Tillbaka på ön

1 year ago

Tillbaka på ön

Vi är tillbaka på Mallorca. Måste erkänna att jag var lite nervös att lämna Sverige, vi var hemma så länge så att jag hamnade i lunket, ni vet hemma bäst. Tryggt. Jag fattar allt,(typ). Det finns Bregott på mataffären och det finns bibliotek med böcker på svenska jo absolut och familjen är nära och vänner är just a phonecall och ett par kvarter away.
Jämställdheten är så närvarande och vi återvinner och sparar på miljö och äter vegetariskt och klimatsmart. Nu tillbaka till 40graders värme, svett mellan låren som stoltserar med sina extra coronakilon, förstår typ ingenting när någonsomhelst myndighet försöker förklara fakta för mig, det finns färdikokta ägg på 6pack i mataffären (WHY) och man köper vatten i plastflaska. Som återvinns om man får lust. Får en känsla av att spanjorer liksom inte får lust lika ofta som svenskar?
Munskyddet ska vara på när du går på gatorna, även om gatorna e tomma, men att sitta inomhus på restaurang, en halvmeter från nästa bord, med din mormor som har en fot graven typ sittandes i knät, gullandes med snoriga barnbarn och att hela tjocka släkten kindpussas och dela mat med varandra, det är okey? Det som är logiskt för spanjorer är så ologiskt för mig. man får köra om folk på insidan I RONDELLER även om man ska bara till första avfarten och jag ska till sista?

Tillbaka på ön

MEN. Havet. Volangerna. Lättheten. Ingen följer modet men det finns gott om kvinnliga, stolta och inte så speciellt svartklädda spanjorskor att glo på. (Och i hemlighet avundas)
Doften! Torr pinje, saltvatten och friterat whatever. Bilar kör förbi alla tider på dygnet och oberoende av kön och ålder på förare har varannan ALDELLES för hög despacito-ish musik. Det bor getter i berget som ibland traskar förbi på gatan. Grannarna hälsar glatt eller muttrande men dom hälsar!
Tar ett glas med en vän på lokala pizzerian med fairylights i varenda träd som dessutom dignar av granatäpplen och bakom oss sitter 8 solbrända män i färglada men smakfulla och solblekta skjortor och är så gay som man bara kan vara om man är uppväxt i Almodóvarland. Dom skrattar, skålar, röker och lever och hade glaset vin i västen min varit två, så hade jag lätt slagit mig ned emellan och smygrökt o skrattat (helst hest) och spelat rollen som Almodóvarmusa, vare sig de ville ha sällskap eller inte.

Vi kan plocka fikon i trädgården och skära upp till ostbrickan inköpt på lokala mercadillon (såklart i korg, inte plastpåse), bjuda på middag i pation och en bukett solrosor till fredagsbuketten kostar 8 euro. Win some u loose some och jag vaknar på morgonen o tar en kaffe på altanen innan solen riktigt orkat sig upp för att bränna våra näsor, och andas och har en skruffsig hund vid mina fötter och några svettiga ungar och en tatuerad man snusades i sovrummet och en kopp kaffe i handen och känner lycka i hela kroppen. Så wherever I lay my hat that seems to be my home. Väldigt skönt. Hoppas ni har lika fina augustidagar och att ni njuter av svettpärlorna mellan brösten medans dom varar!

Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön
Tillbaka på ön

Ann-Sofie · 1 year ago
Ser underbart ut! Vart är ditt halva hjärt halsband ifrån? ☀️

Ann-Sofie Kassman · 1 year ago
Puff:)

lina Kjellvertz · 1 year ago
Hej alltså sorry jag verkar vara lite väl oteknisk missade detta! Halsbandet är gjort ”på beställning” av krista kretzchmar och blev exakt så chunky och skarpt i ”hacken” som jag ville ha det. Hon smälte ner lite byråguld jag hade, nån gammal Bismarckslänk jag hade i lådan om jag inte minns fel, och gjorde det! Kontakta henne o gör ett du med vetja. Delar med edin han fick det på nån valentine tror jag för några år sen. Kram

Cecilia · 1 year ago
Älskar dina inlägg! Blir så glad, pepp och inspirerad!

Malin Rudén · 1 year ago
underbara Lina - så fint skrivet! saknar dig redan!

Caroline · 1 year ago
Älskar dina uppdateringar! Tack för bästa bloggen, kram i sommarvärmen!

Rio · 1 year ago
Tycker att det är lite orättvist det du säger om spanjorer. Lite roligt för att om det finns ett land som äter klimatsmart set är ju Spanien, eftersom allt som man köper är ödlas i landet. De dricker flaskvatten i några deler för att det inte finns gott om vaten där i det måste filtreras från hvet. Hoppas du tänker på det när du duschar eller badar eller hursom du gör pa dina stora mansion. Åttervinner du? Det där är som är viktig. Be the exemple, liksom! Och last but not least. Lära dig Spanska eller Catalanska. Can't stands expats som kan inte spraket av landet de bor i och klaga hela tiden! Och, snälla, Spanien är lite mer än en Almodovars film. Be safe!

Lina · 1 year ago
Hola Rio! Oj. Tror du läst in lite mycket i mina filosoferingar. Har inget emot plastflaskor då det är ett behov då inte vatten i kran går att dricka. Men att vi är bättre på att återvinna i sverige är ingen hemlighet. Vi har pant och brevid de flesta vanliga papperskorgar finns behållare för just flaskor o burkar. Även statistiskt är svenskar mer miljömedvetna på det planet så det är inget jag hittar på❤️ Sen som du nämner så handlar man mycket lokalt. Vilket vi även gör som jag skrev att jag älskar, i korg, på lokala marknaden. Jag beställer hem korgar med säsongens från bönder runtom, stöttar o ÄLSKAR att få dom hem. Har skrivit om detta här förut så yes, försöker vara ett exempel som du säger. Jag kan spanska. Riktigt jävla bra faktiskt, det är jag stolt över. Pluggat det sedan jag var 15, bott i Barcelona och Madrid i totalt 5 år innan vi flytta hit i där vi bott i nu 2 år. Har pluggat en bachelor i marknadsföring 3 år på spanska i Barcelona, jobbat som Både kringresande skoförsäljare i oklaraste delarna av Baskien och som svettig servitris och som lågavlönad PRkvinna och nu som inredare här på Mallorca. Har massa fenomenala spanska kompisar från både här o där och har fått mitt hjärta krossat både en o två gånger av argentinare, mexikanare och Catalaner, så expat nja? Och absolut att jag vet att spanien är mer än en Almodóvarfilm❤️ Men jag är ett enormt fan, så stör det dig så får du nog kika efter en annan blogg för jag kan inte lova att det är sista gången jag nämner honom. Vårat mantion, är ett skruttigt hus med 70tals inredning i kök o badrum. Det har massa charm, underbara grannar och gullig utsikt men är tyvärr inte vårat, det har vi aldrig råd att köpa. Det har varmt vatten i duschen i 10 minuter❤️ Badkar har jag inte men jag har havet! Stay safe du med, men chilla med kritiken, känns som onödig energi för både dig och omgivning att gå på utan belägg. Kram! Lina

Nanna Grønvold · 1 year ago
Pallar egentligen inte läsa inlägg om Mallorca. Mitt hjärta brister lite varje gång.. och ditt var riktigt hjärtskärande.. Försöker vara tacksam över de 2 år vi fick denna omgång .. men drömmer om fler. One day... Underbar text. Underbara bilder. Väldigt inspirerande! Kram kram

lina Kjellvertz · 1 year ago
Alltså sorry sent svar !! Ahhhh jag fattar känslan. Kärleken till ön är fasen nästan i nivå med kärleken för en människa vågar jag påstå... men den finns kvar så som du säger, one day!!!!

Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior