Brazil

7 months ago

Hemma igen, men fylld med så mycket känslor att jag har svårt att sova om nätterna. Eller, jag sover och drömmer att jag är i ett varmt land, och ska bara ta ett sista dopp. Sedan vaknar jag till och undrar var jag är någonstans, hemma är ytterligare ett hotellrum.

 

Brazil

Vi har ju bott på fyra olika hotell.

Brazil

Först ett avslappnat surfarhotell i stadsdelen Arpoador,

Brazil

sedan reste ju vi en bit bort från Rio till Trancoso, där vi hade ett helt hus för oss själva.

Brazil

Efter det kom vi tillbaka till Rio, och bodde i ett vackert kolonialhus i stadsdelen Santa Teresa.

Brazil

Och till sist, sista veckan, bodde vi med våra vänner på Ipanema, på designhotellet Fasano. Lustigt nog kom det sist på våra favoritlistor, som vi gjort nu när vi kommit hem. Vi gillar nog mest när det är litet och personligt, som i Santa Teresa, där det nästan känns som att man bor hemma hos någon. Fina hotell blir ju nästan lite stiffa, personalen tassar nästan lite på tå, och de andra gästerna på hotellet blir också en annan publik.

Brazil

Lite som stämningen uppe vid poolen på taket, som jag beskrivit tidigare. Helt crazy.

Jag har ju försökt att uppdatera bloggen lite under resans gång, men att göra det på mobilen, ofta med dåligt wi-fi, har inte alltid varit det lättaste. Det är ju så mycket som har hänt, som jag inte skrivit om.

Brazil

Som den Brasilianska familjen som hittade oss på julafton i Trancoso, och sedan adopterade oss och t o m bjöd hem oss på Nyår, då de fick veta att vi skulle fira själva. Eftersom de kom från en stad i mitten av Brasilien, långt ifrån både Rio och Trancoso, var detta ju inte riktigt aktuellt, men de fortsatte glatt att höra av sig efter att vi skilts åt.

Brazil

Jag har ju inte heller skrivit om Nyårsafton, då vi alla klädde oss vitt, som sig bör, men knappt tog några bilder, eftersom vi blev upptagna av den man som åt nyårsmiddag själv, iklädd smoking. Eftersom vi tycker att ingen ska vara ensam på Nyårsafton, bjöd vi över honom till vårt bord, och det visade sig att han var svensk och vi hade en supertrevligt kväll tillsammans.

Brazil

Och jag har heller inte skrivit om Hugos födelsedag, i Rio de Janeiro, där han fyllde nio år (9 år! herregud, vad tar tiden vägen egentligen?! Han som fortfarande är min bebis…)

Brazil

Han blev firad på Fasano

Brazil

och vi förlät dem deras stiffhet, när de hade hängt upp vimplar på rummet och ballonger och födelsedagskort. Fast, det är ju ändå Brasilien, världens vänligaste land.

Brazil

Jag har inte skrivit om att Oscar berättade att Brasilien förändrat honom, att han var lycklig och kände sig harmonisk. Älskade unge, jag hoppas att det håller i sig när vardagen i Sverige trycker på med sitt mörker.

Brazil

Jag har inte skrivit om hur härligt det var för barnen att få vara tillsammans med sina vänner den sista veckan, vi såg dem knappt (eftersom de också hade eget rum på hotellet) och det märks att de blir äldre, eftersom de blir mer och mer självständiga.

 

Brazil

Och att även vi vuxna hade vänner att umgås med, som fina Maria.

De här veckorna har varit magiska, fyllda av så mycket, att det fortfarande bara är en bråkdel av bilder jag har publicerat, eller saker som jag har skrivit om. Men de får nu bli minnen som vi kan se tillbaka på. Fantastiska Braslien, vilket land, vilket folk, vilken natur.

Längtar redan tillbaka.

Anna · 7 months ago
Åh vilken härlig update! Ser underbart ut!

Malin Rudén · 7 months ago
Tack Anna! Det var helt fantastiskt!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se