Le weekend

19 hours ago

Stillsamt närmar vi oss sommarlov. I och med att värmen kom, känns det mer verkligt nu. Snart, snart sitter vi i bilen på väg ner till vårt älskade sommarhus, där vi tänker stanna hela barnens sommarlov. Äta gott, sova gott, påta i trädgården, bada (om det inte är för kallt?) och bara andas. Men, än så länge är det mest helger i stan, så då ser det mer ut så här:

le weekend

Jag har fått som vana att “gå varvet” runt Djurgården varje dag efter lämning. Ibland följer en annan mamma med, ibland en vän. Ibland går jag själv och lyssnar på en podd. Och ibland följer plötsligt Hugo med (fast då blir det i en annan takt). Motionen är super, men den starkaste upplevelsen är miljön – aldrig är väl naturen så grön som nu och det är så vackert. Häromdagen gick jag bakom ett par och tyckte att deras parfym luktade så gott, tills jag insåg att det var naturen som doftade. Magiskt!

le weekend
le weekend
le weekend

Ska försöka att sluta tjata och istället göra, men köksplanerna för sommarhuset rullar på – vi ska måla om och även byta handtag till alla skåp och luckor. Ett besök på Byggfabriken var väldigt inspirerande. Tänkte göra före- och efter- bilder i sommar, så att ni också får uppleva förändringen.

le weekend
le weekend

Vi åker till Ai Ramen Sofia på söder, bara för att få äta deras goda ramen, något som hela familjen tycker om. När maten kommer på bordet tystnar alla, vi som annars är en ganska högljudd familj, och äter koncentrerat. Jag tror att det har att göra med att ramen innehåller så många och komplexa smaker, som man måste ta till sig.

le weekend

Vi gör fortfarande vår lilla lördagsrutin, Andreas och jag – handla middag på Matmarknaden för att sedan ta ett glas vin i oktagonen.

le weekend

Sedan går vi hem och lagar mat. Nu är det ju kronärtskocks-säsong, till min stora lycka. Skulle kunna äta det varje dag, så här, med lite goda ostar till.

le weekend

Och sedan efter maten blir det underhållning. Oscar är på väg in i tonåren och hans röst håller på att förändras, mot det mörkare. Därför försöker vi spela in honom så mycket vi kan, för att komma ihåg hur han låter nu. Kan ändå inte låta bli att gråta lite, när han sjunger, han är ju mitt barn, så det är klart att jag berörs av det, men han sjunger också med en sådan fin känsla, det är omöjligt att inte bli berörd.

le weekend

Söndagar är till för att läsa. Efter att ha hört Jonas Gardells fantastiska sommarprat i somras, där han pratar om sin mamma, beslöt jag mig för att även läsa hans bok. Tydligen blev han bedd av sitt förlag att skriva en bok om sin barndom, men allt eftersom han skrev insåg han att det blev en hyllning till hans mamma. Bra läsning, och ännu bättre när jag i huvudet föreställer mig Jonas röst läsa texten.

 

le weekend

Under helgen läggs det även mera masker, för att få fart på detta trötta ansikte…

le weekend

Bil-selfie

Vet inte om det hjälper, men det är iallafall värt ett försök.

Le wishlist

4 days ago

Just nu känns det ju inte särskilt modernt att lägga jättemycket pengar på dyra designer-plagg eller väskor. Antingen så köper vi pre-owned eller så får vi hitta alternativ hos kedjorna. Var bara noga med att hitta kläder med god kvalité, så att de håller länge.

Ni är många som har hört av er om en “wishlist” med lite billigare plagg. Här har jag tittat för att hitta “Best of Budget”:

le wishlist
le wishlist
 1. En oversized jeansjacka passar bra över både klänning och byxor. Jag tittar alltid in hos Weekday när det kommer till denim.
 2. En minimalistisk väska i läder utan logotyp eller namn skrivet över känns helt rätt. Denna från COS håller nog i många år framöver.
 3. Marint och randigt är alltid fint på sommaren. Klänning från Zara.
 4. Sommarens finaste sko, en flip-flop med klack. Från Arket, förstås.
 5. Creoler i guld är finaste smycket på sommaren. Dessa från Glitter.
 6. & Other Stories gör de finaste, mest romantiska kläder just nu. Känns så rätt. Detta set, skulle kunna vara en pyjamas, men jag skulle bära det som det är, eller var för sig. Blusen blir fin till jeans.
 7. Jag har letat med ljus och lykta efter de perfekta jeansen, det ska vara hög midja och smala ben och så ska de vara ankellånga. Hittade de perfekta hos H&M.

Kärlek i coronans tid

2 weeks ago

Vi spenderar mer tid hemma, även här i Sverige där vi inte har total “lock-down”. Det påverkar alla de relationer (eller icke-relationer) vi har. Med alla runt omkring oss, och de vi inte har runt omkring oss. Hörde på radion att kvinnojourer har fått det tuffare, då även våld i det egna hemmet har ökat. Skrämmande. Och samtidigt kanske vi kommer att få se en babyboom i slutet av detta året, eller i början av nästa. Vad tror ni, tär relationerna mer på varandra av att vi är hemma, eller stärker det oss?

Andreas är inte min första pojkvän, inte ens man för den delen. Men för första gången i mitt liv, upplevde jag kärlek vid första ögonkastet. Det var något hos honom som direkt drog mig till honom. Kan inte direkt sätta fingret på vad, utan antagligen en massa olika saker. Till barnen, som ibland frågar vad det var som gjorde att det blev just han, brukar jag säga att det var hans sätt att gå igenom rummet, han rörde sig på ett så självklart och ganska sexigt sätt (ni ska se Hugo, när han imiterar Andreas, den där första kvällen, och går genom rummet och vickar på rumpan). Och självklart var det ju utseendet som fick mig på fall först, där, när vi såg på varandra, genom en hop av människor som trängt ihop sig inne i lilla baren på Riche den där varma sommarkvällen. Mmmm. Jag minns det faktiskt som igår, den där känslan. Att vi hade hittat något stort.

 

 

kärlek i coronans tid

Ung & nykär, och lite nervös, i den där snygge juristen. Tänk så bra det blev.

Sedan var det ju en massa andra saker som föll på plats, allt eftersom vi lärde känna varandra. Vi tog det faktiskt väldigt försiktigt i början, även om allt gick väldigt fort, vi var ju ett par bara några dagar efter att vi mötts för första gången. Men det var som om vi hade fått hand om något som var väldigt skört och som vi båda var rädda om. Samtidigt minns jag de första månaderna som i ett töcken, som om jag var konstant berusad (och det var jag ju). Och väldigt knäsvag och nästan lite blyg varje gång vi sågs.

Jag har verkligen inte “gjort rätt val” i alla relationer, de flesta innan Andreas var ganska komplicerade. I en tidigare relation, hade jag blivit placerad på piedestal, med blommor och choklad, så att säga. Men inte som en jämlik, en vän. I en annan relation, var allt så komplicerat och alldeles för distanserat. Med Andreas kände vi båda direkt att den person vi helst ville spendera all vår tid med var varandra.

Och så är det fortfarande. I sommar är det 18 år sedan vi träffades. 15 år sedan vi gifte oss.

kärlek i coronans tid

Bröllopsbild från ett 40-gradigt Rom. Om ni tycker att bildkvalitén är sådär, så är det för att jag har tagit bild på en analog bild. För, för 15 år sedan, var det ju analogt som gällde. Därför har vi inte en miljon bilder tagna med mobiltelefoner. Det gör ingenting. Jag har mina ena bilder i huvudet.

Klänningen håller dock än, tycker jag. Från Rodebjer, inköpt i all hast.

kärlek i coronans tid

10 års-jubileum i Köpenhamn. Den här bilden på oss tycker jag så mycket om. Han är lite gråare än när vi gifte oss, men kanske t o m på grund av det, ännu snyggare. 

Såklart bråkar vi också med varandra. Men det är som att de där allra eldigaste bråken, som vi hade i början av vår relation, som kanske mest var baserade på osäkerhet, har trubbats av. Och bråken gäller inte saker som är livsviktiga, utan kanske mer snarare gnabb om vem som diskat stekpannan så slarvigt (jag) eller vem som inte lyssnar vid frukostbordet (han). Till och med barnen kan våra svagheter och styrkor, och är en lika stor del av vår relation, som vi.

kärlek i coronans tid

En gång i Torekov, gjorde vi en utflykt till havet. Vi satt en stund tillsammans alla fyra, och pratade och såg ut över havet.  När vi sedan är på väg att gå, ser jag något, det ser ut som ett skelett, fast det är en trädstam som blivit uppspolad av havet, slipad på ett vackert sätt. Andreas kommer direkt fram till mig, och ser det jag ser, och egentligen utan ord, bär hela trädstammen till våra cyklar, och cyklar sedan hem med den, balanserandes på pakethållaren, med en hand på styret. Där och då, såg jag på honom med all den kärlek jag har för honom, samlad i så många år, och visste att vi utan ord, har samma mål, med det mesta i livet. Det är i de små gesterna det stora ligger.

Jag har suttit och filat på det här inlägget i några dagar, och liksom aldrig kommit mig för att trycka på “publish” för att ni kanske är trötta på ännu ett cheesy inlägg om hur kär jag är i min man. Men, här kommer det iallafall. Dåliga tider tar ibland fram det värsta hos människor, så det är viktigt att vi tänker efter och tar hand om varandra och de relationer vi har.

Så – ta hand om varandra och var rädda om varandra!

Le wishlist

2 weeks ago

Tänk att vi har så många fina svenska klädmärken! Och just nu, när vi alla kanske håller extra hårt i plånboken, eftersom vi inte riktigt vet hur framtiden ser ut, tycker jag att man också ska tänka på sina köp. Stöd den svenska klädmarknaden, köp en svensk sommargarderob!

Här kommer några av mina svenska favoriter:

le wishlist

Det här fina, fina setet från Filippa K har precis landat på hyllorna. Tänk sommarkväll, när det har varit sådär riktigt varmt, kanske du har varit en hel dag på stranden, och solen bränner lite fortfarande på huden. Du tar en sval dusch, och byter om till detta set lagom till middagen. Barfota, ute i trädgården. Ja, tack!

le wishlist

Den här blusen från Stylein har jag i svart (det är den jag bär i ingressen till bloggen) och jag älskar modellen! Därför skulle jag verkligen inte ha något emot att ha den i en somrigare variant, i vit bomull. Så fin tillsammans med en jeanskjol, som här på bilden.

le wishlist

House of Dagmar har ju ett tydligt hållbarhetstänk i hela sin produktion av kläder, därför kan man verkligen handla hos dem med gott samvete. De är ofta med i mina wishlists, men om jag ska önska mig ett speciellt plagg denna sommar, är det den tunn-stickade tröjan med krage som passar till det mesta i min sommargarderob. Sval men ändå elegant.

le wishlist

Rodebjer är med så ofta i mina wishlist, att jag hade svårt att hitta ett plagg nu, som inte redan varit med. Älskar ju allt! Men, i deras senaste släpp har de ett antal plagg i spets, och visst passar väl det alldeles utmärkt till sommaren, som denna romantiska spetsblus, som är jättefin till denna kjolen, men även till ett par urtvättade jeans.

le wishlist

Acne Studios kanske är det starkaste svenska märket vi har utomlands, och en av anledningarna är nog att de verkligen jobbar med sin passform. Därför är jag övertygad om att dessa linnebyxor, med sin lite skrynkliga vintage-look skulle sitta precis så där som jag vill. Fina till alla de tidigare plaggen jag just nämt ovan.

le wishlist

Och, eftersom jag är så förutsägbar, ingen wishlist utan Totême. Den här klänningen hade jag nog föredragit i brunt, men den tycks vara slut, så svart blir bra. För en klänning, som är hälften linne, hälften finkjol, är väl den perfekta sommarklänningen.

Le weekend

3 weeks ago

Det får nästan bli en helg genom maten jag har ätit, för det är tydligen det enda jag har tagit kort på när jag tittar igenom bilderna i mobilen.

Fredagen inleddes med utelunch med en vän på lagom distans, sedan gick jag och handlade middag. Insåg plötsligt att det nästan var omöjligt att få tag på mozzarella, alltså inte den där “vanliga” mozzarellan som går att köpa på valfri Ica/ Hemköp/ Coop, utan den något bättre mozzarellan, som jag brukar köpa på Eataly. Slut. Och jag förstår. De importeras ju från Italien. Fick lite panik när jag sedan gick till Östermalmshallen och i disk efter disk frågade efter mozzarella, och ingen hade det. Till slut hittade jag en liten bit som var alldeles för dyr för sin vikt, men just då spelade det ingen roll, det fick bli den.

le weekend

Det gjorde att jag kunde laga den där goda pastan à la Sofia Wood, som hon en gång lade upp recept på här på TWWP, en pasta med kronärtskocka, soltorkade tomater, citron, chili och just mozzarella. Så god! Fredagskvällen var räddad.

le weekend

Lördag.

Jag är en sådan person som oftast gör speciell hudvård inför speciella tillfällen, med andra ord, en sådan som lägger en sheetmask om det är fest eller en speciell middag. Nu blir det ju ingen fest, eller speciella middagar längre, så unnandet av sheetmasken får bli på en helt vanlig helg. Ni vet – som i filmen “Sideways”, där huvudrollsinnehavaren, vars absolut högsta brinnande intresse är vin, sparar sin finaste flaska vin till ett speciellt tillfälle, men till slut dricker den på en vanlig diner, i en plastmugg, ätandes hamburgare.

Så kände jag mig i lördags, när jag helt utan att ha någon anledning, lade en superlyxig sheetmask. Resultatet var dock magiskt!

le weekend

Efter sheetmasken gick jag med Oscar till en vietnamesisk restaurang, Eatnam. Hugo hade fotbollsmatcher, och när Oscar fick bestämma VAD SOM HELST att göra, valde han detta. Och inte mig emot, det var supergott.

Anledningen till att jag här tar kort på maten och inte mitt härliga sällskap, är för att Oscar verkligen har blivit petig med bilder, han fyller 13 år i sommar, och han vill helt enkelt inte att jag lägger upp bilder på honom hur som helst . Respekt.

le weekend

Därför lägger jag upp den här bilden helt i smyg, som de inte ens märkte att jag tog. Bröderna som spelar “Brothers” en helgmorgon i vår säng. Fina.

le weekend

Ytterligare en matbild (måste verkligen be om ursäkt för det här, det här är ju verkligen inte tänkt som en matblogg. Men, just nu kretsar livet mycket kring det som är en källa till lycka och glädje, och i vårt fall är det ju mat).

Andreas och jag möttes upp efter fotbollsmatcherna, handlade på matmarknaden (och tog ett glas vin i oktagnonen, perfekt tillfälle att prata igenom det som vi kanske inte vill att barnen ska höra), sedan lagade vi middag tillsammans. Oscar sjöng en Billie Eilish-låt så att tårarna strömmade på mig (skyller på vinet) och sedan tittade vi på japansk anime-film tillsammans.

le weekend

En av de positiva sakerna med viruset är att vi gör andra saker på helgerna ära vad vi gjorde innan. Vi har börjat vara turister i vår egen stad. I söndags “upptäckte” vi Långholmen. Eller, det var ju inte så mycket att upptäcka för mig, jag bodde ju i min andrahandsetta på knivsöder, inte så långt från Långholmen, när Andreas och jag träffades. Men, nu åkte vi dit, promenerade runt, spontan-träffade vänner som bor i närheten som inte vill umgås inomhus, och hittade nya smultronställen i Stockholm. Det här huset, t ex, helt fantastiskt. Vi fantiserade om att ha en fest där “när allt det här är över”. Hoppet är det sista som lämnar människan, som man brukar säga.

le weekend

När vi kom hem testade vi att ta bort iläggsksivorna i vårt matbord, bara för att känna hur det kändes att sitta kring ett runt bord. När det ändå numera “bara” är vi som som sitter runt det. Det var mysigt.

Men i ärlighetens namn var det Andreas idé att prova, jag gillar det inte, för det ger just en känsla av att det “bara” är vi. Så snart han vänder ryggen till, tänker jag lägga i skivorna igen, så att bordet blir stort, med sina åtta stolar runt omkring och några till stående i reserv bredvid, så att man kan sitta många runt i kring det. Som det ska vara.

Random

3 weeks ago

random

Utställningen “Tyst Vår” bakom Kaknästornet är inte den bästa utställning jag sett, men upplevelsen, att den är utomhus, och att vi lyckades locka med oss barnen och få dem engagerade, gjorde att vi tyckte mycket om den.

random

Det blir ju en liten promenad utomhus också, vilket känns bra i dessa tider. Och jag utmanar er att gå in i skyddsrummet, iallafall jag tyckte det var jätteläskigt.

Information om utställningen och en karta att ladda ner, finns här.

random

 

 

Har ni sett “Normala människor” på SVT?

Vänta lite, jag måste samla mig innan jag skriver om den här serien. Det här är det bästa jag har sett på länge! Hur subtilt den är filmad, dialogen, karaktärerna, miljöerna, allt, gör den magisk. Jag blev fångad direkt, och ville sträck-titta på alla avsnitt, men har inte hunnit. Och – när jag började berätta om den för Andreas började jag gråta, som om jag berättade en historia om nära vänner, som upplevt något känslomässigt stort. Ja, för bered er på att gråta. För det är omöjligt att inte bli berörd av serien om Marianne och Connell.

Se den!

random

Om ni tänkt att vänta med att köpa den där fina skålen eller fatet från Bissa G Segerson,  vänta inte inte längre, köp den nu! För om ni väntar för länge, kanske hennes keramik inte längre finns kvar. Många små företag, med handgjorda produkter dukar under i kristider. Stöd dem, så att vi kan få njuta av deras fantastiska produkter även i framtiden.

Om ni inte har möjlighet att besöka Bissa’s ateljé nere i Hovs Hallar, eller i Torekov, så säljs hennes keramik på Artilleriet, eller ännu bättre, köp från hennes egen webbshop.

random

Jag har äntligen bytt ut tightsen mot riktiga kläder nu när jag börjat jobba mer igen. Det känns positivt av mer än en anledning.

Men nu tar jag helg.

 

Farm

3 weeks ago

Ni har väl sett “Hjälp vi har köpt en Bondgård” på SVT Play där vi får följa med Brita Zachari och Kalle Zachari Wahlström under ett år på deras nya gård? Det har i alla fall jag. OCH jag har varit där IRL (trumvirvel…) eftersom jag fick äran att styla Brita och lille Björn. Så fint de har fixat huset och alldeles själva (nästan) dessutom, det gör ju att man blir inspirerad. Och väldigt roligt att få titta in i deras värld.

farm

Först och främst – det där köket! Och golven! Och pärlsponten på väggarna!

Klänningen är inte så tokig den heller, kommer från Second Female.

farm

Närmare bild på fina klänningen, och söte Björn.

farm

Sen – dörrarna! Hur vackra?!

Den rosa klänningen kommer från H&M (jag hittar inte exakt denna på deras hemsida, men den här är väldigt lik denna.)

farm

Vi i teamet, som bara är tjejer, ber Kalle ge Brita Björn på bilden, men jag har ju inte tagit med mig några kläder till honom, så vi ber honom helt enkelt att ta av sig tröjan. Inga konstigheter alls, om man inte vänder på det. Hur skulle det se ut om ett helt team med bara män, bad en kvinna att ta av sig på överkroppen “för att bilden blir bättre då…?”

Hur som helst, Kalle ställde upp för oss, och bilden blev ju också hur bra som helst, tack vare det.

farm

Måste ju också ha med den här bilden, med finaste Rodebjer klänningen.

Alla bilder, plus några till, och en lång intervju, finns ute nu i tidningen mama. Fotograferat av Hannah Hedin och hår och make av Petra Stenhammar (som dessutom hjälpte Brita att få ut en glasbit ur foten).

 

Summer wardrobe

4 weeks ago

summer wardrobe

Jag har ju bestämt mig för att måla om hela köket på landet i sommar, ett projekt som säkert kommer att ta tid, då målarfärgen som målades på luckorna på 90-talet, är tjock som sirap, och jag måste nog luta av alla luckor innan jag målar den nya färgen. Vilken färg, undrar ni? Det blir grått. Originalfärgen från när huset byggdes är grå, men jag tänkte måla en varmare grå än den. Kommer bli snyggt, hoppas jag.

Men – till det väsentliga – därför ser jag framför mig en helt ny garderob som passar situationen. Hittade den här bilden i Billgrenwoods flöde, och kände att precis så här vill jag se ut! En blandning av denim, linne, urtvättad bomull, blir min absoluta sommargarderob på landet.

summer wardrobe
summer wardrobe
 1. Byxdress, overall eller jumpsuit. Kärt barn har många namn. Denna från COS hoppas jag blir lagom sliten och skrynklig, för att få det där rätta uttrycket jag är ute efter.
 2. Jeansshorts, ett måste. Antingen klippa av ett par gamla jeans, eller dessa från ARKET.
 3. & Other Stories har kommit ut med en hel kollektion av kläder som känns vintage. Den här blusen är perfekt för min sommarlook!
 4. Det finns nog ingen annan sko än Birkenstock till den här looken (eller träskor, men då måste de också vara slitna). De här är i färgen “Mocha”
 5. När jag har målat färdigt på kvällen, drar jag bara en stor klänning över mig, för att dricka ett glas rosé och äta middag med familjen. Denna från H&M.
 6. Ett par linnebyxor som kan få åldras tillsammans med mig, från AF Agger. Så fint att knyta skärpet så här.
 7. Ytterligare en drömmig blus, denna i spets från Rodebjer
 8. Om jag inte hittar snickarbyxor vintage, vilket jag helst vill, så att de redan är slitna, blir dessa från By Malene Birger fantastiskt fina.
 9. Om det blir lite kyligt på kvällen, tar jag på mig en stickad väst, även den med vintage-känsla, från Ganni

Grey gardens

1 month ago

Grey Gardens

Peter Beard, fotograf, saknades i tre veckor innan han hittades död, 82 år gammal, en bit ifrån sitt hem i Montauk. Hans död verkar väcka lika mycket uppmärksamhet som hans liv. Han var mitt i smeten i New Yorks partyelit på Studio 54 på 70-talet och umgicks bl a  med Andy Warhol, Bianca Jagger, Truman Capote och Lee Radziwill, som beskriver honom som “vacker som en grekisk gud”.

Lee umgicks med honom en sommar i hans hus vid vattnet i Long Island och det var så han kom i kontakt med Lee’s faster Edith Bouvier och hennes dotter little Edie, som på 70-taleet bor i ett förfallet hus, i East Hampton.

Grey Gardens

Peter och Lee besöker huset i en dokumentärfilm som jag just sett på SVT Play, “Den Sommaren”. Då är huset i otroligt dåligt skick, de har ingen el och vatten och det bor säkert 700 katter i huset. De två kvinnorna har levt ensamma i misär bortom civilisationen och man misstänker att de har levt på kattmat, då hela källaren är fylld med tomma kattmatsburkar…

Men, Lee’s syster, Jackie, eller rättare sagt, Jackies nuvarande man, Ari Onassis, gör en insats och låter renovera huset så att levnadsstandarden blir bättre för de båda kvinnorna. Självklart är de missnöjda och tycker att “det var bättre förr”.

 

Grey Gardens

Under hela dokumentärfilmen säger inte Peter eller Lee ett enda ont ord om de båda kvinnorna, trots att de verkar var heltokiga båda två, utan han fascineras bara av att de är spännande och excentriska.

Efter att de har varit där, åker filmarna Albert och David Maysles tillbaka och gör den ikoniska dokumentärfilmen “Grey Gardens” som blir känd över hela världen, och en stor inspiration i bl a modebranschen.

 

 

Grey Gardens

Eftersom den här historien med de två kvinnorna, som kommer från en överklass som nu lever i misär har det även gjorts en spelfilm 2009 med Jessica Lange och Drew Barrymore. Den här går att hitta på HBO tror jag, men den är ju inte lika minnesvärd som den riktiga dokumentären.

Huset, Grey gardens, var nyligen till salu för 190 miljoner kr (då har det varit en annan ägare emellan som renoverat huset). Men historien om Big Edie och little Edie  fortsätter att fascinera.

 

Summertime sadness

1 month ago

Det är ju med lite vemod vi tänker på sommaren. Ingen vet riktigt hur det kommer att bli, vi lever plötsligt i en tid där ingenting är sig likt.

Vi har ju ändå turen att ha ett hus i Sverige, dit vi kan resa och sätta oss själva i karantän i två veckor innan vi börjar röra oss med locals. Och vi kan vara där hela sommaren, så länge barnen har sommarlov. Längtan dit är stor nu.

För där kan vi:

summertime sadness

Få vara på den plats vi älskar mest av allt

summertime sadness

vakna på morgonen och veta att det är första dagen på sommarlovet

summertime sadness

Borsta tänderna alla samtidigt i världens minsta badrum

summertime sadness

Plocka fläder och sätta i vatten så att hela rummet luktar gott

summertime sadness

äta charkuterier från träbräda som vi fått i gåva av övernattande gäster

summertime sadness

Cykla överallt

summertime sadness

äta frukost hur sent som helst

summertime sadness

För att sedan klättra i klätterträdet nere i byn

summertime sadness

Se sin man förvandlas till trädgårdstomte

summertime sadness

För att sedan äta middag med havet som kuliss

summertime sadness

Pussas

summertime sadness

Och dricka champagne med vänner i trädgården

summertime sadness

Äta ostron på Hamnkrogen med vänner

summertime sadness

Ligga på stranden hela dagarna

summertime sadness

cykla till Fabriken och titta på Bissas fina keramik

summertime sadness

sitta på bryggan utan kläder på överkroppen för att det är så varmt

summertime sadness

Äta magisk lunch på Norrvikens trädgårdar

summertime sadness

Och låtsas vara biodlare med sina egna bikupor

summertime sadness

Yoga på Torekov Hotell på morgonen

summertime sadness

Bädda fint åt gäster som är på väg

summertime sadness

Ha gäster som bor i Sovhuset

summertime sadness

Köpa ägg från Lindegrens gård

summertime sadness

Knipsa äppelkvistar i trädgården och sätta i vaser som köpts på loppis

summertime sadness

Ha sovmorgon varje dag

summertime sadness

Fiska krabbor i hamnen

summertime sadness

Titta på himlen som är som en tavla varje kväll

summertime sadness

Njuta av vårt nyrenoverade badrum

summertime sadness

Vara lite oaktsam och bränna sig på näsan första dagarna i solen

summertime sadness

Äta lunch i trädgården

summertime sadness

Och äta middag på framsidan av huset, där man ser havet

summertime sadness

Eller varför inte äta middag på Hamnkrogen med ett glas champagne och gott sällskap?!

summertime sadness

Bli brunare än brunast

summertime sadness

på stranden

summertime sadness

Ta med sin pappa, som är på besök, på ett kvällsdopp och höra att det var värt hela resan, bara för just det där doppet

summertime sadness

Ha många gäster, i flera generationer

summertime sadness

Ta med sig pick-nick och åka ut till Hallands väderö, med “Nanny”, båten, och stanna där hela dagen

summertime sadness

Åka till Hedentorps och botanisera bland allt fint som finns där

summertime sadness

Ta ett kvällsdopp igen

summertime sadness

Sätta upp nya tavlor i vardagsrummet, men samtidigt också behålla de gamla

summertime sadness

Ta ett kvällsdopp igen

summertime sadness

Äta färska jordgubbar när de har samma färg som rosorna från trädgården

summertime sadness

Och bara sitta och njuta och titta på solen & havet medan Andreas lagar middag

summertime sadness

cykla ner till byn

summertime sadness

och titta på antika fynd hos Helena Rääf inredning

summertime sadness

sedan ner till hamnen

summertime sadness

och bli inspirerad av havet, himlen, luften

summertime sadness

Åka till ett kafé i hovs Hallar och äta hemmagjorda bullar

summertime sadness

Alltid ha med sig en korgväska med badkläder, ifall att någon vill bada

summertime sadness

Ta en promenad på heden, bort till Dagshög och tillbaka

summertime sadness

Äta lunch med Elin & barnen och ta ett glas till medan barnen går och köper glass i Parkis

summertime sadness

Och träffa andra vänner där nere

summertime sadness

Njuta av ens absoluta favoritplats på jorden

summertime sadness

Och fundera över renoveringen av köket, i sommar ska alla luckorna målas om.

summertime sadness

Cykla ner till heden

summertime sadness

leka bland stenarna på heden

summertime sadness

Dela som bröder på en glass

summertime sadness

Sätta sig i bilen och njuta av det vackra, Skånska landskapet

summertime sadness

Åka till Form 1900 och köpa rottingsoffor

summertime sadness

Fira Midsommar med de man älskar mest och vara färgkoordinerade

summertime sadness

Laga en födelsedagstårta och hallongrottor helt själv, fastän jag är värdelös på att baka och laga efterrätter, för att Oscar fyller år. Och vara ganska nöjd med sig själv.

summertime sadness

Sitta inne och äta middag när det regnar utanför

summertime sadness

Och köpa ännu fler rottingstolar att sitta i

summertime sadness

Och sätta kvistar med bär i vaser i hela huset

summertime sadness

Hitta sitt barn utan Ipad men med ett kulspel i trä

summertime sadness

Och återigen njuta av den vackraste, mest dramatiska himmel som finns.

Ja, finns det mer att säga egentligen? Snart är den här, sommaren.