The Way We Play

Hänga tavelvägg for dummies

1 year ago

Första steget är ju såklart att samla tavlor nog till ett litet galleri, det fattar vi ju allihopa. Men steg två är lite trixigare och kräver en smart kvinna. Och sånna finns det ju gott om!

Hemligheten är att hitta valfri man, (pappa, man, bror, kompis eller stark kvinna, men dom är inte lika lättlurade så detta alternativ tar ni endast om ni inte hittar en karl), muta mannen med valfri muta, (mat eller sömn brukar funka bra, svårare än så är det inte med det andra könet), lägg huvudet på sne och sätt hammaren i hans hand. Nu börjar fas tre. Här ska du berömma allt som sker, lyssna (alternativt låtsas lyssna) till de förslag mannen har på tavelväggen du naturligtvis redan har stenkoll på. Hmma, uppskatta och var redo med vattenpass och spikar och pallar och stegar. Här får ingen hinder uppkomma för då kan det bli att mannen “inte kan nå utan stege” eller “borra utan plugg” eller nån annan tramsig ursäkt och då blir det PAUS (nej!) och den pausen kan bli lång. Vi snackar månader i allra hemskaste fall, innan tillfället kommer igen.

 

 

HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES

Mellan steg ett och två är det himla smart att lägga ut tavlorna på golvet så som du vill ha dom för att få känsla innan du (mannen) spikar.

Jag gillar att ha iaf en rak linje någonstans, nu kör vi i nederkant. Men hipp som happ är ju också härligt. Finns typ en miljon tutorials och inspirationsbilder på Pinterest.

 

HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES

Som tur var är jag gift med en metrosexuell man som dessutom är i tacksamhetsskuld till mig pga diverse förseelser och han är som bekant inredningsintresserad. Så det går trots allt smidigt för mig att be honom, (iklädd leopardhandduk), spika upp tavlor när han hellre vill kolla Netflix.

 

HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES

Tyvärr hamnade vi på stadiet jag varnade er om; PAUS. Mardröm för otålig människa som mig. Detta pga att favorittavlan-alla-kategorier, (Lara Stone med vin och amningsbröst fotad av Tyronne Le Bon), ramlade i golvet och behöver nytt glas och en annan av tavlorna behövde nån specialupphängningspryl (typisk ursäkt) så nu är vi inte riktigt klara. Men det blir vi säkert snart. Lagom tills vi ska flytta, förmodligen.

HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES
HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES

Lara som behöver nytt glas.

15 Replies to “HÄNGA TAVELVÄGG FOR DUMMIES”

 1. Ida says:

  haha älskar detta! Älskar också den svarta tavlan med kvinnan som röker. Får man fråga var du har hittat den?

 2. Anna says:

  Underbart! Ljuvligt hem! Visa gärna mer! Älskar också vasen på bordet? Varifrån?

  1. Lina Kjellvertz says:

   Hej Anna!! TACK! Ska visa mer hemma hos bilder I promise. Vasen är HM Home!!

 3. Isabella says:

  Hej! Jag är nyfiken på var ni köpt E:son Lindman trycket? Tack på förhand!

 4. Elina Malm says:

  HAHA, du är så jäkla rolig!

  1. Lina Kjellvertz says:

   haha takes one to know one…PUSS

 5. Ellen says:

  Jag älskar tavlan på Lara Stone! Var har ni fått tag på den? Har dammsugit internet.

  1. Lina Kjellvertz says:

   ÅH vad glad jag blir att du gillar och att jag får berätta! ( FÖRLÅT sent svar, lyckats missa kommentarerna här.) Den är fotad av Tyron Lebon och det är en gammal favorit till mig, Edin min man fick göra research länge o hittade till slut Tyrons kontakt via hans agent och han ville absolut inte sälja något så Edin fick sweetalka LÄNGE innan han gick med på att trycka en upplaga… Så fick jag en i fölsedagspresent ett par år sen signerad Happy B-day Lina/Tyrone… Mkt gulligt och en väldigt kär klenod!

 6. Marita says:

  Varför inte spika själv så att man får allt snabbt o lätt på plats o ej behöver stå i tacksamhetsskuld till någon?

  1. Aida says:

   Precis min tanke! Förstår inte.

   1. Lina Kjellvertz says:

    Hej Aida & Marita!
    Haha jaa det kan man såklart göra! (blir bara ett tråkigare inlägg och lite mera jobbigt att spika många gånger, blir så fult i väggen. Med en medhjälpare (helst en sån man inte behöver ha tacksamhetsskuld till 😉 ….) kan man själv få perspektiv o säga liiiite högre, liiiite lägre, liiite mer åt vänster PERFEKT och så kan man hålla tavlan mesans medhjälparen spikar där man bestämt 😉 Men allt funkar! Lycka till!

  2. Lina Kjellvertz says:

   Hej Aida & Marita!
   Haha jaa det kan man såklart göra! (blir bara ett tråkigare inlägg och lite mera jobbigt att spika många gånger, blir så fult i väggen. Med en medhjälpare (helst en sån man inte behöver ha tacksamhetsskuld till 😉 ….) kan man själv få perspektiv o säga liiiite högre, liiiite lägre, liiite mer åt vänster PERFEKT och så kan man hålla tavlan mesans medhjälparen spikar där man bestämt 😉 Men allt funkar! Lycka till!

 7. Janine says:

  Åh jag vill SÅ gärna veta vart den svarta tavlan är ifrån! För för den!

 8. E says:

  Vem har gjort den målade tavlan på kvinnan? Så fin

 9. Carla says:

  Where did u get that black frame with a black lady smoking ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till ww.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 5 år och Max 2 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior