Att flytta hem

7 months ago

Ändå ganska många frågar mig om hur det är att ha flyttat hem. Jag har sällan något intressant svar på den frågan men jag skall försöka förklara.

Mina första 19 år i livet bodde jag ju i Skärhamn, så att flytta hem var exakt inget nytt. Alltså, allt är som vanligt. Men känslomässigt är det på ett sätt fantastiskt. Känslan att känna till varenda bergsknalle, var man kan palla vilken frukt och var man åker pulka. Att kunna visa Doris de där småsakerna. Är överraskad hur stor inverkan det haft på mig.

Jag trodde ALDRIG att jag skulle flytta hem. Jag absolut älskade att bo i Stockholm och att bo i Majorna i Göteborg typ ännu mer. Men de ena leder liksom till det andra. Och när vi mellanbodde i Alingsås för vi behövde större (svindyrt att köpa större i Majorna) och jag sen blev gravid med Stellan så föll allt på plats. Jag ville inte föda bebisen och vara långt från hemma. Så jag och Daniel började snacka om saken, och när vi pratade om hur vi ville ha vårt liv och vardag föll alla bitarna på plats.

Att flytta till själva boendeformen “hus” kändes snarare större för mig än den fysiska förflyttningen. Daniel kan sjunga hur högt han vill, vi kan lämna det att se ut som fan utanför med Bobbycars, sparkcyklar och pinnsamlingar och det är ingen annans business. Och varför säger man “det är så mycket med hus”. Är det verkligen det? Insikten att ett hus inte ramlar ihop bara för man själv flyttar in i det var som en befrielse för mig iaf. Plus, skönt med fluffigt gräs och yviga häckar i trädgården.

För övrigt så är det de något av det mest romantiska och största jag vet med Daniel, att han ville flytta till Tjörn. Utan ultimatum eller förhoppningar om evig tacksamhetsskuld. Det är fan ingen självklarhet, och jag vet inte om jag hade varit lika öppen om han föreslog att vi skulle flytta till hans hemstad. Tack Daniel <3

Så du Göteborgare som funderar att flytta utåt, ta Tjörn! Det är en bra kommun tycker jag. Det är gratis att slänga på tippen och dom har en fyndhörna, kommunen i sig satsar mycket på kultur vilket jag verkligen uppskattar. Det bjuds liksom rätt ofta på barnteatrar, utställningar och konstrundor.

Om ni anger koden #malinsfinatjörn när ni flyttar hit får ni båtplats!

Att flytta hem

Vår lägenhet i Majorna. Älskade den jäveln.

Att flytta hem

Vi bodde på första plan och hade bara en halv trappa ner till föreningens underbara lilla gård som var omringad av syrener sommartid. Syns inte på denna bild då men.

Att flytta hem

Oftast vandrade vi gata upp och gata ner med Doris på axeln.

Att flytta hem

Sen flyttade vi till Alingsås som var precis helt perfekt för oss då. En mer än dubbelt så stor lägenhet för massa mindre pengar än vad vi sålde vår lilla lägenhet för i Majorna. Den var så vacker, ett hemma hos- reportage som fotades där kommer senare här på bloggen!

Att flytta hem

Jag jobbade mycket och Daniel och Doris hade mycket tid tillsammans. Alingsås är perfekt att vara ledig med ett barn i!

Att flytta hem

Det klappades en hel del får i Nolhaga Park som låg precis bredvid oss. Verkligen ett drömställe för barn.

Att flytta hem

Så fin lekplats med i samma område.

Att flytta hem

Supermysig stadskärna!

Att flytta hem

Även området där vi bodde (Sörhaga) var så himla himla fint. Alltså husen där. Det blev många promenader.

Att flytta hem

Jag och Doris upptäckte lekplatser och fik med cykeln!

Att flytta hem

Värt hus var rosa! Älskade entrén så mycket.

Att flytta hem

Gjorde kanske den trappen till ”vår” lite för mycket. Men snälla grannar lät oss hållas.

Att flytta hem

Badade i sjöar.

Att flytta hem

Så käckt med sötvatten och barn. De ska det ha, sötvattnet.

Att flytta hem

Huset hade också en mysig trädgård där vi hängde mycket.

Att flytta hem

kalas och så.

Att flytta hem

Men sen flyttade vi hem och Stellan kunde somna till ljudet av kvällsdoppare!

Att flytta hem

Och vi kunde äta kvällsmaten på en klippa.

Att flytta hem

Rasta hundarna på torget…

Att flytta hem

Och barnen på gator jag känner till.

Att flytta hem

Sitta på filt i vår egen trädgård.

Att flytta hem

Och fiska krabbor till efter läggdags.

Att flytta hem

Titta på gubbar som inte kan lägga till.

Att flytta hem

Och sitta på någon form av board med morbror.

Att flytta hem

Bada med storkusinerna utan armpuffar.

Att flytta hem

Och följa med mormor och morfar på båtsemester<3

Att flytta hem

Men finast med allt var nog ändå studsmattan. Som åkte upp efter 3, 2, 1…

Bogserlina · 7 months ago
Jag är bra sugen på att flytta hem till min hemstad också. Kände exakt inget sånt innan jag fick barn men nu, ååååå... Du förklarade det bra. Att kunna staden, att veta var i skogen det finns ett jättebra ställe att bygga koja på, var pulkabackarna är snabbast och framför allt tillgång till släktingarna. Och alla billiga loppisar! Men min unges pappa säger tvärnej. Vi är dessutom inte länge ihop så jag får nog snällt vänta tills ungen flyttat hemifrån.

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson