Det här är den jag är nu

8 months ago

Ville bara säga att jag hittat mig själv som fan heter det….konstkännare? Alltså jag har en….stil? Jo men jag har faktiskt det, jag har hittat ett mönster. Det är tydligen spanskt jag gillar. Ett av mina senaste loppisfynd, härledde jag inspirationen till ett auktionsspan, som jag sedan kunde härleda till en konversation med kompis från 2019. Hänger ni med? Nej men typ inte jag heller. Först kommer ett svep med lite nytt. Vill ej hetsa till konsumtion, men detta är ju secondhand vaffan? Nåt kul ska man väl få ha?

 

Det här är den jag är nu

Okej. Vi böjar med den här burken. Jag har en period där jag älskar spannmål nu. Helst vill jag ha en tapet med spannmål. Men hittar ingen. Blev glad när jag hittade denna iaf på Emmaus för 40 spänn

Det här är den jag är nu

Här ser ni den i miljö. köpte även den där skärbrädegrejen pga, hur käckt? Det är sån magnet (ni ba ja vi fattar det) som håller håller fast kniven. Allt i ett liksom.

Det här är den jag är nu

Närbild kniv.

Det här är den jag är nu

Redskap i burk.

Har länge letat efter en nätt skohylla i fulfur med runda pinnar. Nu har jag hittat denna lille goe som passade perfekt i lille hallen för lille människorna.

Det här är den jag är nu

Sen så hittade jag faktiskt en skål på fot från Ittala nä jag orkar inte googla stavning nu det är typ två “i” eller nån sån skit va? Jag har sett den hos mina goda vänner Joanna och Fanny haha som att dom är gifta (haha som att det vore tokigt) nej men var och en har en. Och BÅDA har sagt att den är bra till chips. They had me at chips så att säga.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

Sen hittade jag lite krimskrams. Brukar köpa sånna där örhängen med  chips jag mena clips. Pga mina hål har växt igen plus kul att dekorera barnen med dem. Här ser ni Stellan i ett prima par plast-chips jag mena clips från 60-talet.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

Tyckte även dessa var fina.

Det här är den jag är nu

Fint hänge samt kedja.

Det här är den jag är nu

Gillade även de vita hårspännena som var fina med de vita örhängena.

Det här är den jag är nu

En filt till Stellan

Det här är den jag är nu

Och en tröja till mig. Perfekt sliten för “stressad-men snygg-jag hinner väl inte att köpa kläder-mamma- looken”

Det här är den jag är nu

Kände dock på mig att Doris skulle haffa den pga hon “älskar gjönt” och mycket riktigt…

Okej, tillbaka till att jag helt plötsligt älskar konst. Nej men jag har väl alltid uppskattat konst. Men kanske mer den som utmanar i text och aktion, typ känslodrabbande? Kanske en dikt? Jag har haft svårt att hitta/uppskatta konst som är …vacker?

Idag köpte jag iaf tre konsttidningar (tror jag) pga fina omslag. Men ni kan inte ana vad som hände sen?

Det här är den jag är nu

Dessa tre tidningar var det. Jag hade liksom redan här ett underliggande intresse av att hitta konst.

Det här är den jag är nu

Bläddrade lite i dom när jag kom hem… Denna var väl ok men..

Det här är den jag är nu

DA FUCK???????????

Okej. Men sen hittade jag en tavla som jag kände att den här gillar jag. Detta är vem jag är.

Det här är den jag är nu

Men ändå fin ju?!

Då tänkte jag att hmmm detta har inspirerat mig nyss. Dåååå kom jag på att jag hade hjärtat en auktion med ett liknande motiv.

Det här är den jag är nu

Missade budgivningen tyvärr la ungarna.

Kollade upp konstnären och jag har njutit av varje sekund! Gubbelubben heter Laureá Barrau (1864–1957) och här är lite av vad han har gjort.

Det här är den jag är nu

Fina jag skurar medan mina väninnor pratar om killar och smink.

Det här är den jag är nu

Fina jag får vatten i en karaff av en tant med jätte jättestor glasflaska.

Det här är den jag är nu

Fina jag byter om hoppas inte grabbarna ser hiihihihihihi

Det här är den jag är nu

Fina jag sitter på Tjörns högsta berg och kollar utsikten.

Det här är den jag är nu

Fina jag rensar i skåpen.

Det här är den jag är nu

Fina jag har snubblat.

Då kom jag och tänka på andra konstnärer jag gillat och visste att jag för längesen delat nåt med fotografen Fanny som jag inte kom ihåg vad det hette. Hör och häpna jag scrollade bak ÅÅÅÅÅÅR i vår sms:konversation.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

DET VAR DET. BERÄTTA GÄRNA HUR NI KONSUMERAR KONST SAMT VAD FÖR slags konst? HUR SKA MAN VETA? KÄNNS SOM DET FINNS ETT KULTURELLT KLASS-GAP i både kunskap kring konst men även TILLGÄNGLIGHETEN (emotionellt och fysiskt). AM I RIGHT?

Annakarin Thelin · 8 months ago
Fina du! Fina jag konstkonsumerar via loppis och jobbkonstlotterier. Sen nåt print, några oemotståndliga färger, kanske lite textil och keramik? Random och utan kunnande. Käckt att du hittat en stil via en gubbelubbe. Ps du har väl uppmärksammat pojkarna på tvillingdagen? Mvh fellow twinner

Malin Olsson · 8 months ago
Åååh, du är bäst på konst! Absolut har ett grattis sms:ats! Tänkte göra ett inlägg på det, men det kanske skulle vart lite vääääl LOL <3

Stina Vingren · 8 months ago
Konstkonsumerar mest nutida konst på insta samt egen konst men besöker vanligtvis alltid museer i nya städer. Och i gamla såklart rättvist ska det va plus att museum är 100% underskattade platser. Skulle säga efter utbildning att jag på ett sätt har relativ konstkoll men känner framför allt att det blir vad man gör det till. Man får ta sig an konst från valfritt håll och börja där men redan där så bildar man sin koll. Där är man inne under liksom. Det är liksom ett för stort begrepp för att någon person eller klass ska kunna paxa, tror snarare att gapet är att man inte fattar det förrän man har tagit sig an det från sitt håll och börjat mysa i det. Väl inne i det så ser man att alla får va med för det är så himla mycket som är konst. Ja det finns väl olika typer och nivåer och commitment but still. Allt och alla får plats. Ska googla mera på han Laurea nu asfint ju.

Malin Olsson · 8 months ago
Vad fint och rimligt du tänker! Bra tips liksom. Och för att förtydliga, med kulturell klass menar jag liksom inte samhällsklass. Utan mer vad man har haft för konstkultur, typ hemma? I skolan man gick på osv.

Amanda K · 8 months ago
Älskar konst och älskar att lägga pengar på konst. Mycket pengar. Lite pengar. Mellan pengar!

Malin Olsson · 8 months ago
Älskar hur du tänker!

Heidi · 8 months ago
Tips: man tror ofta att hål har växt igen men det är bara gammalt bös där inne, går att trycka igenom! Har gjort med flera hål jag trodde var gamla och igenväxta.

Malin Olsson · 8 months ago
Men gud? Ok, jag testar.

Frida Schüler · 8 months ago
Malin jag tog kort på både spannmålsvasen och täcket och skulle skicka till dig !!! Men kände ”ok nej nu tkr hon jag är jobbig, hon ser dem säkert sen”. Bara för att du var utloggad från Messenger (jag vet att du har ett jobb att sköta jaja). Känner mig nöjd över att jag vet vad du vill ha men ledsen att jag missade chansen att vara DEN som tipsade dig. Jag kommer nog över det.

Malin Olsson · 8 months ago
Men alltså Frida, detta är ÄR en superkraft. Så sjukt också när jag var där jab ba varför skickade inte Frida bild på detta?! Haha, våra små liv <3 De får också finnas!

Anna · 8 months ago
Tavlan du har köpt med kvinnorna vid brunnen, är kvinnor i traditionella Mallorquinska kläder, vid en patio säkert i Palma. Fin. @annagardo

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson