Sommarupdatering!

3 weeks ago

Nämen hej!
Ja absolut jag lever och familjen också! Mitt uteblivna bloggande skall er icke oroa! Tvärtom. Tiden har gått åt och tankarna har varit på andra håll och jag känner att det har kommit något fint ur coronakrisen, för mig, för oss i familjen, trots all hemskhet den fört med sig. Det har varit tid för eftertanke och göra om och göra rätt och tid för familj och vänner.

Vi fick chansen att flyga hem till Sverige, lämna karantänen hemma på Mallorca, (ja absolut, båda ställena känns som hemma, superlyxigt!), och kom hem lagom tills försommaren i Sverige. Vi har ömsom utgått från landet som från vår mini övernattningslya på söder i Stockholm, och vi har både njutit av sommar och jobbat och varit både glada och frustrerade över att barnen är SÅ EXTREMT NÄRVARANDE 24 timmar om dygnet. Skolorna öppnar i mitten av september så vi har världens längsta ofrivilliga sommarlov.

Sommarupdatering!
Sommarupdatering!
Sommarupdatering!

Men dagarna har fyllts med kvalitet ändå. Brygghäng med skogaholmsmackor iklädd frillbaddräkt tex. Vi blev med kanot så den har använts flitigt och kaoset är fullkomligt när två vuxna två barn en hund och en picnickorg ska ner och upp och helst också framåt, utan att välta. Men gulligt är det! Och vi känner oss om VÄRSTA kärnfamiljen som är SÅ ett med naturen och SÅ närvarande föräldrar när vi sveper fram över sjön. (Eller kryssar mellan vassen i träsket vi kallar sjö nedanför oss på landet).

Sommarupdatering!

Lite mer SITT NER I BÅTEN FÖR F-N än Pripps Blå reklam såklart men i minnet när jag kollar bilderna senare i vinter kommer säkert svordomarna försvinna tänker jag?

Sommarupdatering!

Vi har hängt med släkt o vänner, mest utomhus såklart. Här på student! Max gick in som en man med sharp outfit, strumpor i sandalerna samt elgitarr, och kom ut 12 efterrätter och 17 coca cola senare, (väldigt fri buffé), som en sovande ghostbuster.

Sommarupdatering!
Sommarupdatering!

Att ha ett jobb som man älskar, och som man dessutom kan ta med sig överallt, är kanske bland det lyxigaste man kan ha? Vi jobbar från landet, från altanen eller köksbordet, eller från något café eller var vi nu befinner oss.

Sommarupdatering!
Sommarupdatering!

Sitta utomhus med skogen som publik och godkänna nya mönster på mattor över ett litet glas kallt rött vin är inte så jobbigt alls.

Sommarupdatering!

Teddy kvalitetssäkrar mattproverna innan beställningar läggs.
Vi har gjort om lite på Dusty Deco så nu producerar vi egna linjer med inredning, möbler mattor. Vi inspireras av sådant som passerat våra händer under åren vi jobbat med vintage, eller saker vi känner vi saknat. Ambitionen är att Dusty Deco möbler och mattor ska bli framtida klassiker som man vill ha kvar eller sälja vidare, att det ska bli en del av vintagekretsloppet och inte upplevas som en slit och släng vara.
Vintage kommer leva kvar såklart, det är varat DNA och det vi brinner för och inspireras av, så vi ser det nyproducerade som ett komplement.

Sommarupdatering!

I början av sommaren plåtade vi möbler och mattor i ett slott utanför Waxholm, så ljuvlig miljö. Jag vill absolut flytta in och vara slottsdam som skrider omkring konstant iklädd spets och eventuellt konstant salongsberusad?

Sommarupdatering!

Edin är mer praktiskt och hands on, rullar mattor kånkar möbler och planerar medans jag dagdrömmer om att ha baler i salarna. Perfekt arbetsfördelning mao.

Sommarupdatering!

Fint visst! Någon mer än jag som kan tänka sig att flytta in?

Armgodis

4 months ago

Armgodis

Okey okey jag veet vi borde inte shoppa och ägna oss åt ytligheter när världen är i kris. MEN jag är bara en människa och denna människa älskar för många armband. Så jag klickade hem denna taggiga till samlingen från Malaika Cotton. Gjord av återvunnen mässing så det är ju ett argument för att slippa shoppingskuldkänslan om något!

Armgodis
Armgodis

klicka hem ett du med, det är du värd.

Teddy

4 months ago

Teddy

Då fick vi en till familjemedlem! Välkommen hem Teddy. Han är en mellanpudelvalp som aldrig kommer vara pudelklippt men alltid kommer vara bortskämd och älskad.

Teddy
Teddy
Teddy

Påsk, trots allt

4 months ago

Påsk, trots allt

Så blev det påsk i år igen. En ganska trasig påsk men lite fin samtidigt. Ingen stress, inga måsten förutom att man absolut måste stanna hemma (och absolut måste äta tårta).

Påsk, trots allt

En av de största behållningarna med flytten till Mallorca är dom nyfunna vänskaperna. Där har vi vunnit högsta vinsten. Häromdagen när vi sitter och försöker underhålla två monsterbarn som klättrar på väggarna samtidigt som vi försöker jobba och ha påsklov och inte tänka på att vi är instängda och att det pågår en hemsk epedemi runtom i världen, så dyker en budbil upp. Levererar en prinsesstårta till dörren. Som vi inte beställt. Det var en påskpresent från gulligaste, mest påskälskande kompisar som sitter i samma karantän på andra sidan stan.

Påsk, trots allt

Detta blev ett event som krävde linneduk, finporslin och festklädsel. Vi gick och drog på det till dagen efter och planerade som att det vore en Nobelfest för att ha något att se fram emot och det blev faktiskt ganska härligt ändå!

Påsk, trots allt

Edin bytte endast motvilligt om från någon oklar sportig fladdrig outfit. Han orkade också bara byta om på överdelen så under bordet är han som en sån där gubbe ni vet man ritade när man va liten och så vek man upp pappret och så rita någon annan magen och så någon annan fötterna, ja ni vet. Han har liksom skjorta på överkroppen sen tekniska joggingshorts sedan gubbtofflor med strumpor i. Som att tre olika män var med på påsklunch.

Påsk, trots allt
Påsk, trots allt

Ser ni den jagade blicken. Den som liksom tvingar alla att ha trevligt och act normal och keep your s-t together okey det är påsk.

Påsk, trots allt
Påsk, trots allt
Påsk, trots allt

Kidsen gick påskkärring-rundan i kvarteret, (första och förmodligen sista gången dom lämnade huset under karantänen), och knackade på hos nån granne vi känner och förvarnat, som på behörigt avstånd kastade godis till dom till deras lycka.

Påsk, trots allt

Lola räknar och gömmer sina bitar väl. Max hinner trycka i sig sina innan vi ens kommit innanför dörren. Olika som bär. YOLO vs den-som-spar-han-har-och-kan-reta-skiten-ur-lillebrorsan.

P.s. powher d.s

9 months ago

P.S. POWHER D.S

PS.Har ni sett POWHER, märket som satsar på exentriska, urhärliga, more is more accessoarer för håret och öronen? Dom hade Pop up på Stories på Biblioteksgatan tidigare i höstas som jag missade tyvärr men har fått hem några godbitar som tur är. (Allt djurmönstrat absolut pjuh, inga comfort zones lämnade här icke)

P.S. POWHER D.S

Invigde snake-diadem idag!

P.S. POWHER D.S

Klämde ut detta kuvert från våran rostiga brevlåda och kände bara halleluja materiell lycka at its best.

P.S. POWHER D.S

Klickar nu hem dessa för att blinga öronen till nyårskalas och julmingel.

P.S. POWHER D.S

Även svårt att motstå denna fest? Kanske i julklapp till min syster? (Frida om du läser sluta läsa).

Höstfix och vintagefynd

9 months ago

Höstfix och vintagefynd

VI bor i charmigaste huset. Men charmigt hus betyder oftast också att det regnar in blåser in och är lite skevt och vint. Lite som att bo på ett landställe. Liksom mysigt oftast o gulligt på bild med tända ljus eller frukost i vildvuxen trädgård. Men frustrerande när proppar går eller när det är kallt om fötterna på morgonen… MEN stora fördelar med att bo här i byn är att man kan gå i pyjamas till bageriet. Eller ta med sig sekatören runt knuten och plocka egen fredagsbukett.

Höstfix och vintagefynd
Höstfix och vintagefynd

Väldigt gulligt golv på bageriet.

Höstfix och vintagefynd

Edin har varit i Sthlm ett par dagar och när han är borta lägger jag ribban på aktiviteter, födointag och rutiner på hold. Dvs barn ser Toy Story och äter makaroner i vardagsrum. Mamma äter saffranskaka (Tack Stina du bakar fenomenalt!!) dricker 5 koppar kaffe och plöjer lättsmälta deckare som utspelar sig i Stockholm. (Hemlängtan någon? EH JA.) Vi lämnar huset tidigast kring lunch på helgerna och då helst i pyjamas.

Höstfix och vintagefynd

Det är sviiinkallt nu i Palma. På med fluffet. Här i vintage-fake-fur och pälskragen som jag typ har till allt så här års. Absolut även till pyjamas.

Höstfix och vintagefynd

Lola och Max håller däremot stilen trots temperatur. Här på väg till ett av alla otaliga barnkalas. Dom har absolut rikare socialt liv än mig och Edin.

Höstfix och vintagefynd

I sändags var vi i skogen nedanför Bellver Slottet. Finns en urgullig lekplats i en glänta där. Kids hade med sig bullar och mandariner och det luktade advent om dom och granarna och jag var suburban mum med kaffe i termokopp… HARMONI.

Höstfix och vintagefynd

Spana in vintagefyndade kappan som är som en stor ullig släpig morgonrock? Hur ultimat? Ska absolut terra er med fler bilder av denna nya följeslagare nu i vinter.
hasta a vista.

Autumn catch up

9 months ago

AUTUMN CATCH UP

Dagarna går. Liksom rinner mellan fingrarna och plötsligt är det november och vardag.
Men mysig vardag. Någon strandtimme efter skola och jobb. Något loppis med kompisar och lite häng på stan med familjen i Palma som jag liksom blir ännu mer kär i såhär års. Lite sömnigt, släpigt solljus och bitterljuva känslan av att något fint liksom är över men att något annat är på gång? Säsong och sommar är borta och en ny tid är här. Lite som nyår. Att man får chans att börja om och ta tag i saker. Och i sig själv.

AUTUMN CATCH UP

Var hos några grannar häromveckan som har så härlig trädgård. Tänker kopiera kaktusfesten här rätt av när vi planterar i trädgården den dagen vårat bygge inne i Palma blir klart.

AUTUMN CATCH UP

Var på loppis med Sanna och Ida och kom hem med dessa godbitar.

AUTUMN CATCH UP

Sanna är liksom till och med chic en söndagmorgon på marknad i diffust industriområde?

AUTUMN CATCH UP

Jag kom även hem med halsband som jag för stunden kände var väldigt Marni-Miu-Miu men så här i efterhand kanske snarare är snarare från Glitter eller nåt. Skatan i mig kunde inte motstå.

AUTUMN CATCH UP

Var väldigt sugen på leopälspläden, men kunde inte riktigt rättfärdiga pälsköp. Även fast den såklart inte var riktig Leo och dessutom 2hand. men lite ångrar jag mig ändå… förstå fint att klä om en fotpall i den?

AUTUMN CATCH UP

Fick tunn klänning av Ida från Malaika Cotton. Den användes flitigt hela september och oktober sån där perfekt slänga-över-baddräkten-när-man-ska-äta- paella-lunch-sak.
Nu känns den för somrig så den vikarierar som nattlinne tills säsongen kickar igång igen i april.

AUTUMN CATCH UP

Max är snygg även i badmössa.
(#klartpartisk)

AUTUMN CATCH UP

Ibland får jag sno Lola själv efter skolan. Då gör vi vuxensaker som att dricka milkshake och (låtsas) göra läxan på cafét vid playan.

AUTUMN CATCH UP

På lördagarna handlar vi grönsaker och blommor på marknaden i Pere Garau. Det är rörigt, etniskt, högljutt och kaosigt och väldigt härligt. Ibland måste jag skälla HÖGT på gubbar som tror att jag kan tänka mig betala dubbelt så mycket för ett kilo apelsiner än vad spanska tanten med dramaten-vagnaen innan mig fick ge. Förmodligen eftersom jag är blond och giri (utlänning). Nä fy vet-du-va! Då skäms Edin och låtsas som han inte känner mig och blir plötsligt suuuperintresserad av någon grönsak ett par meter bort.

AUTUMN CATCH UP

Jobb jag gjorde i ett townhouse i Calatrava, gamla stan.

AUTUMN CATCH UP

Vill gärna ha så hör harmoniskt i mitt egna sovrum men its far from it kan jag lova. Skomakarns barn osv.

AUTUMN CATCH UP

Huset är till salu via Fantastic Frank.

AUTUMN CATCH UP

Bästa delen av jobbet är åka runt och shoppa och att proppa bilen full av växter och fluffiga kuddar.

AUTUMN CATCH UP

Trots höst skjuter jag fram den oundvikliga gråskalan. More is more ett litet tag till.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Lola har hittat en kanin i bergen. Som hon tog med hem. Edin blev halvglad men när man ser lyckan i Lolas ögon och hör hur hon sjunger och pratar med sin nya bästis så kan man liksom inte motstå det. Alls. Den heter Sofi och att veterinären berättat att det är en pojke vill Lola inte höra talas om.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Vi hänger I Ciudat Jardin på strandpromenaden på helgerna och försöker lära kids att cykla. Det är ju bästa clementinsäsongen nu så ett stop på gulliga frukt-och- bageri-butiken på vägen är obligatoriskt.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Är inte till och med fruktpåsen det gulligaste man sett. Långt ifrån tunn prasslig 7-11 påse.

AUTUMN CATCH UP

Vi har bytt lokal med Dusty Deco, igen, och är så nöjda! PÅ Calle Horts har vi flera inredningsbutiker som grannar och nära hipstercaféen och blomstermarknaden på Ramblan.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Känns liksom på riktigt i den här lokalen! Älskar gråblå väggarna och gatan som är stökig och omöjlig att parkera på och snuskiga baren på hörnet och allt, ja allt!

24 h väldigt korta timmar i köpenhamn

1 year ago

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Vi är på Svensk mark! Jag går och sniffar i luften som luktar rent och skog och sommarlov och blir så lycklig att ögonen tåras. Går loss på Ica och köper skogaholmslimpa och kalles kaviar som om det inte fanns någon morgondag. Vi åkte hem till Sverige från Mallorca via Köpenhamn och hade ett mysigt men hektiskt dygn där. Såklart checkade vi av Louisiana vilket var en dunderhit. Så TOPPEN med pysselrummen som var så kreativa och välgjorda för barnen och all fantastisk konst och de vackra omgivningarna och grymma lunchen. Vi fick liksom alla sinnen tillfredsställda och kände oss som toppenföräldrar när Lola och Max gastade gjakkåmeeeetttiiii åt alla smala Giacometti statyer. Check! De lärde sig i alla fall en kulturell sak idag tänkte vi stolta. (När jag nu gör läxförhör så är det iof sig som bortblåst och dom typ chansar vilt på att konstnären hette väl Astrid Lindgren eller spagetti typ? Men men, någon imponerade vi säkert på i Louisianas korridorer).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

GIACÅÅÅÅMEEETTIII! SPAGETTHIIIIII!

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Det obligatoriska wienerbrödet slank ner.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Jag hade gjort en renovering inför hemresan, massa blonda slingor och bryn som matchade fräknarna. (Fräknar och hudfärg trillade iof sig av så fort jag satte mig på flyget hem. Varför är det alltid så?).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Tips på lunchställe var ursnygga Cafe Auto i kvarteren kring Folkets Park. Ni vet när det känns som stället legat där sedan urminnes tider men ändå är så nu liksom? På ett perfekt danskt-patina sätt?

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Vi tog med kaffet och varma chokladen till parken innan vi cyklade vidare.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn
24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

På kvällen käkade vi på Cantina, något som kändes typ som Köpenhamns Brillo? Kaklade väggar, grymma pizzor och blandad men glovänlig publik även fast det var barnvänligt(ish).

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Blir väldigt sugen på pistagegrönt kakel nu.

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Jag var lite pretentiös och skulle ta med barnen på Rosenborgs slott där jag sett på pinterest att det fanns små prins och prinsesskläder barnen kunde prova (såg framför mig ett mkt instavänligt, skrytiga tillfälle), och stora vackra salar at leka Elsa och Anna i. Men tacksamma som dom är så somnade båda två i cykelvagnen innan vi ens kom dit!

24 H väldigt korta timmar i Köpenhamn

Däremot var Kongens Have en dunder hit! kaffe till dom vuxna och labyrintiga buskar och gångar och gullig park till barnen. Perfekt picnicplats.

Hur svårt kan det vara?

1 year ago

…Att få till ett blogginlägg? Alltså svårt verkar det som? Har halkat efter med allt. Varit mkt jobb och mkt liv så nu tar jag och bryter blogg-isen här så kanske det går lättare framöver.

hur svårt kan det vara?

jag och Sanna har inrett lite hus här på Mallorca. kanske absolut drömjobb att handla vintagevaser för någon annans pengar på solgassande marknader på söndagarna till vackra mallorquinska kök? Här är fynden från förra veckan.

hur svårt kan det vara?

Nu har vi börjat bli klara med alla inredningsjobb inför vacaziåååne, (heja oss jeyjeyjey!!), så jag firar här genom att shoppa lite vintage till mig själv! Hur fina är inte dom här blåprickiga kopparna? Ligger på en supermatchy duk från Malaika Cotton.

hur svårt kan det vara?

Ny ring i samlingen! Jag är extremt förlust i djurformat och djurmönstrat och älskar exentriska smycken. Så kombinationen lejon som håller i en stor pärla i sitt gap och att det är fantastiska Krista som gjort den är ju helt enkelt oslagbar!

hur svårt kan det vara?
hur svårt kan det vara?

Köpte lite kvinnor på loppisen också. Okey det där lät inte PK alls.
Lite nya ramar på dom och upp på linneskåpet bredvid oklara snäckvaser, snäckprydnader och rottingskärmar så blev det ju helt fantastiskt vackert!

hur svårt kan det vara?

Eller?

hur svårt kan det vara?

Kan man få för mycket rotting? Ja jo det kan nog hända. Men jag har inte kommit dit ännu.

Kram därute i sommarlovet. Hoppas ni också njuter i fulla drag och fyndar saker ni inte behöver på loppisar längs dammiga landsvägar eller dricker iskallt vin i någon hängmatta (gör man någonsin det? Har du eller någon du känner ens hängmatta?) eller kanske torkar något snorigt barn eller kliar på några myggbett som valt högst oklara kroppsdelar att hamna på?

Påskelipåsk

1 year ago

PÅSKELIPÅSK

Oj vad det har påskats. SÅ mycket e-ämnen, chokladfläckar i soffan och en hel del vin och snacks kan jag lova. Behöver en påskdetox och en lång semester utan barn. TUR att dom är söta.
Vi var med Sannas familj och några andra vänner på Gran Hotel Son Net. URMYSIG dagsutflykt,typ 15 min från Palma. Vi klappade lamm, (grät typ av lycka och kände mig typ skuttigt glad i hjärtat av att få gossa med dom där små tussarna. Kommer aldrig mer äta lamm osv), matade en trött åsna med morötter, åt, drack och barnen påskpysslade.

PÅSKELIPÅSK

Snygg man mot snygg kuliss.

PÅSKELIPÅSK

Hotellets privé är kanske det härligaste? Hur mysigt att ha middag här?

PÅSKELIPÅSK

Hotellet hade fixat uppstyrt påskpyssel, (som kostade lika mycket som en bättre flaska vin), men lugn bara lugn, Lola fick, (läs tog), valuta får pengarna och ignorerade 1-ägg-per-barn-regeln och kom hem med inte mindre än 7 målade ägg och lika många chokladharar.
Så bra köp med påskväskan från Zara jag köpte till henne i påskpresent, rymmer många stulna skatter.

PÅSKELIPÅSK
PÅSKELIPÅSK

Nästan hela familjen fick påskväska, samtliga från Zara.
Jag fick en pärlfest, Max en stråelefant och Lola en påsk-höna-korg. More is more och djurformat som vanligt…

PÅSKELIPÅSK

Lola äger.

PÅSKELIPÅSK

Vi hade några vänner här från Estocolmo och passade på att styra påsklunch hemma. Jag var laddad för dukningen typ en vecka innan. Finns inget jag älskar mer än att duka.

PÅSKELIPÅSK

Kan inte ta åt mig äran får placeringskortspresenterna, det var pyssliga Idas toppenbidrag till kvällen!

PÅSKELIPÅSK

Känns inte detta hörn festligt? Bor ev en Frida Kahlo samt en excentrisk gay man i min själ?

PÅSKELIPÅSK

Cajsa var det aldelles för länge sen jag såg, så hon satt kvar i köket med mig, vin o babbel tills barn somnade i olika hörn och högar runtom i huset. Underbart e kort osv.

PÅSKELIPÅSK

Vi hade också valpbesök vilket ALLTID är välkommet. Så toppen att ha hundar i bekantskapskretsen man får sno då och då.

PÅSKELIPÅSK

Hänget!

PÅSKELIPÅSK
PÅSKELIPÅSK

Jag var så nöjd även Lolas nya klänning från Zara och under den, en vintageblus jag längtat efter att inviga. Orkade inte ta fighten med skorna dvs Birkenstock med strumpbyxa blev ungens självklara val. Ibland imponeras jag över hennes djärva modesatsningar, ibland har hon samma stil, (dvs ingen stil), som Helena Bonham Carter, ni vet, som år efter år vinner Hollywoods worst dressed. Hårfint det där.

PÅSKELIPÅSK

Vi var bjudna på påsklunch hos några kompisar på extra-allt-lunch! Så uppstyrt med äggjakt i skogen bakom och hemma var det så fixat och fint och dukat bord och sillunch och påsktårta och åhh så mysigt och tryggt, som att komma hem till Sverige typ! Fick julaftonkänsla och längtade nästan hem.

PÅSKELIPÅSK

Lola och Filip hittar skatter i skogen.
Här skippade hon Birkenstock…

PÅSKELIPÅSK

Hann också shoppa vintage-leo-kavaj till mig själv som jag är så glad över. Skarpa axlar och lite lagom lurvig och så sjysst siluett. Har bott i denna i påsk, till vit skjorta på lunchen på Son Net, randig skjorta och enorma pärlörhängen på lunch med en kompis och här nedanför ihop med Dagmars fantastiska Sylvia blus nere på lokala pizzerian när min glamorösa faster var på besök. Lola är också ett leopardfan och som här, min bästa accessoar.

PÅSKELIPÅSK
Lina Kjellvertz

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior