The Way We Play

Hemma på min gata i stan

3 months ago

Jag och Lola var hemma och hade tjejhäng en sväng.
Så härligt att vara bara med ett barn då och då. Särskilt om det barnet är det av min barn som INTE är en terrible-two-terrorist som;

-välter alla glas oberoende av innehåll oftast (alltid?) med flit. Stint stirrande i mina ögon med en obehagligt nöjd uppsyn.
-Skriker NEEEEEEEEJ bajsmamma när jag sätter på honom pyjamas, borstar hans tänder, tar ifrån honom saxen, säger nej till godis som frukost osv.
-knuffas, slåss, bits och är mopsig. Tänk typ Ganstas paradise, jag är Michelle Pfieffer och Max valfri buse med risig attityd.
-Ritar på allt med omöjliga pennor som jag inte riktigt vet var han hittar dom för det är INTE barn pennor och de går INTE att tvätta bort. Väggar, soffor, handväskor, syskon, inget och ingen går säker.
Oh well ska göra ett separat inlägg om detta tror jag. Två. Åldern som är sååå gullig på bild och speciellt när de små liven är i sovande tillstånd men absolut skitjobbig att hantera tycker i alla fall jag. Lite som att leva i ett konstant februari, man vet att våren kommer liksom men det känns jäkligt avlägset just i stunden.

Tillbaka till ämnet, tjejresa. Vi mellanlandade i London några timmar på vägen hem till Stockholm och hann med att peka förundrat på minst åtta dubbeldäckare, äta rosa cupcakes som kostade lika mycket som en bättre vinlunch samt ägna EN HEL TIMME på Claires och pilla på, prova, förundras över och slutligen shoppa oklara enhörningsrelaterade produkter strösslade i glitter. (DVS exakt vad jag själv hade gjort om jag fick ett par timmar själv i London).

hemma på min gata i stan

OFF WE GO.

hemma på min gata i stan

Inte jättemycket folk på Palmas flygplats i januari. BUUHHHHOOOO

hemma på min gata i stan

OMG två våningar och RÖD? Var är Paddington var en fråga jag hann höra ett par gånger under dom fjuttiga timmarna i stan.

hemma på min gata i stan

Vårkänslor!

hemma på min gata i stan

Extremt gulligt bageri och för en 5åring var detta himmelriket.

hemma på min gata i stan

Väl hemma var det iskallt så vi gick på bio och köpte med oss soppa och kanelbullar från fantastiska bageriet vid Olof Palmes gata, Le Violon Dingue, gammalt favvo-lunch-to-go place från tiden jag jobbade på Hm Home, då kontoret låg nära. Fantastiska soppor och på onsdagarna får man en slice hipsterpizza på köpet.

hemma på min gata i stan

When in Sthlm.

hemma på min gata i stan

Hann med ett urhärligt event på Mille Notti. Middag som de härligt nog hade dukat upp på långbord inne på lagret mellan kartonger och staplade rader av handdukar och lakan.SÅ sugen på pudrig lyxbäddning. Hur får man till det sådär fixat-ofixat? Kommer aldrig lära mig det? Samma med håret, den där arrangerade slarviga knuten eller rufset som liksom är perfekt? Måste googla tutorials, känns viktigt.

hemma på min gata i stan

Fick sippa champagne i ikatmönstrade lakan.

hemma på min gata i stan

Hur sjysst med långbord på lagret?

hemma på min gata i stan
hemma på min gata i stan

Så Mallisvänliga goodiebags.

hemma på min gata i stan

I och med att Lola var huvudperson denna vecka så fick hon sätta övrig agenda varpå jag plötsligt hittade mig själv i min största mardröm. På badhuset. Varför är det så kallt? Varför är det så fult? Högljutt? Men men, eftersom detta var en vardag i januari så var vi typ ensamma där och hon körde på själv med puffar på och jag hängde med delicatobollarna i caféet med utmärkt uppsyn över hyperlycklig Lola i enhörningsbaddräkt.
(Vad är grejen med enhörningarna? Finns det någon flicka i åldern 4 till 12 som inte är besatt? Var vi det? Kommer inte ihåg någonting innan Michael Jackssons Black & White så jag är fel person att fråga).
Tror inte att Mille Notti såg framför sig att det var på Mörbybadet jag skulle inviga och blogga goodiebag men så fick det bli. Kommer eventuellt en chans till på stranden längre fram i sommar att göra kittet rättvisa men jag kan lova att vi defenitivt var chicast i Mörby den där dagen.

hemma på min gata i stan

Strandkudden som hörde till det aprikosa-goodiebag-kittet blev flygkudde och vi coola katter var väldigt lyckliga och nöjda med dagarna när vi flög tillbaka för den här gången.

3 Replies to “hemma på min gata i stan”

 1. monica kallin-ticconi says:

  Snacka om coola katter !! Woow,fantastiska looks mor o dotter 🙂
  Härliga London och underbara Stockholm !!
  Tack fòr hàrliga vibbar 🙂
  Monica i Rom

 2. angie says:

  Det är därför det kallas “the terrible two’s”.. för barn ofta är jobbiga i 2 års åldern 🙂
  Filmen heter dock inte Gangsta’s Paradise, utan Dangerous Minds/Farliga Sinnen 🙂

 3. Kicki says:

  Började följa denna blogg för en tid sedan men, det kommer ju aldrig några nya inlägg!? Nedlagd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till ww.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 5 år och Max 2 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected]

instgram: linakjellvertzinterior