The Way We Play

Malin Rudén


Le wishlist

35 mins ago

Det går ju inte att undvika att se att klädbutikerna har ett fokus nu – fest! Sammet, paljetter, rosetter och satin trängs nu i skyltfönstren. Man blir ju lite sugen. Om jag hade varit hemma, hade jag nog burit svart. Så här skrev Anna till mig:

“Vet att du gjort det förut men jag älskar dina wishlists a la budget!
Sen gärna ett inlägg med inspiration för klädsel på nyår, alltid ångest i min värld.”

Och eftesrsom jag själv redan var lite sugen på ämnet, så blir veckans önskelista på temat fest:

 

le wishlist
le wishlist
le wishlist
le wishlist
 1. Jag har hittat ett nytt svenskt smyckesmärke, och älskar allt, bl a dessa örhängen. Spana in Nootka, så förstår ni vad jag menar!
 2. Om jag var hemma i Sverige över jul & nyår skulle jag vilja ha den här klänningen. Så fin, med sina puffärmar, vackra liv och perfekta kjollängd. Från &Other Stories.
 3. Det är så fint med bara små slip-in skor till klänning, kan bli lite högtravande med högklackat, om ni förstår vad jag menar. Dessa från Totême har länge stått på min önskelista.
 4. Liten väska som passar till allt, men ändå är en accessoar i sig, ATP Atelier.
 5. Ett par klassiska högklackade skor är alltid bra att ha, så snyggt till byxa. Jag tycker att det är snyggast med en rak klack (alltså inte insvängd) som på dessa, från Flattered.
 6. Gillar man inte, eller känner sig inte bekväm i kjol eller klänning, är det ju fint med en lite finare byxa i satin, som dessa från Arket. Fint att som på bilden, stoppa in blusen så att midjan syns.
 7. Så cool är blusen från Zara, som en smokingskjorta, fast svart och för tjej och med de perfekta vida ärmarna. Är du modig, bär du den utan något under, annars är det fint med ett svart linne med smala axelband till.
 8. Paljetter gör sitt till feststämningen, som i denna paljettkjol från H&M. Bär den helst med något “matt” till, supersnyggt med bara en enkel, svart, T-shirt. Med fina skor och smycken, kommer du ändå vara finast på festen.
 9. Kavajen är ju en favorit året runt, denna från Stylein är extra fin och passar till högtider.
 10. Ett litet hårspänne, så enkelt, men ändå så fint, för att få till den där Bardot-frisyren vi alla drömmer om, från &Other Stories
 11. Slipklänningen, här från ARKET, tycker jag är snyggast med platta slip-in skorna till.
 12. Du kan ha den transparenta kapp-klänningen från Rodebjer över nästan vad som helst som du redan har i din garderob, så kommer det att kännas som nytt.

Hoppas att du blev inspirerad, Anna! Det kanske räcker med att man uppdaterar med en sak – en ny blus eller ett par nya örhängen, eller skor, så går det att använda det man redan har hemma till.

Malin Rudén

Malin, yrke stylist
gift med Andreas, Oscar 11 år, Hugo 8 år
malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se