Barnrumsinspiration

7 months ago

barnrumsinspiration

I helgen satte vi så äntligen upp String-hyllan i Oscars rum. Inspirerad av att ha blivit bjuden på en String-frukost i veckan, tog jag tag i saken och köpte nya gavlar till Oscars hyllplan i ek, för han var trött på de mint-gröna gavlarna vi hade förut. Upp kom hyllan, och likaså lådorna från Hay (som då också gick i en matt grön/grå färgskala. Få se hur länge han vill ha dem…)

Det är många av er som frågat efter barnrumsinspiraiton, så här kommer sådant som jag tycker är fint:

barnrumsinspiration

Förutom Stringhyllan, som är så bra, och finns i så många kombinationer och storlekar, som verkligen nästan är ett måste i ett barnrum, kan jag också rekommandera denna “tvättkorg” från Afro Art, som nu står i Hugos rum (och ja – där är den igen, den där ljusgröna färgen som jag tycks tycka så mycket om. Kanske för att den gör sig så fint mot linnegardiner.) Large måste man köpa, då ryms med nöd och näppe alla gossedjuren, eller vad man nu vill stoppa i den.

barnrumsinspiration
  1. Våra linnegardiner i sand kommer från Gotain, och jag tycker att de är fantastiska. Vi har dessutom gjort dem mörkläggningsbara, så att det blir riktigt mysigt i rummet. Och ja – vi har ju 3,70 i takhöjd, så vi specialbeställda våra, men om ni går in på hemsidan, finns det färdiga längder att köpa, hur enkelt som helst. Jag har valt sandfärgade linnegardiner, för att de fungerar med allt, pojkarna har haft det sedan de föddes, och kommer väl ha det tills de flyttar hemifrån. Istället för mönstrade gardiner, som sedan kanske måste bytas ut, för att de blivit för barnsliga.
  2. Textilier är ju viktigt i ett barnrum, så att det blir hög mysfaktor. De här filtarna/ överkasten från Haff/ Beton har en så fin färgskala som passar till allt.
  3. Stringhyllan och dess oändliga möjligheter. På deras hemsida finns det ett program  där man kan snickra ihop den hyllan man vill ha. Bra också att få upp saker från golvet, tycker jag. och så är den ju tidlös och blir aldrig omodern. Kan även hittas vintage, om man som jag, gillar patina.
barnrumsinspiration

4. Vi har ju gråmålade väggar i alla rum hemma, men om jag skulle ha en tapet i barnens rum, skulle det definitivt vara från William & Morris. De här tapeterna har ett mönster som man kan förlora sig i, som en saga. och färgskalan på denna, “Pimpernel Bayleaf Manilla” är så mild, att den passar med allt. Behöver inte ens hänga upp tavlor på väggarna.

5. Om mina pojkar varit mindre, skulle jag definitivt ha köpt en sänghimmel till dem. Fint att ha redan till spjälsäng, för at sedan få växa med till en större säng. Jag hade ju valt sandfärgat linne (förstås) men de finns i flera färger. Denna kommer från NG Baby/ Babyshop.

6. En liten Malavistol från Afroart, så att gossedjuren har någonstans att sitta. Och för att den är så trevlig och titta på.

barnrumsinspiration

7. Ibland är ju enklast finast, och klassiska rislampor i taket, är det som jag tycker håller i längden. Dessa från Hay.

8. Danska Ferm gör jättemycket fina saker till barnrummet, det här lilla bordet med stol är perfekt att ha när man ska sitta och rita.

9. Garbo & Friends har så mycket fin textil, både till bäddning, som lakan och kuddar, men också för den lilla spjälsängen. Deras mönster är så fina, att man vill ha alla, och blanda dem tillsammans!

10. Slutligen fyller ni rummet med fina, pedagogiska träleksaker, som du tycker är finare än barnen tycker att de är roliga (jag pratar av erfarenhet) och så småningom byts de ut mot plast som låter. Dessa från One we Likes hemsida.

Sara Carlsson-Frost · 7 months ago
Så otroligt fint och harmoniskt! Tack för detta och alla andra inlägg du gör, stor inspirationskälla för mig. Ha en fortsatt fin dag!

Malin Rudén · 7 months ago
Tack Sara, Det betyder jättemycket för mig att du kommenterar! Ha en fortsatt fin dag du med<3

Theresa · 7 months ago
Jag blir alltid lika glad när du uppdaterat din blogg! Vilket fint inlägg, massor med inspiration! Önskar dig en fin dag!

Malin Rudén · 7 months ago
Tusen tack Theresa, det betyder massor för mig! Ha en fortsatt fin dag du med!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se