24 h väldigt korta timmar i köpenhamn

2 years ago

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Vi är på Svensk mark! Jag går och sniffar i luften som luktar rent och skog och sommarlov och blir så lycklig att ögonen tåras. Går loss på Ica och köper skogaholmslimpa och kalles kaviar som om det inte fanns någon morgondag. Vi åkte hem till Sverige från Mallorca via Köpenhamn och hade ett mysigt men hektiskt dygn där. Såklart checkade vi av Louisiana vilket var en dunderhit. Så TOPPEN med pysselrummen som var så kreativa och välgjorda för barnen och all fantastisk konst och de vackra omgivningarna och grymma lunchen. Vi fick liksom alla sinnen tillfredsställda och kände oss som toppenföräldrar när Lola och Max gastade gjakkåmeeeetttiiii åt alla smala Giacometti statyer. Check! De lärde sig i alla fall en kulturell sak idag tänkte vi stolta. (När jag nu gör läxförhör så är det iof sig som bortblåst och dom typ chansar vilt på att konstnären hette väl Astrid Lindgren eller spagetti typ? Men men, någon imponerade vi säkert på i Louisianas korridorer).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

GIACÅÅÅÅMEEETTIII! SPAGETTHIIIIII!

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Det obligatoriska wienerbrödet slank ner.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Jag hade gjort en renovering inför hemresan, massa blonda slingor och bryn som matchade fräknarna. (Fräknar och hudfärg trillade iof sig av så fort jag satte mig på flyget hem. Varför är det alltid så?).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Tips på lunchställe var ursnygga Cafe Auto i kvarteren kring Folkets Park. Ni vet när det känns som stället legat där sedan urminnes tider men ändå är så nu liksom? På ett perfekt danskt-patina sätt?

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Vi tog med kaffet och varma chokladen till parken innan vi cyklade vidare.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

På kvällen käkade vi på Cantina, något som kändes typ som Köpenhamns Brillo? Kaklade väggar, grymma pizzor och blandad men glovänlig publik även fast det var barnvänligt(ish).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Blir väldigt sugen på pistagegrönt kakel nu.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Jag var lite pretentiös och skulle ta med barnen på Rosenborgs slott där jag sett på pinterest att det fanns små prins och prinsesskläder barnen kunde prova (såg framför mig ett mkt instavänligt, skrytiga tillfälle), och stora vackra salar at leka Elsa och Anna i. Men tacksamma som dom är så somnade båda två i cykelvagnen innan vi ens kom dit!

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Däremot var Kongens Have en dunder hit! kaffe till dom vuxna och labyrintiga buskar och gångar och gullig park till barnen. Perfekt picnicplats.

Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior