Passa er, jag är släkt med bruce lee!

9 months ago

Passa er, jag är släkt med Bruce Lee!

Hej på er!
Tänker att det kanske är bra tillfälle att presentera mig själv lite. Har varit här på The Way We Play ett par månader nu tänker att det kanske är lite nya läsare som tittar in här. I så fall, hej och välkomna, alla gamla och nya läsare! Jag heter Karin och bor i Malmö med min man och våra två barn Felix och Lucas. Jag jobbade som kommunikatör i nästan tio år inom kultur och bestämde mig för att satsa på att jobba med mat på olika sätt för ett par år sen. Just nu kombinerar jag det med att jobba deltid som personlig assistent. I början var det rätt trögt då jag sa upp mig precis i början av pandemin så att hålla workshops och göra pop-ups var ju inte aktuellt.

Mina föräldrar kom från Taiwan till Sverige på slutet av 70-talet och jag är född och uppvuxen här. Vårt efternamn 李 -Lei som oftast brukar översättas till Lee/Li betyder plommon/plommonträd på kinesiska. Brukade hota de retande barnen att jag var släkt med Bruce Lee, och därmed kunde Kung fu när jag blev retad. De trodde inte på mig då mitt efternamn inte ens stavas som hans.

Många av mina barndomsminnen är från olika restauranger mina föräldrar drivit. Vi flyttade runt rätt mycket mina första år men -89 flyttade vi till Malmö och mina föräldrar öppnade Osaka Inn, som är restaurangen de drev längst och den jag har mest minnen från. Har skrivit lite om Osaka Inn här : 30-års jubileum av Osaka Inn

Lördagsförmiddag nu och planerna idag är att komma iväg till Malmö Konsthall för att se den nya utställningen Frutti di Mare  med Ingela Ihrman och ikväll middag ute med vänner. Önskar er en finfin helg!

Passa er, jag är släkt med Bruce Lee!

Pei · 9 months ago
Försökte också med det där med Bruce Lee men blev istället retad för det upp till nionde klass. En strategi som bör tillämpas med varsamhet! ;)

Karin Lei · 9 months ago
Sorry about that hehe ;)