Ski-in-ski-out

4 years ago

jag har nog redan berättat att jag slutade åka skidor när jag var 16 år och min dåvarande pojkvän tyckte att jag åkte skidor som en gravid flodhäst… Uppehållet varade tills mina pojkar var stora nog att kunna stå på ett par skidor, övertygad av mannen, som verkligen gillar skidåkning, att detta var semestrar vi borde göra tillsammans.

ski-in-ski-out

så nu har vi haft vår femte skidsemester tillsammans, och jag måste erkänna att det fortfarande är med blandade känslor från min sida.

jag skulle välja en strand alla gånger före snö, jag år ingen “vintersportsmänninska”, men okej, jag gillar idéen om att vara ute och aktiva hela dagen tillsammans. och visst finns det en viss härlighet.

ski-in-ski-out

som ibland, när jag får in flytet kan jag känna ett lyckorus, när jag har hittat en skön rytm i svängarna och det enda ljud jag hör är ljudet av mina skidor mot snön. och jag ler mot min familj som står och väntar lite längre ner i backen (som alltid väntandes på mig) och jag hör att andreas ropar något, och när jag kommer närmare hör jag “hugo är kissnödig och måste gå på toaletten”

 

 

ski-in-ski-out

och plötsligt är lugnet bytt mot stress, vi tar oss alla till närmaste alp-bar, där vi först måste av med alla skidor och stavar, sen knas-gå i pjäxor utan att halka på snö-slaskiga golv, fram till toaletten, och väl där skala av några lager av fleece, ryggskydd och hängselbrallor innan det ens är möjligt att sätta sig på toaletten

ski-in-ski-out

home away from home

eftersom vi hann i tid, möts vi alla, glada igen, över en kopp varm choklad och utbrister med rosiga kinder “det här är livet” (och just då känns det precis så).

ski-in-ski-out

denna gången hade vi “spa” på hotellet

tills jag ramlar utanför alp-baren när jag ska ta på mig skidorna, och jag kan inte lura någon med mina dyra skidglasögon, att jag egentligen inte kan åka skidor, och jag ryter till andreas, som snällt vänt tillbaka för att hjälpa mig “var är värdigheten?!!”

ski-in-ski-out

ja, ja. blandade känslor, som sagt. men barnen fick iallafall sova i våningssäng.

Mikaela · 4 years ago
Lite som jag känner inför kommande skidsemestrar! Härligt inlägg :) Såg att er lägenhet ligger ute på hemnet nu, den är sååå fin! Så fint inredd, ser så trivsamt och hemtrevligt ut. Lycka till!

Malin Rudén · 4 years ago
Hej Mikaela, Tack! Vad uppmärksam du är! Ja, nu är den ute på marknaden, så spännande. Hoppas du får fantastiska framtida skidsemestrar, trots mitt kanske inte så uppmuntrande inlägg.Det blir säkert toppen!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se