Min helg-behind the scenes

4 years ago

Ni vet den där härligt störiga delen i SvD “Min helg”, när intressanta och ointressanta personer berättar om sin helg och kryddar upp den i brygga?

Så SKULLE jag kunna beskriva min fredag och jag behöver inte ens ljuga.

Frukost med hela familjen med perfekt skum på kaffet, fruktsallad, Edin gjorde nån form av nyttig gröt (but why.) som var lila och Al Green på sonos.

Jobba hemifrån några timmar innan lunchen på Luzette med en inspirerande vän och sen shoppa lite inredning till ett inredningsprojekt och sen såklart en aw hemma hos ännu mer inspirerande vänner och charken flödade, inköpt på ett pittoreskt litet hak och sen beställdes det hem spontanpizzor från ciao ciao och sen rundade vi av och tackade för oss och godnatt och så samma sak, fast ändå inte, imorgon igen.

Fint va?

Men om ni vill veta så var fruktsalladen mestadels banan och mandarin. Faktiskt uteslutande. Samt skuren i snälla-kvävs-inte-våra-små-barn-storlek. INGEN åt Edins gröt för den var ÄCKLIG. Ja Edin det var den. Den var fin, nyttig och ÄCKLIG. Alla barn satt i mitt knä och alla åt banan och alla var kladdiga och oberäkneliga.

Jobba hemifrån betyder att jag då och då försöker maila och Max står och sträcker upp sina knubbiga händer och ropar ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma-ma. Eller smyger iväg nånstans och äter saker som är små, giftiga, vassa och oklara.

Äta lunch betyder faktiskt äta lunch så det var trevligt! OH Luzette är så sjysst faktiskt, trots halvtrist läge på centralen. Och vännen är inspirerande på riktigt. MEN jag kom 30 minuter sent pga att jag inte kan köra bil och parkeringen blev dyrare än lunchen.

Och shoppa inredning översätts helt enkelt med en hetsig runda på Ikea där jag som VANLIGT väljer att gå in FEL VÄG så att jag hela varvet går EMOT strömmen och samtidigt tror att jag tjänar tid och lurar systemet. VARFÖR? Det är så jag blivit uppfostrad. Och inredningsprojektet är egentligen att jag ska måla om ett rum på Lolas föräldrakooperativ och köpa nya gardiner dit typ. En unge ville ha regnbågsgardiner. Så ni förstår nivån, SÅ. OTROLIGT. GLAMORÖST.

AWn var förvisso härlig! Och charken flödade och babblet och pizzorna och rödvinet också. Men två av våra två ungar tappade det kl 20.00 och då tog vi en lysrörsupplyst blå buss hem, på den somnade två av två barn dvs nu sover två ungar med svettiga nackar och ytterkläder på, i våran säng.

Så om jag nån gång blir B-kändis och får berätta för SvDs läsare vad vi gör på helgen och jag hävdar att vi gör något glamoröst, spontant och lyxigt. Snälla syna mig, förlåt mig, förstå mig och hata mig inte.

Charkshopping kan vara bästa shoppingen. Österqvist vid Vasaparken är toppen.

Mmm. ost.

Luzette får mig att vilja flytta, göra om och göra rätt. Ut med Brillo köket och in med Parisiska glaspartier, (ännu härligare rumsavdelare än industrifönstren man nästan sett klart snart), mjukt trä, rosigt-rosa, marmor och olivgrönt sammet. Massa vacker belysning i mässing och kypare som SÅKLART bryter på franska. Måste nog flytta till Marais.

Godnatt!

 

Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior