Detta har hänt

6 months ago

Ni som följt mig länge vet att Doris sen hon började prata, har pratat om hund. En levande hund. På en helt annan nivå än när man själv plikttroget önskade sig diverse husdjur när man var barn.

Detta har varit något annat. Något som inte upphört eller ens dalat. Sen hon var två år har vi sagt när hon är sju år kommer hon få en. Huuu år.

Detta har hänt
Detta har hänt

Men ni vet när man känner i magen. Att man måste göra nånting. Som inte kan vänta. Det jag kan säga utan att äventyra Doris integritet är att det var dags redan nu.

Jag är uppväxt med hund. Zorro. En stor blandras. En otrolig hund. Som älskade att vara en del av vår familj med fem barn.

Jag minns dagen vi åkte till Dalsland för att hämta honom som igår, det var hos mina morföräldrars bekanta. Han låg på en filt bredvid min äldsta bror i baksätet. Och känslan att just vi. Vi som är så många ska få en hund var otrolig. När man är i en stor barnaskara vet man att man måste göra avkall på vissa saker. Men hund, det finaste av allt, det högsta betyget- det hände oss. Mig och mina fyra bröder.

Tillbaka till nutid.

Jag hade haft koll på blocket ett tag. Jag kände i min mage att en framavlad hund från en kull som man måste tinga inte var för oss. Det kändes jobbigt med hundvalpar som föddes på löpande band och att vi har baserat på ras bestämt oss för och därmed förväntar oss en viss hund. Jag vet inte. Svårt att förklara. OCH ja, jag kan ha två resonemang i huvudet samtidigt- jag vet att SKK exempelvis finns av en anledning. Jag vet allt det där. Ändå kände jag så.

Jag märkte ganska direkt att blocket var skumt. Små blandrasvalpar för över 20 000 där det varken fanns filmer eller information på varken mamman eller pappan. Det fanns ingen bakgrund alls. Fick kontakt via instagram med en tjej som jobbar som tullare (?) och hon berättade om hur det var när de upptäckte bilar fullastade med valpar. Förvirrade och rädda, sjuka och hungriga. Och vad det behövde göra med dom. Jag frågade också om det finns något säkert sätt att köpa hund via blocket och hon sa att nej, i princip inte.

Släppte tanken på att vi skulle hitta en för oss där och då.

Men en morgon fick jag ett sms där min bror tipsade om en hund som behövde omplaceras. Detta var något annat. Kvinnan som skrev var på riktigt. Hunden var 10 månader redan och uppvuxen på deras gård. Kvinnan som ägde den hade ett hunddagis och visste vad hon gjorde. Hon var dessutom från samma lilla ställe som Daniel och de kände till varandra. Jag ringde och berättade om oss. Och om Doris. Jag hade lagt märke till att i nästan alla annonser stod det ”ej barnfamiljer”. Det gjorde det inte i denna, men jag ville ändå berätta öppet om Doris och hennes person för att Doris skulle få det ärliga förtroendet hon förtjänar.

Jag kände att jag behövde börja förbereda Doris med ”Det finns en hund” men det är många som vill ta hand om henne så vi får vänta och se tills imorgon om vi får förtroendet. Kvinnan fick ta ner annonsen pga fick över 40 (!!!) samtal som hon behövde gå igenom. Ett antal stissiga timmar senare samma kväll fick jag ett sms som löd  ”Klart att hon ska till Doris, en blivande hundförare!”.

Doris som var helt slut av anspänning hade somnat för att det snabbare skulle bli morgon. Och morgonen därefter berättade Daniel att hon hade valt oss! Tårar kom.

Sen gick allt snabbt. Jag och Doris åkte till Ica efter jag jobbat och köpte hundsaker. Och morgonen därefter var det hon och jag som satte oss i bilen. Färden skulle ta 2,5 h. Vi skulle vara där 16:00. Vi åkte vid 08:30.

Efter ett stopp på Hööks i Borås samt lunch och promenad i Jönköping, åkte vi den sista biten till gården. Väl på plats var vi båda väldigt nervösa och vi gjorde så gott vi kunde för att verka någorlunda närvarande. När vi fixat med papper, fått råd och tips från den tidigare ägaren satte vi oss i bilen. Där kom tårar igen.

Kicki som hon heter, skakade lite. Så Doris knäppte loss sig från bilbarnstolen och höll om henne den första biten genom snirkliga grusvägar.

Nu bor Kicki hos oss sen några dagar. Hon sover på en filt bredvid Doris säng. Doris vaknade imorse skrattades. Hennes bubbliga, lite sällsynta skratt ackompanjerades ihärdigt av Kickis viftande svans och jag kunde varken sluta le eller hejda stolta tårar. 

Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt
Detta har hänt

Linnea · 6 months ago
Hundar <3

Nike · 6 months ago
Kicki!! Ååå så kul! Vilken lycka ❤️

Hanna Ljunggren · 6 months ago
GRIN!!!!

Amanda · 6 months ago
Finaste jag läst och sett!

Matilda · 6 months ago
Jag blir så rörd av att läsa och du verkar ha sån fin och unik kärlek och respekt för ditt barn <3

Ebba · 6 months ago
Så fint! ❤️ Kom lite tårar här.

Ebba · 6 months ago
Gud började gråta. Så fint

Julia · 6 months ago
Började gråta av detta <3

Ronja · 6 months ago
Finaste jag läst!!

Klara · 6 months ago
Grin!! Vilken otrolig bild på Doris och Kicki i bilen.

Anna · 6 months ago
Blev lite tåris. Önskade mig en hund som barn, men fick ingen p g a astmatiker och eventuellt allergiker, trodde man då. Den värsta längtan gick över så småningom i tonåren, men det finns en tanke i bakhuvudet att någon gång kommer hunden. Som jag gläds med Doris nu, hurra för drömmar som blir sanna!

Emma · 6 months ago
Äntligen fick Doris sin hund! Underbart! Lyckligare hund kan man inte hitta, finns nog ingen hund som är mer älskad. Fint!

Louise · 6 months ago
Så fantastiskt fint ♥️

Veronica · 6 months ago
Det kom tårar här det gjorde det absolut! har följt Doris hundintresse på instagram så länge och ba typ kan inte tänka mig ett barn som förtjänar att ha en vovve mer? Alla dessa gosehundar hon släpat gata upp och ner. Äeh jag grinar på riktigt. Fina kloka Doris! Och Kicki! Så gullig ATTTT ❤️

Lotta Weddig · 6 months ago
Rördes till tårar även om jag inte känner er. Men när man följt Doris nu under en längre tid så blev man glad in i hjärteroten❤

Klara Fjällström karpov · 6 months ago
Nej va fint! Och vilken lycka ❤️

Anteama · 6 months ago
Men gud vad fint. Blev rörd här borta. Så underbart att kunna ge sitt barn en sån vän som en hund är.

Julia · 6 months ago
Kicki och Doris ❤️ och Kicki ser på pricken ut som en hund ska göra! Snäll och skäggig!

Nadja · 6 months ago
Det här är något av det finaste jag läst på länge. Jag har följt Doris hundlängtan på Instagram och den har verkligen varit så speciell. Jag är så glad för att Doris och Kicki nu har fått varandra!

Maja · 6 months ago
Ser ut som en basset fauve precis som våran Sigge så fint

Frida · 6 months ago
Nä men vad bra nu gråter jag också.

Sis · 6 months ago
Det finaste jag läst! Huh, Kicki och Doris asså.❤️

Maricka · 6 months ago
Finaste matchmake:n ever!!! Hjärtat brister lite när jag tänker på lycklig Kicki som sover vid hennes säng. Och lycklig Doris bredvid.

Amanda · 6 months ago
Tack för rys över hela kroppen och blanka ögon, vilket inlägg <3

Sarah MacFie · 6 months ago
Åh tårar kommer här med. Finaste ju.

Elvira · 6 months ago
Åh ❤️

Cecilia · 6 months ago
Så fint!

Katarina · 6 months ago
Tårar här också. Äntligen Doris <3

Emma · 6 months ago
Wow så fint! Blir helt tagen. Hittade din blogg idag och fick sånt inspirationsrus. Så vettiga tankar om inredning i barnrum med. Tack <3

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson