The Way We Play

Jul i en film

8 months ago

Så känns det att fira jul där vi firat jul i år, på Ruin Retreat. Vi snodde hela härligheten för oss själv över jul och nyår och det var typ det bästa beslut vi kunnat tagit. Lata dagar i nya pyjamaser med opretentiösa besök av vänner och familj då och då och frukostar som håller på fram till lunch och fåniga svenska filmer i soffan med julgodis och köttbullsmackor.

 

Jul i en film

Huset är en arkitektritad dröm i cement, svartmålat trä och järn, som är inhyst i en ruin med utsikt över Stockholms inlopp. Som ni ser är även jag inhyst, fast i en svängd sammets soffa (från dusty såklart!) iklädd julklappspyjamas från Cos. Needless to say har jag endast motvilligt lämnat både soffa och pyjamas i kortare stunder.

Jul i en film

Horisontellt läge intogs på kvällen den 23e och pågår ännu.  Har endast sporadiskt lämnats för att

  1. gå till kylen och hämta mer Toffiffee eller vin
  2. springa efter barn som klättrar upp och rullar ner för cementtrappan till övervåningen
  3. Sätta mig i bilen och åka kvickt till närmsta konditori som råkar vara Lindebergs (dvs ena halvan bakom Frantzén Lindeberg), konditori med vaniljbullar direktimporterade från himmelriket.
Jul i en film

Såhär nöjd är Edin över sitt julklappps-cashmere-kit från Cos som passar ypperligt ihop med senaste veckans livsstil som består av att inte göra någonting, äta, inte göra någonting igen, äta lite till med en släkting, inte göra någonting en timme till, sova, inte göra någonting, Netflix osv.

Vi vill aldrig lämna huset och vi vill aldrig att jullovet ska ta slut.

 

Jul i en film

Max fick också ny pyjamas och blev plötsligt en adlig och gullig pensionär.

Jul i en film

Lola är den enda som gick lottlös i pyjamas-klapps-lotteriet och till henne vill jag shoppa den underbara stjärnhimmelspyjamasen som Bea Åkerlund designat för Gardner & the gang.

(Hade den funnits i vuxenstorlek hade jag haft den på nyår med stilletklackar och röda läppar, så att jag dels var ursnygg och urbekväm på årets sista dag och dels kunde somna var och när jag ville under kvällen).

Jul i en film
Jul i en film

På juldagen kom min familj och Edins mamma hit ut och hade lilljul.

Här har vi småkusiner på rad.

Jul i en film
Jul i en film

Här hade jag lämnat soffan i ca 15 minuter för att placera ut diverse djur och mina ack-för-överprisade-inropade-auktions-fynds-ljusstakar på julbordet på juldagen.

Ang ljusstakarna, vill härmed varna alla som läser från att live-buda på onlineauktioner sent på kvällen med ett eller flera glas vin innanför västen.

Dessa guldiga godingar är resultatet av  kvällen då jag blev av med min live-online-budande-oskuld.  (Wow vilken grej, fick sån kick!). Så JA det kan hända att jag betalade alldeles för mycket för dom. Absolut.

Så JAA nog f-n ska dom fram år efter år från och med nu.

Och JAAA Edin dom ska släpas med (trots vikt) var vi än befinner oss vid jul, så även till hit ruinen.

Jul i en film
Jul i en film

Apropå Edin, jag har under hösten hintat på ett (eller flera) otroligt tydliga sätt, (tex genom att skicka denna selfie), om hur het jag hade kännt mig i ett par sånna här fina Celinéörhängen…

Jul i en film

…Tänk att tomten la dom i min strumpa!

Vilken slump. God jul verkligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.