Att flytta hem

1 week ago

Ändå ganska många frågar mig om hur det är att ha flyttat hem. Jag har sällan något intressant svar på den frågan men jag skall försöka förklara.

Mina första 19 år i livet bodde jag ju i Skärhamn, så att flytta hem var exakt inget nytt. Alltså, allt är som vanligt. Men känslomässigt är det på ett sätt fantastiskt. Känslan att känna till varenda bergsknalle, var man kan palla vilken frukt och var man åker pulka. Att kunna visa Doris de där småsakerna. Är överraskad hur stor inverkan det haft på mig.

Jag trodde ALDRIG att jag skulle flytta hem. Jag absolut älskade att bo i Stockholm och att bo i Majorna i Göteborg typ ännu mer. Men de ena leder liksom till det andra. Och när vi mellanbodde i Alingsås för vi behövde större (svindyrt att köpa större i Majorna) och jag sen blev gravid med Stellan så föll allt på plats. Jag ville inte föda bebisen och vara långt från hemma. Så jag och Daniel började snacka om saken, och när vi pratade om hur vi ville ha vårt liv och vardag föll alla bitarna på plats.

Att flytta till själva boendeformen “hus” kändes snarare större för mig än den fysiska förflyttningen. Daniel kan sjunga hur högt han vill, vi kan lämna det att se ut som fan utanför med Bobbycars, sparkcyklar och pinnsamlingar och det är ingen annans business. Och varför säger man “det är så mycket med hus”. Är det verkligen det? Insikten att ett hus inte ramlar ihop bara för man själv flyttar in i det var som en befrielse för mig iaf. Plus, skönt med fluffigt gräs och yviga häckar i trädgården.

För övrigt så är det de något av det mest romantiska och största jag vet med Daniel, att han ville flytta till Tjörn. Utan ultimatum eller förhoppningar om evig tacksamhetsskuld. Det är fan ingen självklarhet, och jag vet inte om jag hade varit lika öppen om han föreslog att vi skulle flytta till hans hemstad. Tack Daniel <3

Så du Göteborgare som funderar att flytta utåt, ta Tjörn! Det är en bra kommun tycker jag. Det är gratis att slänga på tippen och dom har en fyndhörna, kommunen i sig satsar mycket på kultur vilket jag verkligen uppskattar. Det bjuds liksom rätt ofta på barnteatrar, utställningar och konstrundor.

Om ni anger koden #malinsfinatjörn när ni flyttar hit får ni båtplats!

Att flytta hem

Vår lägenhet i Majorna. Älskade den jäveln.

Att flytta hem

Vi bodde på första plan och hade bara en halv trappa ner till föreningens underbara lilla gård som var omringad av syrener sommartid. Syns inte på denna bild då men.

Att flytta hem

Oftast vandrade vi gata upp och gata ner med Doris på axeln.

Att flytta hem

Sen flyttade vi till Alingsås som var precis helt perfekt för oss då. En mer än dubbelt så stor lägenhet för massa mindre pengar än vad vi sålde vår lilla lägenhet för i Majorna. Den var så vacker, ett hemma hos- reportage som fotades där kommer senare här på bloggen!

Att flytta hem

Jag jobbade mycket och Daniel och Doris hade mycket tid tillsammans. Alingsås är perfekt att vara ledig med ett barn i!

Att flytta hem

Det klappades en hel del får i Nolhaga Park som låg precis bredvid oss. Verkligen ett drömställe för barn.

Att flytta hem

Så fin lekplats med i samma område.

Att flytta hem

Supermysig stadskärna!

Att flytta hem

Även området där vi bodde (Sörhaga) var så himla himla fint. Alltså husen där. Det blev många promenader.

Att flytta hem

Jag och Doris upptäckte lekplatser och fik med cykeln!

Att flytta hem

Värt hus var rosa! Älskade entrén så mycket.

Att flytta hem

Gjorde kanske den trappen till ”vår” lite för mycket. Men snälla grannar lät oss hållas.

Att flytta hem

Badade i sjöar.

Att flytta hem

Så käckt med sötvatten och barn. De ska det ha, sötvattnet.

Att flytta hem

Huset hade också en mysig trädgård där vi hängde mycket.

Att flytta hem

kalas och så.

Att flytta hem

Men sen flyttade vi hem och Stellan kunde somna till ljudet av kvällsdoppare!

Att flytta hem

Och vi kunde äta kvällsmaten på en klippa.

Att flytta hem

Rasta hundarna på torget…

Att flytta hem

Och barnen på gator jag känner till.

Att flytta hem

Sitta på filt i vår egen trädgård.

Att flytta hem

Och fiska krabbor till efter läggdags.

Att flytta hem

Titta på gubbar som inte kan lägga till.

Att flytta hem

Och sitta på någon form av board med morbror.

Att flytta hem

Bada med storkusinerna utan armpuffar.

Att flytta hem

Och följa med mormor och morfar på båtsemester<3

Att flytta hem

Men finast med allt var nog ändå studsmattan. Som åkte upp efter 3, 2, 1…

Badrum schmadrum

2 weeks ago

Alla rum får man liksom göra som man vill med men inte badrum nej nej. För det första kostar det multum. Och för det andra så. Ja men massa grejer.

 

När vi flyttade in i vårt hus så kändes det typ som att det förväntades att vi skulle renovera badrummet. Det renoverades senast kanske 1991. Våtrumsmatta absolut. Skulle kunna vara finare, absolut. Men allting funkar. Klipp till att jag kollar vad det kostar att fixa badrummet. Det är sjukt ju!? Ett sånt litet rum? Där ingen sover! Ska kosta så mycket? Nej det går inte. Duh duh duh duuuuuuh *superhjälte-intro* Detta fixar jag!

Så fina smarta jag började tänka i andra banor. Nämligen en mulltoa på tomten! Skoja. Nej men alltså jag tänkte om man byter ut toalett, handfat och dusch så är ju halva jobbet gjort. Börjar googla på toaletter. Alla är vita fula standard. Absolut inget för mina icke standard mänskliga behov. Börjar kolla Blocket, hittar en fin toa, men inget handfat som passar till. En bidé. Osv. Men så en natt när jag var långt nere i marketplace-träsket såg jag nåt. Jag väckte barnen och vi alla samlades runt köksbordet. Inte. Det jag gjorde var att jag skrev de magiska orden till kvinnan som sålde ”Finns denna varan kvar?” Och morgonen efter plingade det till i telefonen. Det var ett ”Ja”.

 

 

Badrum schmadrum

Detta ligger alltså nu i vår bil. Jag skulle överraska Daniel med det på  <3- dag men jag får fan inte in det i friggeboden pga för tungt så han måste själv bära in det. Grattis älskling! Vi är bara så kära och lyckliga det är det.

Badrumsporslinet som är i en matt rosa/beige- ton var ifrån Villeroy å Bosch (ni som har barn alltid när jag säger Villeroy vill jag sjunga ”Lille Roy”) och jag ville veta mer! Så jag skrev till VoB’s instagram ba hej vad vet ni om denna kollektion dom ba ingenting, MEN vi skriver till våra tyska kollegor och kollar. Älskar sånt. Älskar när andra människor också tycker tråkiga grejer är intressant. Dom fick svar och hävdar att kollektionen heter ”Marika” och såldes i slutet av 70 början på 80-talet. Jag börjar googla ba Marika? Hittar INGENTING. Vaffan heter det Marika för? Det borde ju heta Marina med tanke på snäck-temat. Absolut var det som fina jag trodde och jag kunde hitta viss information. Bl.a var det en tysk på tyska EBay som ville sälja en uppsättning och hen hade postat lite gamla bilder. Tack tysken.

Badrum schmadrum

Steg två i planen är att jag (golvgubbe) byter golvmattan. Och målar väggarna i fin kulör i våtrumsfärg. Kanske något sånt här:

Badrum schmadrum

Golv

Badrum schmadrum

I duschen vill jag ha draperi istället för de svängda duschväggarna som står nu. Men sen fick jag panik pga tänkte på när duschdraperierna attackerar en och klibbar fast TYP på vaden. Men verkar finnas sånna i textil som inte gör det, finns inte lika stort utbud men hittade en amerikansk sida där det fanns ett par stycken fina. Eller så blir det en fast duschvägg. Får se.

Badrum schmadrum
Badrum schmadrum
Badrum schmadrum

Och sen ett badrumsskåp för förvaring av diverse krämer. Älskar räfflat glas eller vad det heter och hittade detta. Fint också om man kan ha duschväggen i räfflat då.

Badrum schmadrum

Från Fermliving

Sen lite piff i form av spegel och förvaring till typ toalettpapper. Så klarrt. Tror jag kan fixa detta för under 15k? Det är ju hantverkarn som skall lägga mattan som kostar mest tror jag.

Vad tror ni? Är jag jobbig bara?

Badrum schmadrum

Dessa är från Hay tror jag men har för mig sett liknande på Clas Olsson hehehehehheevveehhevehevejehehehehe

Badrum schmadrum

Sök ”Braid Mirror” på Artilleriet.

Badrum schmadrum

Juste! Hittade denna i plast på nätauktion också! Säkert nåt med kopplingen schmocklingen som gör att man inte får ha den i badrum. Men allt sånt struntar jag i för jag är sån äkta skön.

Lite sexigt så

3 weeks ago

Visst gillar man spets nu? Absolut inte på underkläder det är för sjukt beteende, fy fan vad skavigt. Nej jag tänker i inredning och textilier…Jag har länge känt en uuuurge att omge mig med spets men inte vetat hur. Tills nu! *plus artikel*

Förra sommaren gjorde jag och Fina Fotograf Fanny en plåtning för tidning där beställningen var “en sommardukning”. Detta skall då publiceras denna sommarn. Så min uppgift blev typ “Vad vill man duka med nästa sommar” . Och då kom jag på det. Spets! Man vill ha spetsdukar! Hade precis veckan innan fått en eller var det två kartonger med spetstyger från min kusin på Hälsö.  Så valet kändes givet!

Lite sexigt så

Kolla så fint duken rör sig i vinden!

Lite sexigt så

Också pinsamt att jag tog med mig kanske allt jag ägde. Fanny ba mmm, jättefint Malin. Alla dina saker.

Har börjat tycka mer och mer saker är typ skämmigt. Alltså i efterhand. Saker jag sagt osv. Mitt värsta är ju att fatta fel. Grejen är att jag tror jag fatta fel på beställningen från uppdragsgivaren hehehehehe hehehe heheheheh.

Alltså dom bad om “Västkustskt med fisk och sjöbodar”. Klipp till att vi åker raaaaaaaka vägen till orientlivs för att köpa rekvisita.

Och just det, vi skulle ju ha fisk med! Klipp till jag ropar över frysdiskarna på Ica “Fanny!! Hur kul om vi tog fiskpinnar istället för färsk fisk?! Är inte det kul?” Fanny som vet att jag blir truly hurt om inte jag uppfattas som rolig HELA tiden ba “Jaaa Malin vad tokigt, men jag går till fiskdisken och tar en Makrill med om fiskpinnarna kommer bort eller så.”  Sen ses vi vid kassan och jag har ett inre fnitter som strax därefter urartar i ett rosacea-skov .

Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så

Frottéhanddukar som bordsdukar är även nånting jag tror på. Så käckt om man spiller med. Kolla efter de där mönstrade urtvättade för typ 5 spänn på loppis!

Lite sexigt så

Denna chokladen. Suuupertrendig sommaren 2021

Lite sexigt så

Nakna tanter. Alltid en hit.

Lite sexigt så

Vit bambu/rotting/korg lite 80-tal sådär- Kom ihåg var ni hörde det först!

Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så

Vi hade en jättefin dag allefall, men vi fick solsting så Fanny fick sätta sig i bilen med AC hahahah  <3

Tillbaka till spets. Ja men lite spets till sängkammarn ändå. Artilleriet som jag jobbar på lanserade förra veckan sitt samarbete med Magniberg! Känner ni till dem? Det gör inget om man inte gör det. Man kan inte veta allt. Dom gör iaf sängkläder. Grundarna av varumärket har en bakgrund inom modebranschen (tunga liksom) och det känns verkligen! Fokus är på tygerna där det i kollektionen presenteras örngott i spets, påslakan i liksom perfekt mjuk T-shirt tyg och lakan i krispig poplin som typ en skjorta. Så töntig om jag fattat fel nu, men tänker att de kanske grundar sig då i ehhh, klädesplagg. Alltså att man bäddar som man klär sig. Jag älskar det iaf och tycker verkligen ni skall kolla in. För, handen på hjärtat ÄR vi inte lite trötta på skrynkliga linnelakan som liksom skriker när man försöker bädda dem “Nej bädda mig inte, bädda mig inte jag ska bara ligga här helt huller om buller för jag är sån sköööön markering i ditt hem”

Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så
Lite sexigt så

Vet tyvärr inte hur man länkar ännu. Men detta finns iaf hos Artilleriet. Eller vänta. Funkar detta? https://www.artilleriet.se/sv/brands/magniberg

 

Okej min sista spetsspaning är denna jävla dröm från Malene Birger som man liksom vill vara lite på gränsen i  samtidigt som man absolut kan tänka sig den till en begravning. Kolla spetsens placering, silhuetten, ärmen och liksom att den är så djup svart. Fantastisk!

Lite sexigt så

Hon är jag.

Det här är den jag är nu

4 weeks ago

Ville bara säga att jag hittat mig själv som fan heter det….konstkännare? Alltså jag har en….stil? Jo men jag har faktiskt det, jag har hittat ett mönster. Det är tydligen spanskt jag gillar. Ett av mina senaste loppisfynd, härledde jag inspirationen till ett auktionsspan, som jag sedan kunde härleda till en konversation med kompis från 2019. Hänger ni med? Nej men typ inte jag heller. Först kommer ett svep med lite nytt. Vill ej hetsa till konsumtion, men detta är ju secondhand vaffan? Nåt kul ska man väl få ha?

 

Det här är den jag är nu

Okej. Vi böjar med den här burken. Jag har en period där jag älskar spannmål nu. Helst vill jag ha en tapet med spannmål. Men hittar ingen. Blev glad när jag hittade denna iaf på Emmaus för 40 spänn

Det här är den jag är nu

Här ser ni den i miljö. köpte även den där skärbrädegrejen pga, hur käckt? Det är sån magnet (ni ba ja vi fattar det) som håller håller fast kniven. Allt i ett liksom.

Det här är den jag är nu

Närbild kniv.

Det här är den jag är nu

Redskap i burk.

Har länge letat efter en nätt skohylla i fulfur med runda pinnar. Nu har jag hittat denna lille goe som passade perfekt i lille hallen för lille människorna.

Det här är den jag är nu

Sen så hittade jag faktiskt en skål på fot från Ittala nä jag orkar inte googla stavning nu det är typ två “i” eller nån sån skit va? Jag har sett den hos mina goda vänner Joanna och Fanny haha som att dom är gifta (haha som att det vore tokigt) nej men var och en har en. Och BÅDA har sagt att den är bra till chips. They had me at chips så att säga.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

Sen hittade jag lite krimskrams. Brukar köpa sånna där örhängen med  chips jag mena clips. Pga mina hål har växt igen plus kul att dekorera barnen med dem. Här ser ni Stellan i ett prima par plast-chips jag mena clips från 60-talet.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

Tyckte även dessa var fina.

Det här är den jag är nu

Fint hänge samt kedja.

Det här är den jag är nu

Gillade även de vita hårspännena som var fina med de vita örhängena.

Det här är den jag är nu

En filt till Stellan

Det här är den jag är nu

Och en tröja till mig. Perfekt sliten för “stressad-men snygg-jag hinner väl inte att köpa kläder-mamma- looken”

Det här är den jag är nu

Kände dock på mig att Doris skulle haffa den pga hon “älskar gjönt” och mycket riktigt…

Okej, tillbaka till att jag helt plötsligt älskar konst. Nej men jag har väl alltid uppskattat konst. Men kanske mer den som utmanar i text och aktion, typ känslodrabbande? Kanske en dikt? Jag har haft svårt att hitta/uppskatta konst som är …vacker?

Idag köpte jag iaf tre konsttidningar (tror jag) pga fina omslag. Men ni kan inte ana vad som hände sen?

Det här är den jag är nu

Dessa tre tidningar var det. Jag hade liksom redan här ett underliggande intresse av att hitta konst.

Det här är den jag är nu

Bläddrade lite i dom när jag kom hem… Denna var väl ok men..

Det här är den jag är nu

DA FUCK???????????

Okej. Men sen hittade jag en tavla som jag kände att den här gillar jag. Detta är vem jag är.

Det här är den jag är nu

Men ändå fin ju?!

Då tänkte jag att hmmm detta har inspirerat mig nyss. Dåååå kom jag på att jag hade hjärtat en auktion med ett liknande motiv.

Det här är den jag är nu

Missade budgivningen tyvärr la ungarna.

Kollade upp konstnären och jag har njutit av varje sekund! Gubbelubben heter Laureá Barrau (1864–1957) och här är lite av vad han har gjort.

Det här är den jag är nu

Fina jag skurar medan mina väninnor pratar om killar och smink.

Det här är den jag är nu

Fina jag får vatten i en karaff av en tant med jätte jättestor glasflaska.

Det här är den jag är nu

Fina jag byter om hoppas inte grabbarna ser hiihihihihihi

Det här är den jag är nu

Fina jag sitter på Tjörns högsta berg och kollar utsikten.

Det här är den jag är nu

Fina jag rensar i skåpen.

Det här är den jag är nu

Fina jag har snubblat.

Då kom jag och tänka på andra konstnärer jag gillat och visste att jag för längesen delat nåt med fotografen Fanny som jag inte kom ihåg vad det hette. Hör och häpna jag scrollade bak ÅÅÅÅÅÅR i vår sms:konversation.

Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu
Det här är den jag är nu

DET VAR DET. BERÄTTA GÄRNA HUR NI KONSUMERAR KONST SAMT VAD FÖR slags konst? HUR SKA MAN VETA? KÄNNS SOM DET FINNS ETT KULTURELLT KLASS-GAP i både kunskap kring konst men även TILLGÄNGLIGHETEN (emotionellt och fysiskt). AM I RIGHT?

Vad händer i helgen?

4 weeks ago

Frågar alltid div kollegor när det närmar sig helg. Och jag ba vaffan menar du händer? Jag skall vakna 05:15, kolla på Eeeeeeeemil, samt borsta bort chipssmulor från soffan…

…Säger jag ju inte. Jag ba eeeeh nej men ”man kan ju typ inte göra någonting under covid!”. Ung pigg kollega hungrig på livet ba ” Jag vet det är sååå tråkigt saknar att gå ut och käka, dricka vin och träffa folk om helgerna. Jag ba “javeeeeeet, är vi samma person? Vi känner exakt lika!”.

Fjuh jag kom undan. Som när jag sa att jag av klimatskäl inte flög. Fast jag bara var pank LOL.  Nu behöver jag inte ens dra in klimatet längre. 

Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?

Nej men alltså. Vad har jag gjort. På fredagar är det disco här. Med discolampor + snacks. Jag brukar vara så jävla hungrig vid den tiden att jag trycker i mig chips och typ en gurkjävlel med 1 liter gräddfil på. Det blir då en stressig och förvirrad stämning när barnen är rädda att det ska ta slut. Jag ba dansa istället för att stå här å dippa.

(pga de är så korta så står de upp och dippar soffbordet blir liksom som ett stå-/mingelbord LOL. Ni ba men det är ju inget konstigt att barn är korta?! käft det är svinkul)

Sen så är det ju det här med musiken. Ehhh, våra barn har då aldrig ”fått” lyssna på TYP Samir och Viktor och annan värdelös musik som barn gillar. Nu har Doris iofs börjat märka att den finns pga de kör det på förskolan. Vi brukar köra typ Nationalteatern pga ändå lite skojiga låtar för barn

”Så när jag kommer härifrån Värker det i hjärtevrån Sticker som en dolk När man träffar lite folk Och meckar sig en redig ... Hadelattan da-da, um-pa-pa-u Får man inte göra, inte bra"

Ohh, i helgen sålde jag iofs en jävla massa kläder. Jag får sånna ryck ibland. DÅ blir jag manisk. Älskar pengar. Vilket går lite emot min ideologi. Men nu är det så. Hade jag varit rik hade jag förmodligen varit snål och egoistisk. Som ju rika är:

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/01/28/forskare-rika-manniskor-ar-sjalviska-oetiska-och-icke-empatiska

Nej men skönt att rensa faktiskt. Jag har en grej jag brukar göra, jag tar ett plagg i handen så känner jag om det verkligen gör mig glad. Känner jag ingen lycka så säljer jag det. Annars liksom rullar jag ihop det och lägger det i en byrå för lättare skapa mig en översikt över vad jag har.

Vad händer i helgen?

Ni ba fast är inte det Marie Kondo….. Jag ba neeeej nu vet jag inte vad ni menar. Men du kan inte ju inte skriva som att det är du som? 

Jag som?

*BLOCK*

Här kommer bild på plagg som fick vandra vidare

KRAM

Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?
Vad händer i helgen?

årets inbjudan till ellegalan har kommit!

1 month ago

Inte. Den har INTE kommit. Inte i år, och inte något annat år heller för den delen. Det blir inget med det. Det blir inget med nåt. Mitt råd blir därför:

Klä upp dig så att det blir awkward. Vare sig du hämtar ungarna på förskolan eller slänger soporna.

Jag velar aldrig med vad jag ska ha på mig. Speglar mig sällan. Det är en av de grejerna jag vill att min dotter skall ta med sig. Det lustfyllda i hur man klär sig, det prestationsfria.

Därför blev jag så himla kär i henne idag när jag inför vår kvällspromenad tog på mig det vackraste plagget jag någonsin burit, eller sett heller för den delen, och hon inte tyckte det var konstigt. Utan bara bad mig att spara klänningen tills hon blev stor.

Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!

Mode är liksom allt det som dom som inte fattat grejen tror att det inte är: Obrytt, fritt, kreativt och känslofyllt! 

 

Klänningen är från Malene Birgers senaste kollektion! Och jag fick äran att bära den. Blev alltså rörd när jag såg den första gången, och rös när jag strök händerna över handarbetet.

 

Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!
Årets inbjudan till Ellegalan har kommit!

Krokar av klövar

1 month ago

Försökte mig på en rubrik som en plusartikel. Så att ni ba “Vadå klövar? Måste läsa” Sen måste ni klicka för att se inlägget.

Haha tänkte först göra det som ett DIY inlägg på skämt, men visste inte om det var too soon i vår relation.

Men erkänn det hade vart kul om jag ba helt utan skam “Hej allihopa! Idag skall jag visa er hur man gör en kroklist AV DJUR. Börja med att cutta valfria fem (!!) klövar sen böj sen sätt på en trälist så klart, häng den i er hall”

Men alltså, såg denna “kroklist” på loppis idag. Garanterat en man som gjort den. Män är sjuka i huvudet.

krokar av klövar

Nej men det är ju faktiskt så himla svårt att komma på vad en skall blogga om. Man gör ju liksom inte så mycket under pandemin. Inte för jag var så väldigt aktiv eller social innan, men nu är det ju obefintligt.

Idag var jag och Doris iaf och hälsade på en av mina bröder i Göteborg. Det var också första gången jag och Doris träffade hans flickvän. Doris älskar flickvänner. Jag med. Vill att dom skall gilla mig. Jag har fyra bröder.

Apropå att man inte gör nånting. Idag passade jag även på att besöka en loppis vi inte vart på innan. Den gav verkligen utdelning. Pga corona-stressen så hann man inte vela så mycket heller utan plockade några grejer sen drog.

krokar av klövar

Som det här engelska setet i tunn röd manchester. Visste att Doris skulle älska, och det såg ut att vara ungefär i hennes storlek så haffade direkt.

krokar av klövar

Så fin passform. 60 spänn för byxa och kavaj.

krokar av klövar
krokar av klövar

Fyndade också en Didriksson fleece som Dojjan kan ha till förskolan tänkte jag.  Samt framme vid kassan låg sånna här krämer för 10 kr styck. Vet inte om det är bra men tänker det där varumärket brukar väl va ganska dyrt? Aja, blev ett köp.

krokar av klövar

40 spänn

krokar av klövar

Och på sista snurran hittade mamman en lång vadderad väst i ull. Alltså hur cool?

krokar av klövar

Den är ganska lång. Över röva lite till typ.

krokar av klövar

Fin bak med den där slejfen. Bara tog ett ord nu.

Det var vår lille dag. Föresten gillar ni mode? Eller Inredning? Vardag? Loppis? Om ni har något speciellt ni tycker jag kan blogga om så skriv gärna. SAMT kom på en grej, om ni kommenterar här på bloggen så kan ni inte skriva ert insta-nick då? Så svårt att veta vem ni är annars och så har vi kanske chattat i flera år på insta typ. Om ni vill, annars lungt alltså. hehehe

Artilleriet abstinens

1 month ago

Artilleriet abstinens

Men hallå kolla entrén bara!

Artilleriet abstinens

Min goaste unge, Doris!

Att jobba hemifrån är verkligen påfrestande. Särskilt när man (som jag då) trivs så bra med arbetsmiljön (och med sina kollegor, absolut en shout out) på sin arbetsplats.

Jag talar såklart om Artilleriet som jag jobbat på till och från (ja jag gjorde en liten avstickare fråga mig inte) sen 2013. Vi sitter i butiken och jobbar, fast avskilt då, och det är så himla härligt.

Artilleriet abstinens

Att vistas i den rätta miljön när man jobbar med ett varumärke som Artilleriet, som bygger så mycket på känsla, genuinitet och trovärdighet är otroligt viktigt. Det är svårt att inspireras av slentrianmässiga instagramflöden, nyhetsutskick och andra påverkare när den största inspirationen finns i det fysiska mötet med utställningen.

Artilleriet abstinens

Mattan står absolut på önskelistan! <3

Artilleriet abstinens

Älskar dessa lavastenar som man häller nån himla olja över så doftar  det himmelskt.

Igår behövde jag iaf hämta ett par saker från kontoret så jag och min dotter tog oss en kvällstur in till Göteborg. I bilen käkade vi godis och lyssnade på barnradio! Tog några bilder, men gud får sån bloggis-ångest pga vet inte hur man tar fina, men hoppas att känslan förmedlas iaf.

Artilleriet abstinens

Finns en övervåning också!

Artilleriet abstinens

Med möbler!

Artilleriet abstinens

Den har jag, den har jag, den har jag.

Artilleriet abstinens

Oh, detta bordet är lite kul faktiskt! Det är tillverkat helt i strumpbyxor. No joke.

Artilleriet abstinens
Artilleriet abstinens

Mums.

Artilleriet abstinens

Dååå tackar jag för mig samtidigt som jag testar den här textfunktionen. Jag upptäckte också igår hur man svarar på kommentarer, så det ska jag börja göra nu haha

Fulfuru

1 month ago

Alltså Inte den där grå/beiga/vita furun. Utan den där mörka fjällstugefurun. Vänta heter det blåfuru? Orkar inte googla. Idag här på bloggis så bjuder jag på bilder på en del av min fulfuru. Vårt vardagsrum har liksom två delar. Och eftersom vi äter i köket som normala så har vi två chill-miljöer så att säga. 

I ena delen ser vi på TV.  Vi hade ingen TV tills för nån månad sen pga dyrt och fult. Men nu har vi en och det är underbart. Förenande typ?  Plus en aktivitet för barnen (”aktivitet” hehe). Sen den andra är en mer öppen del där man kan leka och typ bygga en koja. Barnen kommer inte bygga kojor i vardagsrummet när de är 15 (väl?) så låt dom.

 

FULFURU
FULFURU
FULFURU

Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag tycker det är fantastiskt och typ trendigt och lite ”skönt” alltså både skönt som i bekvämt men också som att man är en skön person. Typ lite konstnärlig? Här bor Malin Olsson hon går runt i solkiga kimonos hela dagarna och skapar och skapar sedan sittsomnar hon i sin fulfuru-soffa. Nu vet jag vad jag menar! Det är 100 % o-präktigt med fulfuru-möbler.

FULFURU
FULFURU
FULFURU

Här ser ni då en bild på gamla Ivar. Hänger ni med? Alltså Ikeas Ivar från 80-talet tror jag. Pimpad med en marmorskiva. Älskar detta skåp pga det går inte ända upp till taket. Jag tycker det känns jobbigt feng-shui-mässigt att ha höga möbler. 

FULFURU
FULFURU

I skåpet förvarar jag saker som är mina finaste. Typ en servis i grönt bubbligt glas och forever favorites från Artilleriet.

Samt min fina tant från tippen.

A just de, såg ni böckerna högst upp? Dom vann jag på julklappspelet på jobbet. Jag blev så glad! Sanningen är att jag vann 4 böcker ytterligare men gav bort dem till kollegor pga jag är underbar och älskad av alla. 

Eder

Malin Olsson, Tjörn.

5 nej 6 saker som tyvärr är förbjudet

1 month ago

Man gillar ju listor! 

Här kommer 6 saker som tyvärr är förbjudet att köpa nytt. Och som tur är finns i drivor på loppis.

Snälla fyll på i kommentarer på fler saker som är #tyvärrförbjudet

 

5 nej 6 saker som tyvärr är förbjudet

1: Köksredskap

Köper du de där svarta plastredskapen i bunt från Ikea en gång till så måste du straffas tyvärr. Finns sååå många fina köksredskap där ute! Typ slevar å sånt fan det heter. Drivor! Jag säger DRIVOR.

2: Skridskor

Snälla, ditt barns knubbiga fötter behöver ett par sköna skridskor som någon annans barns knubbiga fötter redan töjt ut. Samt hur ofta åker man skridskor (ni ba nej men ganska ofta ändå)? Exakt.

3: Flytväst

Här blir jag riktigt uppjagad. Får ställa mig upp och skaka på armar och ben, sätta mig igen och stretcha nacken. Så.

VET ni hur mycket flytvästar det finns secondhand? Vet ni hur mycket det kostar nytt? Vet ni att det ni betalar på loppis går till välgörenhet? 40 spänn på Lions, jag säger inge mer.

4: Rullgardiner och persienner

Denna kategori står oftast gömd liksom bakom gardinerna i något himla paraplyställ. Det ser ofta kaos ut, men om man lirkar lite och vet mått på sitt fönster så finns det garanterat det du behöver där.

5: Duk

Säg om du köpt en ny duk? Fan vad onödigt. Duk är ett stycke tyg om jag förstått det rätt?

6: Sparkcykel

Alla barn vill ha sparkcykel. Men mitt barn har 3 st (heheheheheehehhe), så hon kan åka med kompisar när de hälsar på (har iofs aldrig hänt). Jag ska säga dig, att ny kostar en sparcykel kanske 800 kr. Men på Björk&Frihet kostar dom 60 kr.

Malin Olsson

Malin Olsson

Malin Olsson