The Way We Play

Rio de janeiro

8 months ago

ja, det här med att blogga från Brasilien gick ju sådär, som ni kanske har märkt. ifrån att nte ha kunnat logga in alls till obefintligt wi-fi. men – nu gör jag ett nytt försök, på mobilen, liggandes vid en pool i Trancoso medan fåglar och cikador är de enda ljud jag har omkring mig.

Rio de Janeiro

för jag har ju så mycket att berätta.

först flög vi till Rio de Janeiro, där vi bodde på ett underbart hotell – Casa Mosquito.

Rio de Janeiro

från vårt rum kunde man se sockertoppen och Copacabana (men även den närliggande favelan – kåkstaden, mer om det senare).

Rio de Janeiro

frukostarna serverades deras villa från 20-talet av villans fina kock

Rio de Janeiro

och på taket låg poolen, också den medhänförande utsikt

Rio de Janeiro

i vårt rum stod badkaret fritt, både jag och killarna utnyttjade det ofta, speciellt då det fanns en glasvägg med utsikt (och ingen insyn) it mot Rio. (samma  glasvägg som Hugo sprang rakt in i så att putsen lossnade från taket…)

Rio de Janeiro

på julafton klädde vi upp oss och gick på restaurang, trevligt i sig, men när vi kom tillbaka till hotellet (en adress så nära favelan, att vissa taxichaufförer blev upprörda och knappt ville köra pss dit) dånade det av musik från just favelan. den här musiken hade inget med den glada, varma samban att göra som man hör i Brasilien, utan den var mörk, svart, entonig och knarkpåverkad. och den fortsatte hela natten, på så hög volym att det inte gick att sova (utom Hugo, förstås, han sov ”som ett barn” igenom allt oljud.) musiken, i kombination med smällare, gjorde att jag fick för mig att knarkkartellen påverkat och uppmuntrad av musiken skulle få för sig att ta sig in på hotellet, döda personalen och sedan hitta vårt rum och döda/ råna oss, så jag lade mig bredvid Oscar i hans säng, där jag kunde se springan under dörren, i hopp om att  hinna se fötterna på vår gärningsman och kanske kunna förhindra dem innan de dödade oss alla.

galet. det är sånt sömnbrist gör med en.

sådan var vår jul – hur var er?!

Rio de Janeiro

men – Rio är en plats jag alltid kommer att älska, och vi åker tillbaka dit några dagar i slutet av vår resa, för att bo i det lite lugnare området Santa Teresa.

Rio de Janeiro

dessutom är Rio en stad som får min man att klä sig i skjortor som smälter in i miljön, bara en sån sak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Malin Rudén

Malin, yrke stylist
gift med Andreas, Oscar 10 år, Hugo 7 år
[email protected]
instagram malin_ruden