Schizofren garderob

10 months ago

Jag vet, inte så politiskt korrekt överskrift, men känns ibland alltför sant. ena dagen tror jag att jag är högst 17 år och går hemifrån i mockafransar och Dr Martins i lack. Dagen efter är jag en rik rik tant med kanske någon chanellig kofta eller kavaj. Sen är jag väldigt ofta en dekadent kvinna som sveper omkring i fotsida kimonos och etniskt mönstrade pyjamaser hela dagarna (helst hade jag rökt tunna cigaretter med munstycke till denna outfit).
Så svårt att välja tycker jag. För ibland vill jag vara Lenny Kravitz, (alternativt vara gift med honom om jag nu inte hade dig Edin SÅKLART), eller så vill jag vara med i en Wes Anderson film eller så vill jag byta garderob med Jimmi Hendrix eller så vill jag plötsligt inte ha färg alls och känner mig matt på mig själv o på alla mönster och vill BARA vara nedtonad och vara sval i lyxiga matrialblandningar som siden o cashmere och vara en sober sofistikerad kvinna som konverserar stillsamt o lyssnar intreserat och aldrig är gapig o lite för öppenhjärtig o gör bort sig, som hon den där mönstrade kimonon tycks göra i tid o otid.

Schizofren garderob

jimi idag.

Schizofren garderob
Schizofren garderob

coco imorrn

Schizofren garderob
Schizofren garderob

Ibland är jag spansk kökshandduk och känner mig väldigt Almodovrig.

Schizofren garderob
Schizofren garderob

Ibland låtsas jag att jag är rik och har på mig min flotta fasters sammetskavaj med vit krage och guldknappar. Som häromdagen då en vän bad mig prova juveler och dricka champagne på ett lunchevent hon hade hos en juvelerare här i Palma. Jag ba gäsp gäsp okey om du verkligen behöver min hjälp så klär jag ut/upp mig till en YSL reklam från 90talet och smiter förbi.

Schizofren garderob

Ville verkligen ta med detta costume made 80tals cuff-armband hem men prislappen var som en mindre lägenhet så den fick vara kvar hos Nicolas joyeros ett decennie eller två till.

Schizofren garderob
Schizofren garderob

Häromdagen var jag en Östermalmskvinna med oxfordskjorta och stickat över axeln? Henne gillar jag inte så mycket men hon är envis och vill liksom fram ändå ibland.

Schizofren garderob

BTW vi måste titta närmre på den lurviga lilla kompisen som fick följa med hem från Sverige sist. Hej hej svarta fåret.

Schizofren garderob

Ibland är jag bara medelhavs-dam, med rosett i hals o örhängen på en måndag.

Schizofren garderob

Och så ibland leker och önskar jag att jag är Julia, liksom att min garderob är sval o neutral, en lyxig bas. Kanske halv fransk halv nordisk kvinna som anser att rött läppstift är den enda färgen som behövs i en garderob.

Schizofren garderob

Häromdagen var jag på en av Palmas få vintagebutiker La Simo, och var absolut tvungen att köpa en rosa mockaskjorta från Miumiu som kanske jag behöver OM det någonsin blir konsertsäsong i livet igen och jag då behöver något bohemiskt men ändå rockigt att dricka öl i plastglas i?

Schizofren garderob

Imorrn vill jag ha rosor på blusen, (som visar för mkt skinn), och nonchalant slänga Lennys päls över axeln.
Är vi fler därute med extremt många personligheter i garderoben? Som sparar klänningar utipåfall man nån gång blir bjuden på garden party in The Hamptons eller om jag någonsin går ner 5 kilo och ska på brunch en söndag i London så kommer den här passa PERFEKT? Vill hemskt gärna höra av er för jag och mina garderobskvinnor är lite förvirrade och frustrerade idag eftersom corona gör att vi inte kan ses så ofta som jag vill och nu vill vi ha sällskap.

Sara · 10 months ago
Haha! Är exakt likadan, har så mycket knäppa plagg i min garderob. Men alltså, jag klär mig efter humör och ibland känner jag mig som Stevie Nicks, ibland Jimi Hendrix, ibland som en tonåring i kängor och hoodie och ibland som en sval tvåbarnsmorsa som endast klär sig monokromt och i material som kashmir och siden. ‍♀️

Charl · 10 months ago
AMEN - önskade såååååå att jag var ”jeans” och samma typ av överdel till samma typ av jacka tjejen... MEN nej nej nej.... Jag är ena dagen skärgårds tjejen, nästa den svala, sen sportiga och bla bla... oj så kom hösten och då måste man ju ha praktiska ”bo i hus” kläder, AW chic och bekvämt nästa dag. ÅH sen kommer vintern - då ska man vara skoter kittad och sen redo för skidbacken, ops -30 klädsel päls och dunjacka i 7olika längder och tjocklekar, sen kommer nyår och glitter tjejen kikar fram... sen kommer TADA våren, vem är man nu?! Bomberjacka ena dagen, goretex nästa och så hakar man på en trend eller två... - sen är ju Östermalmstonen och Moncler där och liksom frestar en lite (yes älskar jackor) och känner så igen mig i de du skriver! Skönt att man inte är ensam

Alex · 10 months ago
Underbart inlägg som jag blev glad av :)!! Min garderob ser inte alls så ut längre... Men för länge sen innan barnen var jag lite som du..sen tappade jag bort alla damerna på vägen och kvar blev en vilsen själ som numera bara kör på bas bas bas och jag blir så trött på mig själv. Visst är det snyggt men hur kul i längden? Köpte en tvärrandig tröja i beige och blått med strassknappar på axeln och kände mig som världens modigaste ha ha ha. Och igår klickade jag hem en svart tröja.. Suck..

Anna · 10 months ago
Älskar din stil! Du har en unik förmåga att lyckas se cool ut i allt. Jag är egentligen en person som dras till färg och mönster men har helt kapitulerat under den svala stockholmsstilen à la Toteme. Dyrt, klassiskt, snyggt och bekvämt men ack så trist att gå runt och se ut som alla andra. Nu har jag svårt att se att jag skulle våga ta på mig något annat men 2021 ska jag försöka mig på en mer ekelektisk garderob igen.

Klara · 10 months ago
Haha känner igen mig sååå mycket!! Ena dagen full on Ganni Girl (ju mer färg och mönster desto bättre) och nästa dag monokromt och lyxigt a la Toteme... schizo deluxe!!

Malin Rudén · 10 months ago
Tycker att din garderob är helt magisk - skulle inte ändra på nåt!

Mandy · 10 months ago
Så snygg i allt som vanligt! Har du glömt att berätta att ni införskaffat ännu ett husdjur? Vad är det för göllig liten ju d??

Mandy · 10 months ago
Hund...

Kikki · 10 months ago
Jag är precis likadan - varifrån kommer tanten i mig, hon som köper en marinblå Brooks Brothers stickad kavaj med valar på, knytblusar, beige cashmeretröja med kort ärm och rutig ylle-pennkjol? Hon bara är där, fast jag EGENTLIGEN är rockig, klädd i svart mestadels och har Suzanne Brögger smink. Fö. är jag besatt av din Clare V. väska i regnbågsfärgat ormskinn! xo

Susanna · 10 months ago
Det här var det mest inspirerande inlägget kring kläder jag varit med om PÅ LÄNGE. Konsekvent INKONSEKVENS är bäst, mänsklig och genuin när den nu är det.

Maria Lanner · 10 months ago
Älskar också att vara knasig i garderoben! Att gå in i olika sidor av sig själv och leva ut dem! Hippit, guldigt, batikigt, kråsigt, rockigt, tvistigt! Älskar din stil!

Julia Brukroken · 10 months ago
Imorgon ska jag leka och önska att jag var du. Saknar er och hoppas att världen mår bättre så vi kan komma snart. PUSS och Henrix skål. Vi kanske kan ta en vinkväll på skype du jag och Malin?!

Emelie Törling · 10 months ago
Asså Lina. Klockrent. SAME ALWAYS Puss <3 / Emelie

Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior