The Way We Play

Grattis till mig (bla)

2 months ago

Det har firats. I plural. Mors dag och fölsedagar och bara allmänt kalas.

och i och med att jag

 1. Har väldigt lätt för att bli besviken pga att jag hittar på innan hur saker kommer se ut, upplevas och bli (alltid som i en film eller bättre)
 2. ÄLSKAR presenter
 3. Mina barn har inga pengar och ingen smak
 4. ÄLSKAR presenter

så hade jag i år vett att köpa min egna mors dags present, slå in den och påminna Lola att sjunga och var presenten låg och preppa kaffebryggaren kvällen innan så hon bara behövde trycka på knappen samt sjunga.

 

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Oh vilken stylish sjal! Inslagen i guldpapper och serverad med kaffe, (i RÄTT kopp!), på rätt bricka med rätt liljekonvaljbukett i vacker vas.

Tänk Lola, att du kom ihåg allt fast du bara är fyra år! Och att du sjöng så vackert! (Iof sig fel sång, nästa år ersätter vi apor som hoppar i sängen med en enkel tupipan tex.  Men then again, du sjöng!)

 

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Nöjd mamma i ny sjal med varmt kaffe!

Sen ett par dagar senare firade vi min födelsedag. Edin som varit himlaas-extra-dunder-trevlig sista veckorna, (pga kris som just nu är på hold), levererade presenter, middag utan barn och skönsång på morgonen.

(Såklart hade jag valt kakan dagen innan pga att han aldrig kunnat lista ut att jag vill ha citron o vallmo-sockerkaka från Gateau).

(Såklart hade jag tvingat vår kära barnflicka att ta med barnen o köpa present till mig som jag valt innan).

(Såklart hade jag redan även köpt en plan B present till mig själv innan för att vara helt dundersaker på att inte bli besviken).

(Såklart bytte jag presenten jag fick av Edin direkt samma dag, iom att jag är helt omöjlig att please i detta samanhang).

Men i övrigt är jag en väldigt okomplicerad, ödmjuk, enkel person som inte har några diagnoser eller neuroser överhuvudtaget! Amen!

GRATTIS TILL MIG (BLA)

NÖJD kvinna med RÄTT tårta.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Stackars livrädd man med rätt tårta och nästan rätt paket.

(Varför svart-vitt undrar ni? pga att vi var för bleka o fula o mänskliga så tidigt på morgonen att jag ville skona er iaf de värsta skavankerna)

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Nöjd kvinna med nybytt present dvs min nya baby! Världens vackraste röda pythonväskan från Proenza. (Kommer ha denna hela livet och vara stans coolaste tant med rullator, kritvita, foträta Nikes och en sliten röd pythonväska hängandes över min skruttiga men cashmereklädda axel).

Skjortan köpte jag på Zara dagen innan och slog in till mig själv och den kommer vara en trogen följeslagare i sommar. (PSYKO jag vet.)

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Shopelishop. Finns brallor till men jag vågade inte. kanske måste gå tillbaka med ett glas bubbel innanför västen någon dag och slå till.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Blev även firad av mor & far på Paraden och passade på att inviga nya klänningen som Lola tror hon har valt och köpt själv.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Klänningen är från HMs samarbete med prinsdesignern Anna Glover.

Har även fenomenal syrra som firade mig med frukost på Broms och fenomenal bästis som firade mig med Maggio konsert på cirkus.

Kommer typ behöva gå i terapi och få ngn form av blues pga att dessa festligheter nu är över och det är ett år tills nästa gång.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Frukost m Frida på Broms.  

(Ja jag hade berättat mkt tydligt vad jag ville ha i present och ja efter många år (ca 30) som min syster, förstår Frida bättre än att inte ge mig det jag önskat, dvs fick en blus av henne också, pga att jag bor i blus pga att jag är en tant).

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Peppen på Maggio men Mandy och Tilda.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

MAGGIO, vilken kvinna halleluja amen.

Gråtfesten när Nina Persson plötsligt dyker upp på scenen och sjunger For what it’s worth, är ni glada att ni slapp se. Rödsprängda ögon, snor och karaoke-nivå-på-allsång.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

Obligatorisk snake-selfie på Cirkus damrum.

GRATTIS TILL MIG (BLA)

PS just det firade även dagisavslutning och oh my god vad jag blir bölig av barnsång och ännu mer med hemmagjorda kransar och att två av sångfåglarna faktiskt är mina.

Exakt hur gullig är min mini-Lana del Rey/Frida Kahlo -unge?

 

 

11 Replies to “GRATTIS TILL MIG (BLA)”

 1. Denise says:

  HAHAHA jag är EXAKT likadan! Skickar länk till min man på det jag önskar mig (för att det under inga omständigheter ska bli fel) och spelar sen ”förvånad” när jag öppnar paketet… Jag väljer att tänka att folk också uppskattar att man vet vad man vill, typ?!

  1. lina Kjellvertz says:

   NÄMEN EXAKT. Man har ju lärt sig att detta med att subtilt hinta eller att män skulle kunna läsa mellan raderna är INGET man vill chansa på! Håller med om sportartiklar och lägger även till teknik här. Vill INTE ha elgigantens logga på ett paket.

 2. Sofia says:

  Grattis! Underbar scarf – och perfekt knyt i håret-storlek! Varifrån?

  1. lina Kjellvertz says:

   TACK! Åh vintagesjal. Hojjtar om jag ser nåt liknande nånstans!

 3. Anna says:

  GRATTIS!!! Älskar också att bli firad på födelsedagar haha! Är som ett barn på min födelsedag och tröttnar aldrig på paket! En annan sak jag älskar är ditt hem och blir så nyfiken på miljön i bakgrunden på dina bilder, hade blivit så glad om man kunde få lite mer bilder på ditt mysiga hem! Ha en fin dag & fira allt så mkt du kan! <3

  1. lina Kjellvertz says:

   Anna jag ska köra inredningsbildsbonanza snarast, blev typ klar imorse. eftersom vi flyttar till mallis om 2 veckor och man ALLTID blir klar när det är försent? Varför!! tack för gullig kommentar!!

 4. Ulrika says:

  ….men älskar hur du skriver så jäkla befriande o sant det där med presenter stämmer in på pricken med mig!!! För ngt år sedan (efter att jag köpt ngt dyrare till mig själv) sa jag till barnen o mannen att jag inte ville ha ngn födelsedagspresent när jag inte fick ngn på morgonen sa jag vid frukosten att jag kan öppna mina paket nu, dom såg helt förvånade ut o sa att dom inte köpt något! Då grät jag för jag menade ju inte egentligen att jag inte ville ha ngt, haha. Älskar din blogg Kram

  1. lina Kjellvertz says:

   haha jaa man är ju kanske liiite neurotisk ibland. Mkt stark igenkänning på den!!!!

 5. Alex says:

  Ha ha ha underbart =) Hellre inga presenter än något man inte vill ha. Byter alltid mina presenter 😉
  Grattis i efterskott!

  1. lina Kjellvertz says:

   Exakt!

 6. Sara says:

  Haha – sån igenkänning! Gråter typ alltid på min födelsedag och min man blir nervösare och nervösare för varje år som går! Ändå har han fortfarande inte fattat att jag INTE vill ha funktionsplagg och andra friluftsartiralier utan vackra glammiga kläder/plagg eller inredningsgrejer. Jag är inte ens en outsdoorsy typ!! Hur kan män vara så tröga?!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.