamma från bussen har promenerat med mig. Ibland har promenaden fortsatt i en kaffe, så småningom även i lunch. Mina samtal med henne har betytt massor för mig under den här jobbiga perioden, och vår vänskap är en av de fina saker jag tar med mig ur den här kris-tiden.

sommarlov

Sen blev det ju skolavslutning med allt vad det innebär, fast utan kyrka eller kontakt mellan oss föräldrar. Det lämnades ändå över blommor & presenter till fröknar och fritidspersonal som gjort ett alldeles extra stort jobb den här terminen och gått till jobbet fastän de inte visste om de skulle utsätta sig för smitta. Hjältarna som tog hand om våra barn.

sommarlov

Själv hade jag ingen tanke på det, men Hugo själv påminde om att han ville sätta på sig sina finaste kläder på skolavslutningen, såklart han skulle! Och så fin han blev,  jag får en väldigt stark bild av att han kommer se exakt likadan ut, om än lite större, när han är nitton.

Men nu, som sagt är han bara nio, och nu är det sommarlov och vi ska alla sätta oss i bilen och åka till vårt älskade Torekov!

Lovisa · 3 months ago
Lika glad som du över att få åka till landställe! :) Är det blusen från Stylein du har på dig på bilden? Så himla fin.

Malin Rudén · 3 months ago
Ja, det är Stylein-blusen jag har på bilden, en favorit. Finns i vit bomull nu i butik, superfin den med.

Ann-Sofie · 3 months ago
Önskar dig en härlig sommar!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack detsamma Ann-Sofie<3

Camilla · 3 months ago
Välkomna till Skåne! Köpte faktiskt den blusen i svart i dag från Styleins hemsida!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack! Längtar enormt nu. Ser också att den fortfarande finns på deras hemsida, vad roligt, grattis, den är så fin! Hoppas att du kommer ha lika mycket glädje av den som jag!

Åsa · 3 months ago
Så fin blus! får man fråga om du har S eller M fick akut craving på denna nu när du var så fin i den :) tack för en superhärlig blogg!

Malin Rudén · 3 months ago
Tack Åsa<3 Jag har den i S, och jag älskar den och har använt den massor! Den finns även i vit bomull, fint nu till sommaren.

Åsa · 3 months ago
Tjohoo nu är den beställd ;D har beställt en hel del mönstrade klänningar som åkt tillbaka men nu ska jag följa dina stiltips slaviskt så kommer det blir bra! lätt att fladdra iväg på sommaren köpa blommiga kreationer som sen bara används en säsong, gillar ju egentligen mer klassiska plagg som alltid är safecards i garderoben! så tack för all inspo!

Malin Rudén · 3 months ago
Alltså ingen kritik mot blommiga klänningar ;-) kan ha någon kjol med blommönster från Ganni som liksom bryter av min något överminimalistiska garderob. Men, såklart, den där blusen kommer du ha länge, både i sommar och sen i vinter.

Åsa · 3 months ago
Ja absolut håller med tycker både Rodebjer och Ganni har fina mönster :-) men köpte nu både den vita blusen fr Rodebjer du tipsade om samt svarta fr Stylein

Malin Rudén · 3 months ago
Så bra köp, du kommer vara superfin i sommar!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se