Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Ställ han i sitt rum | February 28, 2021 | The Way We Play

Ställ han i sitt rum

1 year ago

Då ska vi se. Fick jättemånga bra tips på instagram vad för inlägg ni önskar. Så nu har jag fått lite inspiration. Tack för det!

 

Idag var Doris med sin mormor och morfar på långpromenad så jag passade på att äntligen försöka fixa ett rum till Stellan. Doris kan bli lite ehh stressad av förändringar. Så det var skönt att jobba ostört.

 

När vi flyttade in i huset (2,5 år sedan) var det tilltänkta rummet lite konstigt tyckte jag. Superlitet och kantigt. Det har fram tills nu agerat garderob åt hela familjen då jag ogillar klädförvaring i var och ens rum. Skönt med ETT rum där man kan greja med kläder sen lämnar man det. Men nu fick klädrummet flytta till ett annat rum. Ni ba släpp det!!

Ställ han i sitt rum

Så här såg rummet ut i annonsen. Intetsägande enligt mig.

En tråkig dag i januari knäppte jag och Doris bort laminatgolvet. Kan vi prata om laminatgolv föresten? Så jäla skramligt, kallt och statiskt. Bara genom att ta bort golvet och få fram brädorna gjorde att jag älskade rummet 100 procent mer. Känns även som huset (har gjort detta i många rum) andas på ett helt annat sätt. Samt även värmer rummet typ? Pga nu är golvet organiskt. Det kan dock vara lite flisigt hehe. Så jag gjorde en heltäckningsmatta av ett par mattor. Den största storleken på Lohals från Ikea, en marockansk och en 60-tals rya. Super mysigt. Och just det! Allt är köpt second hand och jag köpte inget nytt till detta lille rum.

Ställ han i sitt rum

Här är då öppningen till rummet från den lilla hallen på övervåningen. På golvet ser ni heltäckningsmattan! Så käckt ju!

Jag mår inte så bra av konceptet ”renovera” pga det känns omodernt och orimligt. Men sånt här älskar jag, att piffa ett rum så det känns nytt! Måla och tapetsera på sin höjd.

Ställ han i sitt rum

En begagnad bänk från Ikea jag köpte för flera år sedan står under fönstret så Stellan kan titta på typ… Busssar? När Doris kom hem valde hon med omsorg ut ”några” gosedjur från sin samling. Flera av dem var sådana som Stellan fått på kalas och jul men som Doris hållit i gisslan.

Ställ han i sitt rum

Älskar dessa nätta och lätta rottinghyllor i barnrum.

Barnrum är ju egentligen det roligaste att fixa. Barn tycker ju liksom allt är fint! Så pytte fult är ett perfekt koncept att följa i barnrum tycker jag. Ogillar instagram-sättet att inreda barnrum.  Ni vet vad jag menar. Grå och typ rosa, om det är en flicka dvs.

Ställ han i sitt rum

Älskar dessa gardiner jag fått i låda av kusin<3 en lyxig struktur och vacker färg. Äntligen fick dom sin plats

Ställ han i sitt rum

Kvällsljuset genom denna gardin är vad det är. Vackert.

Ställ han i sitt rum

Insåg dock att ytan på mattan var för knögglig för Stellan att bygga på. Så en låda åkte fram till hjälp.

Ställ han i sitt rum

En lådjävel till böckerna.

Ställ han i sitt rum

Tyckte faktiskt denna tavla på Venus (väl?) var fin i detta rum. Har hängt den i Doris rum innan men den åkte ner då ”tanten var läskig”. Haha stackars Stellan. Bless him.

Ställ han i sitt rum

Brudtäcken är mitt bästa. Haffar i princip alltid när jag ser pga man ser dom inte så ofta hehe. Älskar materialet som är siden på ena sidan och bomull på andra. Lägg sedan till att de är quiltade, vadderade och kommer i underbara färger.

Ställ han i sitt rum

Är man en bloggis så är man. Uppskattar ljuset och skuggorna nu.

Det var allt för denna gången. Alla ni som läser min blogg, trivs ni? Jag vet man borde posta oftare. Jag ska försöka. Tack kram hej

Linnea · 1 year ago
Jättemysigt och fint inlägg! Jag trivs så bra!

Annakarin · 1 year ago
Trivs som Ställ han i sitt Venus-rum

Moa · 1 year ago
Så fint rum!! Älskar också brudtäcken! Men vad ska man ha dem till nu för tiden ? Går ju inte sova med dem Jag hade ett i hundsängen men sen blev det kasserat efter en tid.

Anna R · 1 year ago
SLUKAR alla inlägg och trivs kanon!

Angelica Utterberg · 1 year ago
Älskar din blogg! Älskar din filosofi! Älskar detta: ”Jag mår inte så bra av konceptet ”renovera” pga det känns omodernt och orimligt. Men sånt här älskar jag, att piffa ett rum så det känns nytt!” Skriv mer om detta kloka tänk i ditt flöde på Insta, det behövs verkligen nya röster i detta sjuka konsumtionssamhälle där folk river ut och byter ut helt nytt pga ”det är inte vår stil” typ.

Linnea2 · 1 year ago
Trivs också så bra! Favoritblogg!

Maria · 1 year ago
Trivs väldans bra!

Sis · 1 year ago
Trivs toppen! Du har en skön stajl, katten. <3

Johanna · 1 year ago
Keep on keepin on

Emma · 1 year ago
Stormtrivs!

Paulina · 1 year ago
Svar JA❣️

Sandra · 1 year ago
Ja! Mysigaste och roligaste platsen på nätet

Julia · 1 year ago
Vilket underbart rum! Vill genast in dit och mysa och leka, åh. Håller med om stylade insta-barnrum, så obehagligt? Bloggen din är oerhört trivsam, tack för det!!

Lisa · 1 year ago
Älskar och trivs som fisken! Har äntligen haft tid att läsa ikapp det jag har missat. SÅ fint med rottinghylla och ångar SÅ att jag målade den jag hade i tonårsrummet vit som flagnade och sedan kasserades på tippen. Skulle så gärna ha en i barnens rum men hittar aldrig på 2nd hand. Brudtäcken - sååå fina och oftast med fantastiska blommönster! <3 Hittar dock aldrig. Misstänker att Elsa Billgren renskrapat varenda loppis här på öjn.

SaraMy · 1 year ago
Tycker jättemycket om din blogg! Och tycker att det på något sätt är bra att det är på just denna plattformen.Tror jag? Eh ja. Fint barnrum och satans fint att du inrett med bara loppisfynd (och inte ens 'auktionsfyndat') (och att du låter bli att använda ordet tidlöst hehe) Gud så rörigt men ja, tack för att du skriver när du orkar, det är kul att läsa!

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson