Le weekend

1 month ago

Stillsamt närmar vi oss sommarlov. I och med att värmen kom, känns det mer verkligt nu. Snart, snart sitter vi i bilen på väg ner till vårt älskade sommarhus, där vi tänker stanna hela barnens sommarlov. Äta gott, sova gott, påta i trädgården, bada (om det inte är för kallt?) och bara andas. Men, än så länge är det mest helger i stan, så då ser det mer ut så här:

le weekend

Jag har fått som vana att “gå varvet” runt Djurgården varje dag efter lämning. Ibland följer en annan mamma med, ibland en vän. Ibland går jag själv och lyssnar på en podd. Och ibland följer plötsligt Hugo med (fast då blir det i en annan takt). Motionen är super, men den starkaste upplevelsen är miljön – aldrig är väl naturen så grön som nu och det är så vackert. Häromdagen gick jag bakom ett par och tyckte att deras parfym luktade så gott, tills jag insåg att det var naturen som doftade. Magiskt!

le weekend
le weekend
le weekend

Ska försöka att sluta tjata och istället göra, men köksplanerna för sommarhuset rullar på – vi ska måla om och även byta handtag till alla skåp och luckor. Ett besök på Byggfabriken var väldigt inspirerande. Tänkte göra före- och efter- bilder i sommar, så att ni också får uppleva förändringen.

le weekend
le weekend

Vi åker till Ai Ramen Sofia på söder, bara för att få äta deras goda ramen, något som hela familjen tycker om. När maten kommer på bordet tystnar alla, vi som annars är en ganska högljudd familj, och äter koncentrerat. Jag tror att det har att göra med att ramen innehåller så många och komplexa smaker, som man måste ta till sig.

le weekend

Vi gör fortfarande vår lilla lördagsrutin, Andreas och jag – handla middag på Matmarknaden för att sedan ta ett glas vin i oktagonen.

le weekend

Sedan går vi hem och lagar mat. Nu är det ju kronärtskocks-säsong, till min stora lycka. Skulle kunna äta det varje dag, så här, med lite goda ostar till.

le weekend

Och sedan efter maten blir det underhållning. Oscar är på väg in i tonåren och hans röst håller på att förändras, mot det mörkare. Därför försöker vi spela in honom så mycket vi kan, för att komma ihåg hur han låter nu. Kan ändå inte låta bli att gråta lite, när han sjunger, han är ju mitt barn, så det är klart att jag berörs av det, men han sjunger också med en sådan fin känsla, det är omöjligt att inte bli berörd.

le weekend

Söndagar är till för att läsa. Efter att ha hört Jonas Gardells fantastiska sommarprat i somras, där han pratar om sin mamma, beslöt jag mig för att även läsa hans bok. Tydligen blev han bedd av sitt förlag att skriva en bok om sin barndom, men allt eftersom han skrev insåg han att det blev en hyllning till hans mamma. Bra läsning, och ännu bättre när jag i huvudet föreställer mig Jonas röst läsa texten.

 

le weekend

Under helgen läggs det även mera masker, för att få fart på detta trötta ansikte…

le weekend

Bil-selfie

Vet inte om det hjälper, men det är iallafall värt ett försök.

klara · 1 month ago
haha wow så underbart att bli tillfrågad av sitt förlag att skriva en bok sin barndom. vad är nästa: att han blir tillfrågad att skriva en bok om sina drömmar? fantastiska bilder, ser så härligt ut på byggfabriken!

Sara Nordström · 1 month ago
Hej, älskar din blogg - med en fantastiskt blandning av stiltips, inredning och familjeliv. :-) Får jag försiktigt fråga varifrån era snygga knivar på ostbrickan kommer ifrån? Behöver nya bestick... :-)

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Sara<3 Besticken har jag köpt på A la Carte Antik. Så du kanske inte hittar exakt samma, men säkert liknande. Jag kan också rekommendera Bergenströms Rekvisita i Gamla Enkede, hon skulle kunna ha något liknande, har iallafall sett att hon har svarta. Lycka till!