Sommarhus

2 days ago

Det regnar ute och temperaturen har gått ner några grader. En son är borta, valde helt själv att åka på filmkollo mitt i skogen 3,5 timma härifrån, utan att känna någon där. Andreas sitter i vardagsrummet och jobbar och från det andra vardagsrummet – TV rummet, hör jag hur Hugo roar sig själv med någon elektronisk devis. I saknad av sin bror sov han hos oss ikväll och han ligger så nära att jag har svårt att sova. Det är ju helt underbart att båda våra söner fortfarande är så fysiska och nära, men det är skillnad att sova bredvid en, säg tre-åring och en tio-åring. Men – vad gör lite sömnbrist – det är sommarlov och sömn kan tas igen.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Jag funderar mycket på inredningen i vårt ”nya” hus. Det är ju fint om det stämmer ihop med det andra huset, där det är dansk 60-tal som dominerar (enligt Andreas köpte hans morfar alla möbler på en gång, och vi vet inte om han var praktisk eller hade väldigt god smak, för det är mest Borge Mogensen original i hela huset).
Samtidigt är det här ett hus som står tomt större delen av året och påverkas av väder och vind, så det är ingen idé att ha dyra möbler och konst här.
Mina ledord är ändå danskt, rotting, Svenskt Tenn,  trä och naturfärger. Tycker bilden från ovan är en fin inspiration.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Såklart hämtar jag också inspiration från Börge Mogensens egna hem

Sommarhus

Bild från Pinterest

Och andra, lite mer dramatiska rum. Men det är inte så långt i stilen från det vardagsrum vi har idag och det ändrar vi inte på.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Men känslan kommer nog att bli modernare, nu när det blir ljusa furugolv och vita väggar i hallen

Sommarhus

Bild från Pinterest

Först fanns det fem rum med våningssängar, nu, efter att vi tagit bort några väggar, blir det bara ett så litet rum kvar, de andra rummen är större med plats för dubbelsängar. När hantverkarna tog bort golv och innerväggar lyckades de inte rädda den gamla våningssängen och garderoben, så nu är det upp till oss vad det blir för lösning därinne.

Sommarhus

 Bild från Pinterest

Den nya fasaden kommer också ge ett modernare intryck. Vi valde precis just denna lösning, med tre bredder på plank och en träyta som efter behandling kommer att bli silvergrå.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Så med svart tak och svarta fönster och dörrkarmar, kommer utrycker att bli ungefär såhär.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Drömmen vore ju att i förlängningen bygga ihop de två husen – Sovhuset och det sociala huset – med mycket fönster så att vi fortfarande kan se havet när vi är på insidan av vår tomt.

Sommarhus

Bild från Pinterest 

Jag kommer alltid tillbaka till dessa solstolar, ritade av Björn Hultén för boutställningen H55 i Helsingborg 1955. De skulle passa vårt hus perfekt.

Sommarhus

Slutligen en bild från det befintliga badrummet som vi renoverade för tre år sedan som alltså är det enda i huset som vi inte ändrar på nu, men som passar perfekt med resten av stilen på huset.
Eller vad tycker ni?

Sommarlov

3 days ago

Har ni sett ”Timmarna” med Nicole Kidman, Julianne Moore och Meryl Streep? När den kom för flera år sedan blev jag helt tagen, och nu när den finns på Netflix såg jag den igen med Oscar. Hela filmen är bra av många anledningar, men det som berörde mig mest med filmen är den scenen när Meryl Streeps karaktär Clarissa beskriver för sin dotter om ett ögonblick i livet där hon upplevde lycka och att hon trodde att det var början på något stort. Istället var det då, bara då, hon upplevt riktig lycka och som vuxen kvinna är det den enda stunden som fortfarande betyder något i hennes liv.

Sommarlov

När jag är här upplever jag lycka så stark och jag hoppas att det här är bara början på en lång sommar fylld av det.

Jag försöker att inte ta allt det där som jag längtat efter hela året för givet.

Sommarlov

Men det är ju underbart att vara här, det tycker vi alla.

Jag låter nog bilderna tala för dem själva:

Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov

Idag åkte Oscar på en veckas läger. Han är ju 13, snart 14 år gammal men jag har ändå svårt att släppa taget om honom. Han är en av de finaste människor jag känner (inte min förtjänst, han föddes så) och jag kommer att sakna hans sällskap, eftersom han är en av de personer jag tycker mest om att umgås med.

När han var en liten bebis, ville jag inte att han skulle växa en millimeter. Men sedan har jag njutit av alla olika åldrar som vi passerat medan han växt upp och just nu är det en väldigt rolig tid.

Och se på honom nu – plötsligt ser jag så kort ut bredvid honom…

Sommarlov

Vår renovering går sakta framåt men är tyvärr inte klar, som vi hade hoppats på när vi kom ner för sommaren. Det saknas golv och dörrar, men när det är klart börjar det roliga, när ska vi börja inreda huset.

Det här är ju bara början på vad som förhoppningsvis kommer att vara en lång sommar fylld med lycka.

Le week

1 week ago

Ja hörni, dagarna bara rusar förbi. Och det här är ju den bästa tiden på hela året så jag försöker stanna till och njuta, dra in den klorofyllgröna doften från allt som är grönt och lyfta blicken och titta på allt och alla.

Våren och sommaren startade ju nästan i samma sekund som vi flyttade hem, ändå känner vi oss lite lurade på våren. För det är ju först här hemma som vi njuter som mest.

Le Week

Så här tom ser ni aldrig Nybrogatan, men när jag gick och köpte bröd tidigt i lördags morse, kunde jag inte låta bli att stanna och ta en bild. Där ligger de, alla restaurangerna som bubblar av liv om kvällarna, pampiga Astoria, lilla pärlan Schmaltz, party- Ciccio’s och Villa Dagmar. För att inte tala om alla ställena mitt emot.

Le Week

Det är inte bara vi via som är glada över att vara hemma igen, barnen njuter också i fulla drag. Får nästan lite dåligt samvete över att Hugo aldrig klagade när vi bodde i Norra Tornen, men nu så tydligt visar var han känner sig hemma.

Le Week

Att ha badkar har också varit saknat, jag var tvungen att testa om skateboarden verkligen fungerade som “vinbord” i badkaret, och det gick alldeles utmärkt. Tills Hugo hörde att jag tappade upp ett bad och genast hoppade i, då var jag snabbt tvungen att flytta på både vinglas och skateboard.

Le Week

Hämtade ut lampan, som fått en längre sladd på Brunells, och kunde åter hänga upp den över matbordet. Nu är det bara tavlorna kvar som ska hängas upp, sen är vi 100% i ordning igen.

Le Week

Och jag köpte ett nytt plagg till min garderob, det första på väldigt länge. Sen hade jag de vita jeansen varje dag efter det. Så funkar jag.

Le Week

Det blev ett par Rowe från Weekday som inte är helt kritvita, utan äggskal, kitt eller offwhite, beroende på vad man gillar. Jag älskar dem.

Le Week

Nu började också flip-flop säsongen, min favorit-säsong.

Le Week

Det enda som är viktigt då är väl att fötterna är någorlunda putsade, och jag svär på den här fotcrèmen från Exuviance, jag sover med den och vaknar med bebisfötter. Jag lovar, prova själva ska ni se.

Le Week

Putsade håret också.

Både jag och min frisör var exalterade över att jag ville ha håret kortare

Le Week

Men såhär i ärlighetens namn så blev det inte så stor skillnad, trots att det rök minst en decimeter.

Så nöjd ändå, färgen blev magisk och kommer förhoppningsvis hålla hela sommaren.

Le Week

Jag hade även en fotografering förra veckan, och gjorde sedvanlig fitting innan för att får en känsla för hur kläderna kommer att bli på bild. Den här helt magiska klänningen från danska Baum & Pferdgarten kommer i höst. Synd, den hade passat perfekt för det där speciella tillfället i sommar.

Le Week

Provade också dessa örhängen från Nootka som jag lånat för fotograferingen, och blev helt förälskad, dessa små mini-hoops i silver kom genast först upp på min önskelista.

Le Week

Vi provade vår nya granne Astoria, och av någon anledning har jag varit skeptisk, men blev helt blown-away av hur gott det var. Trots att de hade haft en brand i köket på morgonen, och därför var tvungna att erbjuda en något mindre meny, blev vi supernöjda med maten. Kan varmt rekommendera sallad Nicoise som jag åt, eller musslorna och gödkalven med tryffel sås.

Le Week

Men nu lämnar vi allt det här härliga för ett annat härligt ställe – vårt landställe.

Ser ändå fram emot att spendera hösten här, på “min gata i stan”.

Veckans stiltips – beachwear

2 weeks ago

Det här kan bli sommarens sista stiltips – och vad passar bättre än bad och strandkläder då?

veckans stiltips – beachwear

Nästa vecka drar vi till landet och ska vara där hela sommaren, så jag håller på att förbereda min egen packning. Vi ska ju vara i Sverige hela sommaren är det tänkt, men jag hoppas ändå på varmt väder och har en målbild som inkluderar sandaler, stråväska, tunika och bikini.

Låt oss hålla tummarna.

veckans stiltips – beachwear
veckans stiltips – beachwear
veckans stiltips – beachwear
veckans stiltips – beachwear
 1. Sola, men sola säkert. På 80-talet användes det oljor för att man skulle bli brunare, nu när vi vet hur skadlig solens strålar är för huden, skyddar vi oss. Bäst och snyggast är det ju i den här hatten från Arket.
 2. Det finns ju en uppsjö av kaftaner och tunikor på marknaden just nu, men den från HOPE är nog snyggast av alla
 3. Ja, den här kjolen från Stylein har jag haft med förut. Men faktum är att jag kommer att ha den över min baddräkt i sommar, både till och från stranden, men även på kvällen när vi äter middag i trädgården
 4. Den här baddräkten från By Malene Birger påminner om min från Eres, så den hade jag köpt om jag inte redan hade en liknande.
 5. Stråväskan finns ju också i så många olika modeller, den här från Rodebjer kan även användas i stan
 6. Själv kommer jag att ha Havianas dygnet runt, men vill man vara lite finare, är dessa sandaler från Totême perfekta. De har ju för övrigt också väldigt fina badkläder.
 7. Tack och lov att det finns baddräkter, och att modet förespråkar höga bikinibyxor, annars hade jag inte kunnat gå till stranden. Scampi har så fin kvalitet i sina badkläder, och håller hur länge som helst, så jag skulle satsa på en klassisk modell
 8. Birkenstock i plast fungerar bra överallt, och de är snygga också
 9. COS har alltid haft bra badkläder, den här baddräkten är så fin. Sno mannens linneskjorta över, för sommarens bästa look
 10. Jag har förälskat mig i ett nytt märke, Florence Owens, skapat av Kristin Nyström som tidigare gjorde barnkläder. Hennes badkollektion är snäppet coolare, och jag vill ha allt, bl a det här setet.
 11. Det går inte att skriva om badmode utan att ha med Filippa Ks badkläder. I många år har de gjort bad med hög kvalité och bra passform, som håller både som modell och tyg i många år.
 12. Ellen Dixdotters stil har varit så självklar nu så länge, och eftersom hon är VD på By Malene Birger känns det som att jag blir lite hon om jag har på mig den här kaftanen.
 13. På vintern bär jag silver, men på sommaren är ju guld finast mot solbränd hud. det här halsbandet från Blue Billie får följa med mig till stranden.

Le wishlist

2 weeks ago

Vilken helg – vilket väder!

Önskar mig både lite nya kläder att komplettera garderoben med och ny inredning till vår ny-gamla lägenhet.

Le Wishlist

Bild från The Frankie Shop

Jag är helt besatt av ett sådant här set i ton i ton, som detta från The Frankie Shop. De har dessutom en hel glasskiosk full av olika färgställningar, och det finaste är ju just att matcha skjorta med shorts. Känns som en pyjamas, men kan förstås bäras var för sig. Och hur fint är det inte med det färgstarka örhänget till? Denna vecka ska jag styla  en plåtning och för en gångs skull ta i och ha färg och mönster, leopard och Libertyprint. Det känns att färg är tillbaka och det är väl inte så konstigt, med tanke på att vi just har tagit oss igenom en pandemi. Min inspiration är @carolinebillebrahe och hennes eklektiska stil.

Le Wishlist

Själv kommer jag nog  att hålla mig till min grå/ beige/ brun/ svarta stil ett tag till, iallafall i inredningen, men jag skulle kunna tänka mig att matcha de färgerna med några pastelliga lakan från Midnatt. Har hört att de inte bara har fina färger, men även är jättesköna att sova i.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 3
Le Wishlist

Bild från Artilleriet

Eftersom min äldste son är längre än jag, börjar det bli trångt i soffan, och vi tittar på en möbel som kompletterar de vi redan har. Just nu lutar det mot en Etcetera Lounge Chair, en riktigt 70-talsklassiker som skulle göra sig utmärkt i vår sekelskifts-lägenhet. Älskar när man blandar stilar, vi har ju möbler från flera olika årtionden och sekel hemma, då blir det mer  levande.

Le Wishlist

Jag skulle verkligen, verkligen vilja ha denna klänning från Matteau, den passar ju både på stranden och att ha på en somrig middag med sandaler och smycken till. Jag firar en speciell dag i sommar och letar fortfarande efter den perfekta klänningen till den dagen.

Le Wishlist

När vi kör “finn fem fel” med vårt vardagsrum, är det är det alltid mattan det faller på. Precis som när jag köper kläder, går processen långsamt även med inredningen här hemma och vi tänker igenom allt länge innan det blir köp. Då brukar vi också behålla det i många år efteråt. Så mattan har varit en lång process och vi har letat och provat oss igenom så många olika märken och varianter, tills vi hörde om samarbetet mellan en av de bästa inredarna vi har i Sverige, Lotta Agaton och Layered. Lotta  har skapat en kollektion med möbler och mattor som kommer ut någon gång nu i juni och jag väntar fortfarande med spänning på en matta därifrån, som kommer att ändra utseendet på hela vårt vardagsrum.

Le Wishlist

Bild från Pinterest

Slutligen så önskar jag mig en ny hår-look. Jag har bokat tid hos frisören denna vecka, och precis dagarna innan måste jag alltid hålla mig från att ta fram saxen och bara klippa av det. Jag har ju gjort det förut, och det brukar inte bli så bra, plus att min frisör har ett himla schå att försöka rädda det efteråt till en bra frisyr, så jag låter bli.

Men jag är väldigt sugen på att klippa av det en ganska rejäl bit, och kanske spara ut luggen. Mitt hår är tjockt och tungt och växer fort så jag tänker mig att denna frisyr skulle hålla längre och också bli lite luftigare så här på sommaren.

Vad tror ni?

Veckans stiltips

3 weeks ago

Den här veckan har jag fått en läsarfråga som är väldigt aktuell så här års:

veckans stiltips

Det händer nästan varje år. Sommarvärmen kommer plötsligt och vi rotar i garderoben för att hitta något som passar årstiden. Och där hänger de på rad – klänningarna och tunikorna som var så rätt på landet, eller på Mallorca, där vi slappt svassade runt i sandaler och utsläppt hår. Men – fungerar samma klänningar i stan och dessutom på kontor?  Njaa. Låt oss se.

veckans stiltips

Bild från Pinterest

Det ideala enligt min klädfilosofi är ju att hitta kläder som passar alla tillfällen, eftersom jag tänker långsiktigt och hållbart och vill ha en liten garderob med kläder som jag verkligen använder. Så kanske det går att trolla med accessoarer som skor, handväska och accessoarer för övrigt för att göra en “lantlig” klänning lite mer “city”. Jag brukar alltid köra kavajtricket, dvs en kavaj nonchalant slängd över axlarna, och genast känns man mer buisness.

Men jag har även tittat på klänningar som finns ute nu, som skulle kunna fungera i stan, och förhoppningsvis på landet också, fast med stickad tröja och Birkenstock till:

veckans stiltips

By Malene Birger

Jag måste ju börja med By Malene Birger, där Maja Dixdotters första magiska kollektion har börjat komma i butik. Här finns det många klänningar som jag tycker passar både på jobbet och på landet. Visualisera den där kavajen över axlarna, eller en trench, och de funkar verkligen. Med stängda skor och en handväska under armen. Älskar den mittersta looken med byxa under klänningen, här i samma färg och material, men det går ju också att bryta av. Långa tunikor går ju alldeles utmärkt att ha vida byxor under, så snyggt. Så här skulle verkligen de coola Köpenhamns-danskorna klä sig.

veckans stiltips

Totême

 Även hos Totême finns det klänningar som passar till kontoret, jag skulle väl säga att den första är så fin att den även passar till fest (min drömklänning). Den andra, som även finns i svart är i skön trikå, perfekt i värmen, men fortfarande stilsäker nog på kontoret. Och på stranden.

veckans stiltips

House of Dagmar

 1. Den här klänningen från House of Dagmar är det ju fint att ha byxa under, men fungerar också bra utan.
 2. Den här modellen på klänning är väl den ideala kontors-klänningen, klassisk och smickrande på alla
veckans stiltips

1.Den här klänningen från Ganni kanske verkar svår för att den är tajt över bysten, men det är en smickrande modell som passar alla

2. & Other Stories har en klännings om jag tycker är så fin med sin markerade midja, men ändå lösa modell.

3. Rodebjers klänning har jag haft med förut, men den stämmer ju precis på beskrivningen ovan

veckans stiltips
 1. Apropå trikå, en hellång t-shirt-klänning, som denna från COS, kan vara hur elegant “The Rowig” som helst med snygga accessoarer till. Och den där kavajen.
 2. Arkets sköna klänning fungerar lika bra på stranden som i city, t o m på after work
 3.  Och en klänning från Stylein som med sina puffärmar markerar midjan lite extra. Passar var som helst.

Flera av de här klänningarna finns i andra färger om ni inte gillar svart, som jag.

veckans stiltips

bild från Pinterest

En annan fråga som jag ofta får är huruvida man ska klä sig när man blir äldre. 

Jag tycker ju att det modet som jag förespråkar är tidlöst och därför passar alla åldrar. Det finns inga pekpinnar eller falluckor så länge man själv känner sig bekväm och fin. Alla de klänningar som jag nu rekommenderade ovan, passar ju även oavsett ålder. Jag tror att jag kommer att klä mig likadant som jag gör nu om 20-30 år och fortfarande välja kläder med kvalité som håller länge.

Just nu lever vi också en tid där den äldre kvinnan hyllas, framförallt i Europa där erfarenhet går före ungdom, och modemärken som Celine har använt bl a Joan Didon i sina kampanjer. Det är vackert att åldras, och vara stolt över det.

veckans stiltips

Här är en av mina svenska förebilder, både till stil och mode, Lisa Lindqwister. Okej, hon är ju inte bara stylist utan också före detta modell, men med sina 58 år är hon fortfarande snyggare än de flesta av sina yngre kollegor. Hon har alltid haft en minimalistisk, klassisk stil som hållit genom åren.

veckans stiltips

Som sagt, det finns inga fel.

Men ibland kan jag ha svårt för när äldre kvinnor klär sig som små flickor, det blir lite som som Betty Davis roll i “What Ever Happened to Baby Jane”.

Det är väl mitt enda aber. Men allt är som som sagt en tolkningsfråga.

Nej, nu tar vi helg.

Trevlig helg!

Le weekend

3 weeks ago

Eftersom det känns som en konstant helg att vara hemma “på min gata i stan” så måste jag ju ha den titeln även fast det är en hel vecka i bilder.

Le Weekend

Vi har börjat komma iordning hemma, eller rättare sagt så tömde jag i stort sett alla kartonger medan flyttfirman var här. Inte så konstigt att man vaknar med svindel efter det. Nu är det ju bara tavlorna som ska upp igen, sist fick vi ju hjälp av duktiga curatorn Ditte från Nordiska Galleriet, och eftersom vi har möjligheten att göra om det nu, kanske tavlorna kommer att hänga på helt andra platser.

Ny matta kommer det bli iallafall. Och ser det andra nya? Var lampa som äntligen hängts upp i taket (hade ju möjligheten nu när elektrikern ändå var här). Det blev precis så fint som vi föreställt oss.

Le Weekend
Le Weekend

Ur samma energi gick jag också med en lampa för att byta ut sladden till en något längre, något vi också borde gjort för länge sedan. Lämnade in den på en av alla de fantastiska ställena på Riddargatan, där det fortfarande finns tapetserare, och andra hantverkare. Brunells Konstsmide renoverar gamla takkronor, men kunde även tänka sig ett lite mindre el-jobb, som att byta sladd.

Le Weekend

Ett annat fix som även har gjorts, är att jag gick tillbaka till fantastiska Tygklippet, där jag en gång sytt upp mina cafégardiner till badrummet. Denna gång har jag tagit alla mått nere i Torekov på “nygamla” sovhuset för att sätta upp dem där. Valde exakt samma tyg igen, eftersom jag aldrig tröttnar, ofärgat, tvättad linne. Finaste som finns, om ni frågar mig.

Le Weekend

När speglarna sätts upp kan jag också göra en vecka i outfits igen.

Le Weekend

Lyckan över att vara tillbaka på Nybrogatan, med alla nya restauranger som har öppnat. Och vår redan-favorit Schmaltz.

Le Weekend

När vi bodde på Villa Dagmar var jag inte så imponerad av deras middag, som bestod av flera, ganska dyra smårätter. Kanske de inte riktigt kommit iordning än? Men bara någon dag senare åt jag lunch där, och det var något av det godaste jag ätit på länge. Såklart har de bytt meny den här veckan, men det var en fisk med svart ris till med bläckfisk. Det var så gott!

Le Weekend

Våra barn är så lyckliga över att vara hemma, vi har knappt sett dem sedan vi kom hem. Hugo kan nu gå hem själv från skolan, eller hem till en kompis, vilket han har gjort nästan varje dag. En av de kvällarna var även Oscar hemma hos en vän, så då gick Andreas och jag spontant ut och åt middag på Ciccio’s. Satt i baren, åt pasta och drack rödvin och pratade hur härligt det är att vara hemma.

Tänk – vi som önskade oss en förändring under en pandemi där det inte gick att resa någonstans, och fick verkligen så att vi teg. Så nyttigt att få känna vad man verkligen uppskattar i sitt liv, när allting annars bara går på rutin. Vi vet var hemma är, om man säger så.

Le Weekend

Sen kom ju den där dagen.

Le Weekend

När jag blev uppvaktad av all mina tre män. Mors dag. Jag var tvungen att göra den här bilden riktigt svart/ vit och mörk för att ja, man är ju inte riktigt sig själv så där tidigt på morgonen, nyvaken och så.

Nå – hur blev det nu då. Fick jag någon av mina orimliga önskningar?

Le Weekend

Ja, lite orimlig var den nog, Rolls Roycsen bland baddräkter från Eres. Andreas hade snappat upp den önskningen från något tidigare inlägg. Som ni kanske ser har jag redan prövat den, och den satt som en smäck. Så redo för sommaren nu!

Le Weekend

Nästan lika cool som min egen mamma var en gång i tiden.

Nu börjar nedräkningen till sommarlov för oss. Lite konstigt när vi precis kommit hit och är nyförälskade i våra kvarter och ju inte riktigt har någon längtan härifrån än. Men nere i Skåne väntar ju vårt andra hem, och vår renovering av huset som vi måste se över. Och när vi kommer dit kommer det att vara underbart.

Le wishlist

4 weeks ago

Morsdag närmar sig ju med stormsteg, och jag tänkte passa på att önska mig helt orimliga saker.

För önska sig kan man väl alltid få göra?!

 

Le Wishlist
Le Wishlist
 1. Jag följer Emelie Thornadtson på instagram, och för inte så länge sedan gjorde hon ett samarbete med Artilleriet. ALLT är slutsålt, och jag förstår varför, vem skulle inte vilja ha en av hennes underbara, handgjorda ljusstakar hemma? Älskar dem!
 2. Ett subtilt halssmycke i form av mitt stjärntecken från Blue Billie, eftersom all form av oregelbundenhet tilltalar mig.
 3. En lite finare pyjamas, som denna från Bonetine önskar jag mig, för jag skulle ju ha den med högklackat till fest.
 4. Önskar man sig något tillräckligt länge så blir det kanske så? En av Mats Gustafssons stenar skulle passa så fint hemma.
 5. Jag har länge letat efter en klänning som inte är för gullig/ romantisk, och den här drömmen i linne från By Malene Birger är perfekt. Jag har ett speciellt tillfälle i sommar då jag skulle vilja ha den.

Hotel

4 weeks ago

Sån lyx att bo en natt på hotell i samband med flytt.
Vi provade nyöppnade Villa Dagmar som ligger på vår gata.

Hotel

Tak över innergården ger hopp en regnig sommar…

Där – på tredje våningen, hade jag kontor en gång i tiden. Bästa adressen då, tyckte jag. Tycker jag fortfarande, såklart.

Hotel

Så här ser det ut nu

Hotel

Badrummet var nästan det finaste av allt.

Hotel

Innan middagen såg jag att ringarna under ögonen var mörkare än vanligt, så jag lade mig på sängen i en kvart med dessa mirakel-pads och det hjälpte faktiskt, lite. Jag har även fått nässelutslag och yrsel, klassiska stress-symptom. Det är inte för att få sympatier som jag skriver detta, men ofta är ju sanningen bakom drömmiga bilder en annan.

Hotel

Pojkarna bodde i eget rum, så vi gick för att säga godnatt.

Hotel

Det blev en mastodontflytt, såklart, hur mycket hjälp vi än fått med packning osv.

Men nu är vi hemma igen och det känns magsikt. Det känns som att jag hållit andan i 4 månader och nu äntligen kan andas ut.

Hej då norra tornen

1 month ago

I helgen lämnar vi Norra Tornen och flyttar hem.

Vi har varit så bortskämda med att få bo så fint under den här tiden, även om det inte var vårt eget val att flytta ut.

hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen

Pojkarna kommer nog sakna att ha delat rum 

hej då norra tornen
hej då norra tornen
hej då norra tornen

vår nästan alldeles egna bio kommer att saknas, mest av barnen

hej då norra tornen

Och jag kommer att sakna att ha gym i huset, också nästan helt för mig själv

hej då norra tornen

utsikten…

hej då norra tornen
hej då norra tornen

Foto Mira Wickman

Men nu längtar vi hem till vibrerande Nybrogatan med alla uteserveringar och nyöppnade hotell. Vi har faktiskt bokat en natt på Villa Dagmar under flytten, för att komma så nära hem vi kan, men även få uppleva något nytt.

vi hörs sen!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se