Badrum schmadrum

7 months ago

Alla rum får man liksom göra som man vill med men inte badrum nej nej. För det första kostar det multum. Och för det andra så. Ja men massa grejer.

 

När vi flyttade in i vårt hus så kändes det typ som att det förväntades att vi skulle renovera badrummet. Det renoverades senast kanske 1991. Våtrumsmatta absolut. Skulle kunna vara finare, absolut. Men allting funkar. Klipp till att jag kollar vad det kostar att fixa badrummet. Det är sjukt ju!? Ett sånt litet rum? Där ingen sover! Ska kosta så mycket? Nej det går inte. Duh duh duh duuuuuuh *superhjälte-intro* Detta fixar jag!

Så fina smarta jag började tänka i andra banor. Nämligen en mulltoa på tomten! Skoja. Nej men alltså jag tänkte om man byter ut toalett, handfat och dusch så är ju halva jobbet gjort. Börjar googla på toaletter. Alla är vita fula standard. Absolut inget för mina icke standard mänskliga behov. Börjar kolla Blocket, hittar en fin toa, men inget handfat som passar till. En bidé. Osv. Men så en natt när jag var långt nere i marketplace-träsket såg jag nåt. Jag väckte barnen och vi alla samlades runt köksbordet. Inte. Det jag gjorde var att jag skrev de magiska orden till kvinnan som sålde ”Finns denna varan kvar?” Och morgonen efter plingade det till i telefonen. Det var ett ”Ja”.

 

 

Badrum schmadrum

Detta ligger alltså nu i vår bil. Jag skulle överraska Daniel med det på  <3- dag men jag får fan inte in det i friggeboden pga för tungt så han måste själv bära in det. Grattis älskling! Vi är bara så kära och lyckliga det är det.

Badrumsporslinet som är i en matt rosa/beige- ton var ifrån Villeroy å Bosch (ni som har barn alltid när jag säger Villeroy vill jag sjunga ”Lille Roy”) och jag ville veta mer! Så jag skrev till VoB’s instagram ba hej vad vet ni om denna kollektion dom ba ingenting, MEN vi skriver till våra tyska kollegor och kollar. Älskar sånt. Älskar när andra människor också tycker tråkiga grejer är intressant. Dom fick svar och hävdar att kollektionen heter ”Marika” och såldes i slutet av 70 början på 80-talet. Jag börjar googla ba Marika? Hittar INGENTING. Vaffan heter det Marika för? Det borde ju heta Marina med tanke på snäck-temat. Absolut var det som fina jag trodde och jag kunde hitta viss information. Bl.a var det en tysk på tyska EBay som ville sälja en uppsättning och hen hade postat lite gamla bilder. Tack tysken.

Badrum schmadrum

Steg två i planen är att jag (golvgubbe) byter golvmattan. Och målar väggarna i fin kulör i våtrumsfärg. Kanske något sånt här:

Badrum schmadrum

Golv

Badrum schmadrum

I duschen vill jag ha draperi istället för de svängda duschväggarna som står nu. Men sen fick jag panik pga tänkte på när duschdraperierna attackerar en och klibbar fast TYP på vaden. Men verkar finnas sånna i textil som inte gör det, finns inte lika stort utbud men hittade en amerikansk sida där det fanns ett par stycken fina. Eller så blir det en fast duschvägg. Får se.

Badrum schmadrum
Badrum schmadrum
Badrum schmadrum

Och sen ett badrumsskåp för förvaring av diverse krämer. Älskar räfflat glas eller vad det heter och hittade detta. Fint också om man kan ha duschväggen i räfflat då.

Badrum schmadrum

Från Fermliving

Sen lite piff i form av spegel och förvaring till typ toalettpapper. Så klarrt. Tror jag kan fixa detta för under 15k? Det är ju hantverkarn som skall lägga mattan som kostar mest tror jag.

Vad tror ni? Är jag jobbig bara?

Badrum schmadrum

Dessa är från Hay tror jag men har för mig sett liknande på Clas Olsson hehehehehheevveehhevehevejehehehehe

Badrum schmadrum

Sök ”Braid Mirror” på Artilleriet.

Badrum schmadrum

Juste! Hittade denna i plast på nätauktion också! Säkert nåt med kopplingen schmocklingen som gör att man inte får ha den i badrum. Men allt sånt struntar jag i för jag är sån äkta skön.

Gabriella · 7 months ago
Men snälla sluta!!! Vilket jävla fynd. Kommer bli panikfint detta

Karin · 7 months ago
Duschdraperiet sugs mot kroppen pga luft-draget när vatten faller ned och det slipper du helt om det får finnas ca 20 cm öppen glipa. Capice?

Malin Olsson · 7 months ago
Detta är sjuk ju. Hade ingen aning. Vet folk det?

Josefine Johansson · 7 months ago
Omg... kommer bli LJUVLIGT! Tips är att backarna även finns på rusta och systrarna greene (eller hur faen det stavas) dock billigast på rusta och det gillar en jue.

Malin Olsson · 7 months ago
Braaaaa! Tack. Kollade inte söstranes backar nu och de var jättefina!

Zandra · 7 months ago
Geniii!!

Malin Olsson · 7 months ago
Det vet du!

Sara · 7 months ago
Jättefint! Lådorna finns på Lagerhaus

Malin Olsson · 7 months ago
Verkar vara slut? Ska kolla IRL nästa gång jag är i stan. Tack kram hej

Kajsa · 7 months ago
Känns långt in i hjärtat hur jäkla underbart detta kommer bli.

Malin Olsson · 7 months ago
Näää?! Hoppas fan det!

Hanoscha · 7 months ago
Men så fint! Kommer bli kalas. Har sett att vissa kör vanliga tyger som duschdraperi istället för de där plastiga?! Kanske också kan funka!

Malin Olsson · 7 months ago
ÅÅ, tack för pepp kära du! Ja, ska kolla på detta. ELLER som Linn skriver nedan, man har ett fult på insidan och ett fult på utsidan. Kanske inte kommer ifrån klibbet men man slipper fulet.

Linn · 7 months ago
Life hack: dubbla duschdraperier. Ett ”duschigt” trôkigt och lättvättat på insidan/vattensidan, ett tygigt och vackert ut mot den UNDERBARA toaletten.

Malin Olsson · 7 months ago
Detta är så jävla bra. Det borde ju även liksom tynga ner hela altet så att klibbet minskar. Tack!

Denice · 7 months ago
Typiskt. Vi rev ut vår gäst WC förra året som hade hela den serien inkl. Hylla, lampetter, vägghängd tvålkopp, spegel. Tutti balutti. Allt format som snäckor i rosa/beige.

Malin Olsson · 7 months ago
DU LJUGER????????!!!!!!! Joooo, det gör du. Eller? Va? Rädd.

Hanna · 7 months ago
Vad är det för våtrumsmatta??? Otroligt mönster ju. ska också byta i mitt badrum och tycker alla är så jäfla fula men denna såg ju fantastik ut.

Malin Olsson · 7 months ago
Men alla är väldigt fula! Denna är från Tarkett och det är ett designsamarbete med designbyrå tror jag. Därav så fin!

Sara · 7 months ago
Inte för att vara alltför deppig men ett badrum har en beräknad livslängd på typ 20 år. Därefter tror jag inte att man kan vara säker på att tätskiktet håller längre. För mig känns det som om det inte var så himla länge sedan det var 90-tal men tydligen är det typ 30 år sedan. Fast det finns visst exempel på badrum som hållit i 50 år också. Däremot har jag ingen aning om hur man vet hur bra ett tätskikt är utan att riva ut allt och då är det ju lite försent.

Malin · 7 months ago
Från en malin till en annan. Ditt mest inspirerande inlägg. *Applåd*

Karolin Planting · 7 months ago
Men du!! Fint!! Den där räfflade duschväggen ser du drömmig ut! Var har du hittat??

Malin Olsson · 7 months ago
Heeeej! Kolla @toniton på instagram!

K · 7 months ago
Jag tänker också lite ”tråkigt” att tätskiktet nog förmodligen ändå behöver bytas. :( Och då är det ju synd om du gjort fint och fixat ”på ytan” för att sen rivas upp. Ja det är ju dyrt men att få vattenskada är ju ett helvete och kan bli än dyrare. Så jag säger ta in hantverkare och få det ordentligt fixat. Annars gäller ju inte försäkringar osv. Däremot kan du ju såklart be de installera den wc och handfat du hittar osv. Men tätskiktet, rör osv måste en fackman göra. Lycka till!

Malin Olsson · 7 months ago
Tack för fina tips! Har kollat detta med hantverkare och tätskiktet var i utmärkt skick så min plan håller! Halleluja!

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson