Le weekend

4 months ago

Vi njöt av sommarvärmen som kom i helgen, och spenderade så mycket tid som möjligt utomhus.

le weekend

Vår lilla stammis-restaurang på hörnet, Schmaltz, har börjat med take away på de råvaror de vanligtvis har med i menyn. Så jag köpte med mig surkål och cornichons hem och gjorde min egen variant av deras mat. Alla kanske inte gillar surkål, men jag älskar det.

le weekend

Vi blev också hembjudna till vänner med terass, vilket gjorde att vi kunde umgås med avstånd utomhus. Vi har ju längtat efter att ses så länge nu, att vi, trots att det blev lite kyligt på kvällen, satt  kvar och pratade i flera timmar.

le weekend

Mattias hade ju dessutom fyllt år, så det firades det med.

le weekend
le weekend

Mina vänners lägenhet är fylld av eklektiska små stilleben och tavelväggar, jag inspireras alltid när jag är hemma hos dem.

le weekend

På söndagsmorgonen var jag alldeles för sugen på kaffe för att vänta in att den serverades på sängen, så jag gick upp och gjorde mig en egen kopp. Men jag blev uppvaktad ändå, med en present, dessutom något jag önskat mig – örhängen från Ennui Atelier. Det är små creoler som är två-färgade (i guld & silver) vilket jag tycker är väldigt fiffigt. Om jag har guldsmycken på mig, vänder jag guld-sidan framåt, och vice versa. Perfekt nu till sommaren, behöver bara använda ett par örhängen!

le weekend
le weekend

Sedan åkte vi till en klippa i skärgården, det var ju så varmt (fast i vattnet var det tydligen så kallt att det gjorde ont, enligt Hugo, som ändå badade). Och fortsatte att umgås med vänner på distans. Magiskt.

le weekend

Men, det går väl inte att inte prata om det som har hänt i USA, att det fortfarande, efter så många (upplysta) år finns rasism. Helt fruktansvärt. Vi har pratat om det mycket hemma, mest med Oscar, som också sett de svarta fyrkanterna i sitt sociala flöde. Kom nästan genast att tänka på filmen “American History X”. Se den, om ni inte har sett den, den finns på Netflix, bl a.

Anna · 4 months ago
Hej, Inspireras alltid av din blogg! Tack! Nu blev jag förälskad i dina vänners soffbord som syns här ovan. Vet du var det kommer ifrån? Så tacksam för svar!

Malin Rudén · 4 months ago
Tack Anna<3 Jag tror tyvärr att bordet är en prototyp, Mattias som bor där är arkitekt och jobbar med butiksinredning, så jag tror att detta är något sådant, som de sedan tog hem och målade om.Men inspirerande ändå, eller hur?!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se