Med kärleken till mat och middagsbjudningar startade de en matlagningskanal för vänner och familj när pandemin satte stopp för de vanliga sammankomsterna. Men stjärnorna på himlen stod placerade för något större för Magnus och Ole Kristian. Följarskaran växte och idag har paret ett eget program på norra Matkanalen, som går under namnet “Sultne Gutter”. Go-to recept? Carbonara! Om det och mycket mer har vi pratat med Oslobaserade Magnus Liøkel och Ole Kristian Samuelsen.
Fotograf Nora Bergan Intervju bea hellman
Hej Sultne Gutter! Vilka är ni? – Vi er Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen. Et ganske vanlig par som er over gjennomsnittet glad i mat.
Er matlagningskanal är så kul och inspirerande att titta på, hur kom det sig att ni startade den? – Vi startet den for moro skyld, som et sted vi kunne legge ut oppskrifter for venner og familie. Så kom korona, folk fikk plutselig mer tid til å lage mat hjemme, og følgerskaren vokste utover nærmeste omgangskrets.
Magnus, hur skulle du beskriva Ole Kristian? – Som et über-sosialt, uforsiktig og vakkert menneske.
Och Ole Kristian, vad är det bästa med Magnus? – Roligere enn Tornerose, morsommere enn Linn Skåber og flinkere enn Eyvind Hellstrøm.
Hur träffades ni? – Vi møttes på byen. Da utestedet stengte, gikk vi og spiste nattmat sammen og fant ut at vi ikke mislikte hverandre. Så møttes vi igjen dagen etter, og siden har vi hengt sammen. Vi eier en søt, liten leilighet midt i Oslo sentrum. Den leier vi for tiden ut, og bor i stedet sammen med en venninne i en større leilighet en liten stund. Gøy med litt forandring!
Och hur startade detta gemensamma matintresse? – Magnus har alltid vært glad i å lage mat, og Ole har alltid vært glad i å spise. Så da virket det som et naturlig steg å ta, en slags felles hobby.
Vilket är ert go-to recept som inte gör nån besviken? – Pasta carbonara. Slår aldri feil.
Vilka fem råvaror hittar man alltid er ert kök? – Extra virgin olivenolje, sitroner, hvitløk, parmesan og persille.
Vad gillar norrmän generellt att laga? – Vi tror at vi beveger oss bort fra de mer tradisjonelle “eksklusive” råvarene, som kaviar, andelever og hummer, og setter mer pris på jordnære, alminnelige råvarer. Først og fremst norske, lokale grønnsaker. Man ser oftere retter der gulrøtter, poteter og blomkål er stjernen i retten, i stedet for trist tilbehør.
Vad tycker ni skapar en magisk middagsstämning? – Legg på en duk, tenn masse stearinlys og server litt for mye vin.
Vilka är era drömmar? Vart ser ni er om 5 år? – Vi er veldig dårlige planleggere, så det er vanskelig å svare på. Men vi håper at vi etter hvert kan leve av det vi gjør nå. Altså å lage mat, skrive om mat og skape fine øyeblikk. Og kanskje åpne en liten, koselig restaurant en gang i fremtiden?
Har ni en favoritplats? – Det er så mange gode restauranter i Oslo nå, at det er umulig å velge én. Men topp 3 er nok Chez Colin, Arno Ristorante og Palace Grill. Bjerkøya (der hvor bildene er tatt). Det er en utrolig idyllisk og fredelig øy bare 20 minutter utenfor Oslo. Her har vi vært hver sommer de siste årene.
Vad vill ni rekommendera, kan vara vad som helst! – Vi vil anbefale alle å bruke litt mindre tid på telefonen og litt mer tid rundt middagsbordet med folk man er glad i.