The Way We Play

Malin Rudén


Super ultra mega inspiration

10 hours ago
super ultra mega inspiration

helgen var så himla härlig, vi umgicks med vänner och varandra, lagade god mat och hade det allmänt bra. sedan, när gudmödrarna bjöd pojkarna på bio, fick Andreas och jag en spontan egen stund tillsammans (vi har nästan aldrig barnvakt) så vi passade på att ta ett glas bubbel på Riche. eller, faktiskt så blev hovmästaren Åsa så glad att se oss, så hon bjöd oss på bubbel. tack Åsa, jag tror att du läser det här!

ovan ser ni förresten Andreas julklapp från mig, ett mobilskal med hans initialer från The Case Factory. jag fick en handväska från Loewe av honom, han fick ett mobilskal. ja, men det är väl rättvist….?

super ultra mega inspiration

men, nu måste jag faktiskt skriva om det som gjorde det starkaste intrycket under helgen. har knappt kunnat sova efter att ha sett Margiela för Hermès-utställningen på Artipelag i söndags.

efter att ha varit en väldigt avantgardistisk modedesigner, blev många förvånade när Hermès valde Martin Margiela som chefdesigner för sitt modehus (1997-2003). jag minns ju den här perioden, eftersom jag själv börjat jobba som stylist då, och Margiela alltid varit en favorit hos mig.

super ultra mega inspiration

det han gjorde för Hermès var tidlöst, exklusivt och elegant och man kan tydligt se var t ex Totême har hittat sin inspiration.

 

super ultra mega inspiration

en annan viktig detalj är att Margiela alltid använde modeller mellan 25 och 65 år gamla på sina visningar. han gjorde det i sina egna visningar först, men sedan även för Hermès, där faktiskt köparen var en “mogen” kvinna. svindlande tanke om Margiela hade fått ta över Céline idag, han hade ju skapat kläder för “riktiga” kvinnor…

super ultra mega inspiration

Margiela själv valde att lägga fokus på sina kläder, han har aldrig visat sitt eget ansikte, som en protest mot 90-talets kändiskult. även många av hans visningar dolde han modellernas ansikten, för att just ta fokus till kläderna, som här.

super ultra mega inspiration

Margiela använde själv orden för att beskriva sitt arbete för Hermès: Comfort, Quality, Timelessness, Everlasting, Handmade, Tradition, Everlasting, Elegance in movement.

super ultra mega inspiration

alltså hur glad är jag där jag svängde runt och tog bilder på alla fina kläder jag kunde se?!

super ultra mega inspiration

de här kläderna är ju lika moderna (eller tidlösa) idag som då de skapades för Hermès, och hur gärna skulle man inte vilja ha nyckelringen, klockan med dubbla armband, en djupt v-ringad cashmere-tröja, de höga läderhandskarna, en camelfärgad, vändbar rock osv.

super ultra mega inspiration

annars kan man ju alltid nöja sig med ett inspirerande besök på Artipelag, och där äta en utställningsinpirerad bakelse. det gjorde vi!

Malin Rudén

Malin, yrke stylist
gift med Andreas, Oscar 11 år, Hugo 8 år
[email protected]
instagram malin_ruden