24h i barcelona

2 years ago

Hur lyxigt att få 24h i Barcelona med två lätt neurotiska, otroligt skojiga och likasinnade vänninor?
Underbart är kort osv.

24h i Barcelona

Vi bodde på Praktik Bakery Hotel.
Why. Jo för att det är
1. Ett bageri. också.
2. Ett stenkast från Bar Mut.
3. Ett ännu kortare stenkast från Jaime Berestein.
4. För att jag är en vanemänniska och jag fick välja.

24h i Barcelona
24h i Barcelona
24h i Barcelona

Pga överpepp och enormt längt till storstad, (Palma i all ära men vintern här är inte precis en buzy tid och någon puls har jag hittills inte kännt av), packade jag alltså för en resande cirkus.
Lite rädd för mig själv men ändå lite stolt att jag har så många fina (utklädnings)-kläder.

24h i Barcelona

Som tur var så kännde även mitt resesällskap en minst lika påtaglig pepp så första stoppet blev en sen lunch i eftermiddagssol på Bar Mut.

24h i Barcelona

Dom är himlans bra på vin på Bar Mut och som tur var kände vi oss ganska bra på att dricka vin så det passade ju ypperligt ändå får man ju säga.

24h i Barcelona

Sen ett snabbt varv på Jaime Beresteins concept store som även har himmelskt bageri och blomsterbutik och såklart en ytterst glovänlig bar/restaurang. När vi scannat alla intressanta spanska damer med nystrukna märkesblusar och chunky guldsmycken så skuttade vi fulla av inspiration till första vintage shopping måstet. Cotton vintage.

24h i Barcelona
24h i Barcelona

Blev liksom lite hätsk stämning här pga två rediga glas vin innanför västen (bara för att förtydliga så bar ingen väst) kombinerat med att Palmas lyxvintage utbud är ytterst begränsat så man kan säga att det här skedde en så kallad överhettning. AHHHHHHHH. OOOIOHHHHHHHJJJJ. Osv.

24h i Barcelona
24h i Barcelona

Ha begäret till Almodóvar-outfiten är enormt.

24h i Barcelona

Jag kom ut lite fattigare men lite lyckligare(? Ändå skevt m materiell lycka men ack så sant) bärandes på en liten pärlbeströdd ny bästis.

24h i Barcelona

Mer kaffe. Dörr i dörr typ m vintagehimlen ligger Auto Rosellon, supersnygga hipsterkaffe-himlen och här laddade vi batterierna kvickt innan vi åkte till hotellet och svidade om inför middagen.

24h i Barcelona
24h i Barcelona
24h i Barcelona

Ciccionis på Soho house var Sannas (födelsedagsbarnet vi firade/vår ursäkt för att smita från ön), önskemål. Mkt bra sådant och vi åt burratas och friterade oliver tills vi knappt kunde röra på oss och då åt vi lite till.

24h i Barcelona

Fotoförbud på Soho House så ni får googla själva. Men lamporna kommer absolut att kopieras i vårat nästa kök. Och en spegelselfie hann jag visst men ändå.

24h i Barcelona
24h i Barcelona
24h i Barcelona

Hurra! Hurra! Hurra!

24h i Barcelona

Ida hade försett oss med Malaika Cotton kimonos att vakna upp i dagen efter. Så dom fick följa med ner och äta minst 3 sorters croissanter och dricka starkt kaffe på hotellbageriet.

24h i Barcelona
24h i Barcelona

Shopelishop! Kikade på lovestories uthärliga utbud.

24h i Barcelona

Ida var mer sugen på propsen än på underkläderna.

24h i Barcelona

En minisväng shopping till Misce en scene, en pop up vintage butik väl värd att följa på FB om ni har vägarna förbi Madrid eller Barcelona. Fenomenalt utbud. Sanna kom hem med lite bling men jag fick var aldelles för trött i ögat för att kunna ta viktiga vintage beslut så jag kom därifrån tomhänt.
Älskar älskar älskar Barcelona nästan som det vore en person. Tänker absolut hitta en ursäkt för att smita dit igen inom väldans kort. Fyller på tipsen då. Puss

Ida · 2 years ago
Men vilken urhärlig tjejresa, tackar för alla tips! Blir så nyfiken, har själv testat att bo i Palma (med barn och allt) och är väldigt oimponerad. Som du sa, en stad utan stadspuls, då är jag hellre på landet. Nu är vi lite inne på barcelona istället men du som gillar den stan Sp mycket, hur kommer det sig att ni inte flyttade dit istället?

Lina · 2 years ago
Haha jaa jag fattar! Man har ju checkat av Palmas utbud ganska snabbt.... Alltså vi bor typ på landet nu och med kids så känner jag att Palma räcker som stad. Kommit in i lunket o alla är liksom lite mer chill än för bara typ ett halvår sen! Men absolut att man behöver injektion av avgaser, glo på folk, röriga restauranger och glittrande stad, då är det tur att Barcelona o Madrid är så nära... skulle nog inte palla Barcelona med kids, men har vänner som bor där med barn och som får det o funka! Så kör och keep me posted! Jag har bott där typ 4 år innan barnen som singel, det däremot var ju väldans trevligt...

emma · 2 years ago
haha, jag ÄLSKAR att gå i butiker efter ett par glas vin. ALLT blir snyggt.

lina · 2 years ago
Nämen visst! Man är SÅ öppen för förslag och passar plötsligt i alla färger och har tydligen behov av så många handväskor?

Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior