Foto: Campher
Den har varit med mig på bokrelease, take-over menyer och jag har bjudit på den hemma till familj och vänner, jo jag pratar om min kära frasiga räktoast! Det är en storfavorit för mig som jag gärna bjuder på. En enkel, varm och god räktoast med frasigt bröd som går fort att göra och förbereda. Du kan variera brödet och även göra en dubbelmacka för ännu mer frasighet. Recept finns med i min kokbok Dumplings och annan dim sum som är fylld med många av mina favoritrecept från dim sum-menyer. Delar med mig den här nu och hoppas att ni också gillar den!
Foto: TAK/ Mio Sallanto
Foto: TAK/ Mio Sallanto
Krispig räktoast – 蝦多士
4–8 toastbitar
120–140 g skalade råa räkor, t ex vannamei
½ msk hackad salladslök, vita delen
1–1 ½ tsk riven ingefära
½ tsk sesamolja
ca 2 krm salt
1 nypa nymald vitpeppar
2 brödskivor, t ex vit formfranska
3 msk vita och svarta sesamfrön
Servera med Krispig chilimayo om du vill.
Gör så här:
Här inne blir det mycket mat! Recept, matställen, resor, minnen, kultur och ja blandat stort & smått i min vardag. Recepten jag delar är det mycket fokus på taiwanesiskt och kinesiskt då mina föräldrar är från Taiwan. Kokboksförfattare till boken Dumplings & annan dim sum (2022)
Bor i Malmö med min man Kennet och mina söner Felix & Lucas.