The Way We Play

Malin Rudén


We are the world

11 hours ago

häromdagen sa min oscar, apropå ingenting, att på 60-talet var vi  3 miljarder människor på jorden, och nu är vi 7,5 miljarder. skrämmande tanke, hur många är vi om 50-60 år till?! kommer alla jordens resurser att räcka? hur länge? och vad kan vi göra för att minimera det fotavtryck vi lämnar efter oss?

nämnde detta för en kompis, och hon sa att hon tänker på detta JÄMT. hon känner det som att hon sitter på ett flygplan och skriker “vi kommer att kraschaaaaaaa!!!!” och alla bara sitter lugnt runt omkring henne, och bläddrar i tidningar och äter jordnötter. typ.

 

we are the world

det är med exakt dessa tankar i huvudet, som jag kliver in på presentationen med manasi7, ett helt nytt och ekologiskt skönhetsmärke.

bakom märket finns susanne manasi (i blå kavaj) som själv jobbat som makeupartist. hon menar på att om vi äter rätt och medvetet, påverkar detta vårt immunsystem, och i förlängningen även vår hud. och då vill vi ju inte sätta vad som helst på denna hud.

we are the world

och eftersom hon saknade en helt naturlig och organisk premium makeup-kollektion, påbörjade hon arbetet med manasi7.

we are the world

förutom att produkterna är organiska eller naturligt odlade, är det en ganska liten kollektion (jag minns inte i skrivande stund hur många) som är tänkta att vara länge. istället för att följa trenden och hela tiden behöva köpa nya produkter (överkonsumtion) ska du klara dig med ett fåtal produkter, som är gjorda för att användas tillsammans. det finns t ex bara en mascara.

we are the world

även förpackningarna är ekologiskt framtagna, för ett gott samvete

we are the world

och produkterna, som den här bronzelightern, tydligen redan en storsäljare, känns otroligt fint på huden, och ger en fantastisk lyster.

och känns helt rätt att använda.

we are the world

så många bäckar små, kanske. om vi alla blir mer medvetna, konsumerar rätt, mindre och ekologiskt, och använder manasi7 istället för ett icke ekologiskt makeup, kanske vi kan lämna ett mindre fotavtryck efter oss.

Malin Rudén

Malin, yrke stylist
gift med Andreas, Oscar 11 år, Hugo 7 år
[email protected]
instagram malin_ruden