The Way We Play

Lina Kjellvertz


Autumn catch up

2 weeks ago
AUTUMN CATCH UP

Dagarna går. Liksom rinner mellan fingrarna och plötsligt är det november och vardag.
Men mysig vardag. Någon strandtimme efter skola och jobb. Något loppis med kompisar och lite häng på stan med familjen i Palma som jag liksom blir ännu mer kär i såhär års. Lite sömnigt, släpigt solljus och bitterljuva känslan av att något fint liksom är över men att något annat är på gång? Säsong och sommar är borta och en ny tid är här. Lite som nyår. Att man får chans att börja om och ta tag i saker. Och i sig själv.

AUTUMN CATCH UP

Var hos några grannar häromveckan som har så härlig trädgård. Tänker kopiera kaktusfesten här rätt av när vi planterar i trädgården den dagen vårat bygge inne i Palma blir klart.

AUTUMN CATCH UP

Var på loppis med Sanna och Ida och kom hem med dessa godbitar.

AUTUMN CATCH UP

Sanna är liksom till och med chic en söndagmorgon på marknad i diffust industriområde?

AUTUMN CATCH UP

Jag kom även hem med halsband som jag för stunden kände var väldigt Marni-Miu-Miu men så här i efterhand kanske snarare är snarare från Glitter eller nåt. Skatan i mig kunde inte motstå.

AUTUMN CATCH UP

Var väldigt sugen på leopälspläden, men kunde inte riktigt rättfärdiga pälsköp. Även fast den såklart inte var riktig Leo och dessutom 2hand. men lite ångrar jag mig ändå… förstå fint att klä om en fotpall i den?

AUTUMN CATCH UP

Fick tunn klänning av Ida från Malaika Cotton. Den användes flitigt hela september och oktober sån där perfekt slänga-över-baddräkten-när-man-ska-äta- paella-lunch-sak.
Nu känns den för somrig så den vikarierar som nattlinne tills säsongen kickar igång igen i april.

AUTUMN CATCH UP

Max är snygg även i badmössa.
(#klartpartisk)

AUTUMN CATCH UP

Ibland får jag sno Lola själv efter skolan. Då gör vi vuxensaker som att dricka milkshake och (låtsas) göra läxan på cafét vid playan.

AUTUMN CATCH UP

På lördagarna handlar vi grönsaker och blommor på marknaden i Pere Garau. Det är rörigt, etniskt, högljutt och kaosigt och väldigt härligt. Ibland måste jag skälla HÖGT på gubbar som tror att jag kan tänka mig betala dubbelt så mycket för ett kilo apelsiner än vad spanska tanten med dramaten-vagnaen innan mig fick ge. Förmodligen eftersom jag är blond och giri (utlänning). Nä fy vet-du-va! Då skäms Edin och låtsas som han inte känner mig och blir plötsligt suuuperintresserad av någon grönsak ett par meter bort.

AUTUMN CATCH UP

Jobb jag gjorde i ett townhouse i Calatrava, gamla stan.

AUTUMN CATCH UP

Vill gärna ha så hör harmoniskt i mitt egna sovrum men its far from it kan jag lova. Skomakarns barn osv.

AUTUMN CATCH UP

Huset är till salu via Fantastic Frank.

AUTUMN CATCH UP

Bästa delen av jobbet är åka runt och shoppa och att proppa bilen full av växter och fluffiga kuddar.

AUTUMN CATCH UP

Trots höst skjuter jag fram den oundvikliga gråskalan. More is more ett litet tag till.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Lola har hittat en kanin i bergen. Som hon tog med hem. Edin blev halvglad men när man ser lyckan i Lolas ögon och hör hur hon sjunger och pratar med sin nya bästis så kan man liksom inte motstå det. Alls. Den heter Sofi och att veterinären berättat att det är en pojke vill Lola inte höra talas om.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Vi hänger I Ciudat Jardin på strandpromenaden på helgerna och försöker lära kids att cykla. Det är ju bästa clementinsäsongen nu så ett stop på gulliga frukt-och- bageri-butiken på vägen är obligatoriskt.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Är inte till och med fruktpåsen det gulligaste man sett. Långt ifrån tunn prasslig 7-11 påse.

AUTUMN CATCH UP

Vi har bytt lokal med Dusty Deco, igen, och är så nöjda! PÅ Calle Horts har vi flera inredningsbutiker som grannar och nära hipstercaféen och blomstermarknaden på Ramblan.

AUTUMN CATCH UP
AUTUMN CATCH UP

Känns liksom på riktigt i den här lokalen! Älskar gråblå väggarna och gatan som är stökig och omöjlig att parkera på och snuskiga baren på hörnet och allt, ja allt!

Lina Kjellvertz

Lina, inredare och set designer.

 

Delägare till ww.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 5 år och Max 2 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: lina@dustydeco.com

instgram: linakjellvertzinterior